Dobrý deň, viem, že ma tu asi všetky ukamenujete. Ide o to, že som zistila, že som tehotná až v 9 týždni. Bábätko by sme si chceli nechať ale mám veľký strach nakoľko som doteraz dosť fajčila neviem čo robiť. Je to nečakane
Nerobte nič.. Hlavne už nefajčite. Fajčenie je škodlivé iným spôsobom ako alkohol.
Tiež som fajčila a nevedela, že som tehotná
Dúfam, že si už prestala.Babo je napojené na krvný obeh matky po 3 t, takže po ovu a oplodnení zahniezdenim ..ak by sa niečo málo stat príroda to zariadi.Mne cigarety vôbec nechýbali
Normalne teraz prestanes fajcit a bude to dobre... fajcenie sposobuje prezrievanie a zle vyzivovanie placenty a znizovanie kyslika v krvi matky (dieta ma v bruchu ked mama fajci pocit, ze sa dusi), ale tvoje si akurat tak postavalo placentu pred tyzdnom a aj ta len ciastocne funguje, od 12ho tyzdna preberie funkciu uplne... Nadych-vydych, zvladnes to ty, zvlade to male, cigaretu nahrad niecim inym, aj keby si mala ist dom 3x obehnut alebo na ten balkon vyjst a dat si tam kazdy raz pohar vody... Vsetko zvladnes.
Prestan postupne fajcit a dobre bude. Nesresuj.
Nič sa nestane, prestaňte sa stresovat lebo tak si oveľa viac uškodite 🙄 ja poznam ženy ktoré fajčili skoro celé tehotenstvo, samozrejme nie jednu o druhej ale fajčili. A deti sú zdrave a nic im nie je.
Ja som bola dlhoročná fajčiarka. A keď som zistila ze som tehotná hneď na začiatku tak som v kľude dofajčila otvorenú krabičku a druhu som si už nekúpila 😇
Pri spomienke na cigaretu som si hneď spomenula na bábätko co vo mne rastie a hneď chuť na cigu zmizla 😊😊
Človek keď veľmi chce tak dokáže prestať fajčiť je to všetko len v hlave 🙂🙂🙂
Prestan hned a opytaj sa lekara. Ak nebudes vediet vydrzat, pozri videa, co to robi s babom. Je to velmi smutne, urcite ta to hned prejde.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zajst k lekarovi, hodit s nim rec? Ja netusim kolko si fajcila ale napriklad ak vela, tak prestat zo dna na den je celkom slusny stres pre organizmus (a to som tuhy nefajciar). Mimochodom riziko je napriklad mala porodna vaha, takze ak dokazes prestat teraz, tak je cas to dobehnut.