Dobrý deň,
Baby, dievčatá, žienky..mam otázku, ak máte niektorá s týmto skúsenosť. Včera sme zistili, že som tehotná, som už v 10. týždni tehotnosti ale kedže som mala normálne menštruáciu , tak ma to ani len nenapadlo. Som fajčiarka a az do včera som fajčila krabičku denne (slimiek) , nepila som vôbec žiadny alkohol ale fajčila, pochppitelne od včera nefajčim a babatko si chcem urcite nechat, len mam strasne velky strach , kedze som do vcera fajcila :( aby neboli nejake vyvinove vady a podobne..ake su sance, ze bude babatko uplne v poriadku?? Nemate s tym niektora skusenost prosim Vas? Dakujem Vam
Nemám s tým skúsenosť pretoze nie som fajčiara,ale myslím si že bábätku sa nič nestalo sú baby ktoré to rovnako ako ty tak dlho nevedia a pijú alkohol fajčia a pod a bábätko je v poriadku,hlavne ze si už prestala.Veľa zdravia prajem
myslim si ze kedze si dovtedy fajcila..babo sipriviedla takcionak do zafajceneho tela.. ja detto..doteraz si dam dve tri cigarety denne..telo mi to pyta som zvyknuta tiez fajcit 15-20cigariet denne a zodna na den sa prestat neda..hlavne ak mam chut.. takisto sa ani neodporuca prestat pokial ma clovek z nedostatku nikotinu abstak.. treba prestat min dva roky pred otehotenenim aby to malo efekt..teraz takcitak babo rastie v tele fajciarky..couz
@sarase mohla by si prosim podložiť nejakým dôkazom od doktora, staci link na odborný članok ci štúdiu, ze ked ty po niečom túžil tak aj dieta?
Nemyslím si to, prepáč, ake taku blbost som uz dávno necitala
Poprosim nejaky dôkaz, ktory potvrdí tvoje tvrdenie
Poznam babu, ktora cele tehotenstvo mala tazke depresie, dva vazne suicidalny pokusy, pokus potom zabiť dieta, dieta vsetko prežilo, ona po porode dalsi velm vážny pokus o samovraždu
Doktor povedal, ze sa skláňa pred krpcom v plienke ( bola som pri tom, mudr na Kramároch ) dieta po porode bolo samozrejme matke odňaté
Ja som fajcila asi do 8tt. A babo vyzera ze bude ok. Ziadne problemy v tehu. A cez tehu som si zapalila asi 3 cigy dokopy.vzdy ked som sa pre nieco rozrusila.potrebovala som sa ukludnit. A to som bola fajciarka 10 rokov a dala som krabicku denne pred tehu. Myslela som ze to nedam vobec ale vzdala som sa cigariet.ale toto naozaj pochopi len ta co fajcila ze ako to je prestavat ked zistis ze si tehu.
@pribinak joj co odomna ziadas?dokaz? a kde ti homam najst? :D ked mam abstak ma ho aj dieta prave preto sa absolutne neodporuca seknut s fajcenim pokial si bola pred tehotenstvom zavisla tuha fajciarka..odporuca sa jedine znizit pocet cigariet a nie definitivne prestat ked si telo pyta lebo tym ohrozujes aj dieta
Nechapem, ako sa diskusia zvrtla na pranierovanie @sarase . OK priznala, ze fajci v tehotenstve. Osobne ju za to chvalit tiez nebudem, ale je to jej babo a jej rozhodnutie. Mali by ste ho vy moralistky respektovat. Akosi sa poozabudlo, ze tuto diskusiu zalozila @radusssa s otazkou, ci jej babu mohlo ublizit fajcenie v prvych tyzdnoch tehotenstva. Moj laicky nazor -mohlo, isteze mohlo...ale takisto aj nemuselo, naisto to budes vediet, azked sa drobcek narodi. Nijako to uz neovplyvnis, tak skus na to nemysliet a uzivaj si tehotenstvo plnymi duskami 😉
@pribinak ale je rozdiel ked je zene ktora pred tehotenstvom fajcila v tehotenstve zle z cigarety a uplne ine ked sa zena trasie a ma normalny abstak po nikotine.. v tom pripade ti povie doktor aby si s tym nesekla uplne pretoze ten stav kedy matka nie je v poriadku dietatu skodi viac nez ta 1-2cigarety denne..
Fajcila som aj ja do 10tt a maly je zdravy.. neboj nic mu nebude len uz nefajc 😉
Tiež som fajčila ale len do cca 8 tyždna a nech mi nikto nevravi že sa neda prestať ja som vyfajčila kludne denne aj 20-35 niekedy 40cigarie čiže
@sarase ak tvojich 15-20 je tuhé fajčenie potom ja som fakt neviem čo a nefajčim vôbec a ver že nie raz mám chuť si zapaliť ale moje dieťa mi je viac ako moja potreba si zapaliť 🙂 ale nikoho nekritizujem je na každého uvážení čo robi a na každeho svedomi ja ťa sudiť nejdem je to tvpje dieťa nie moje čiže mi to je fuk len môj nazor je rovnaky že sa dá prestať aj keď som si predtym myslela že to nedám
@marcelatje Suhlasím ja tiež cele je to v hlave 🙂 jedine že by fakt niečo iné fajčila
@miushik765
@marcelatje kazdy clovek je iny.. niekto je viac nachylnejsi na zavislosti iny menej.. su dokonca ludia ktorym zacalo fajcenie chutit viac v tehotenstve nez predtym.. ludia su vselijaky tak co furt kazdeho porovnavate so sebou? ja hovorim ze ked som mala abstak pri ktorom mi bolo zle..zapalit si bolo premna vykupenim..koniec bodka.
@sarase
@pribinak Ahojte zienky. Kazdy ma svoj zivot, obe ste dospele a viete sa slobodne rozhodovat. Jedna vnucuje svoj nazor tej druhej a keby mohla tak ju svojim komentarom aj zahlusi. Neschvalujem ani ja fajcenie v tehotenstve no kedze som pracovala vo vascom kolektive prevazne zien mala som sa moznost stretnut s viacerymi pripadmi ked lekar tuhej fajciarke odporucal aj nadalej fajcit. Obmedzit na minimum ale neprestat !!! Tiez mi to bolo divne pozerala som na kolegynu vseliako ked som ju videla s cigaretou v ruke no informovala som sa zo zvedavosti u lekarky a je to tak. Niektorym zenam je hned od zaciatku tehotenstva zle cigaretu ani citit nemozu tak hned aj prestanu. Inej si zas telo pyta po cigarete lebo je zavisle a treba postupne obmedzit a prestat. Kazda sme ina a kazda z nas ma nejaku nerest tak sa respektujme navzajom a ak nieco niekomu prekaza tak nech si pokruti s hlavou, vyjadri v slusnosti svoj nazor a viac to komentuje ked to nema zmysel. Pekny den.
@sarase dávka by sa mala postupne znižovať
Určite nie je ok, dokonca je to:riskantné kvôli silným abstakom prestavať zo dňa na deň a to isté povedala aj lekárka.
Ja som síce stihla prestať pred otehotnenim, ak teda nerátam jednu dve tri občasné cez:víkend :-P =-O
Ale mám dve kamosky ktoré neskôr zistili že sú tehotné a ani jednej nik neodporucil seknut s tým naraz,postupne do konca nejakého piateho mesiaca si občas potiahnuť a stačí,
Bábätká sú v poriadku
@simka2014 ano kazdy ma nejaku nerest no nie kazdy nou ohrozuje svoje dieta. Keby som uz narodene dieta nutila fajcit to je dovod na jeho odobratie nie? Kym je dieta v tele matky je to ok? Aj ked ide o tu istu vec.....hlava mi to nebere.....
@sarase hm no co uz s tebou...kazdy ma priority nadstavene inak. Hlavne je ze si spokojna ty.
Mna by teda presla chut na fajcenie hned, po pozreti videi zavislych babatiek: Aj ked v tomto pripade na drogach, ak je vplyv cigariet len z 5% taky... nie dakujem. Babo to nikomu nepovie, ako sa citi, ked vonku z brucha uz tie svoje 3 cigarety nedostane...dobre asi nie. Vsak ani fajciarky sa necitia dobre, ked tu svoju davku nedostanu. Babatko sa ma citit OK? nemyslim.
http://www.ibtimes.co.uk/shocking-video-shows-s...
no takze niektore sme sa zhodli na tom istom.. ze fajcenie nie je dobre ale ani nahla zmena nie je prospesna pre uz zavisle telo matky.. tie co fajciarky nie ste ani ste nikdy neboli ste ani nemali odkial pocut takuto informaciu od gynekologicky.. my fajciarky vieme ze abstak je este horsi stav pre telo nez tych par slukov..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mam som fajčila tiež tak ako ty..cca do 9-10 tt..dokonca sme boli v tom čase na oslave a aj víno som si dala...a mam krásnu ,zdravý dceru,už skoro dvojročnú..žiadne alergie,mala len sopliky parkrat..je sikovna ako ostatní rovesníci..neboj sa!aj ja som mala obavy.skus sa nestresovat,zdravo jedz,veľa zeleniny,ovocia,trocha pohybu..malinke bude o.k.!