Zdravím , máte niekto skúsenosť s užívaním egiloku v tehotenstve?
@03gbi egilok je metoprolol, ktorý sa v tehotenstve užívať môže, po celu dobu. Aj počas kojenia. Jedine co sa musí kontrolovať je váha, prospievanie bábätká, môže byt ze bude babo menšie, ja som ho tiez brala.
@pseudomonas87 a bábo bolo v pohode ?
@03gbi ja som lieky začala užívať pár rokov pred tehu. Bez nich mi nebolo dobre. V tehotenstve ani neuvažovali vysadiť. Brala som 2x denne. Aj pri kojeni som ich užívala, vlastne dodnes a mala má 3,5roka a všetko ok neviem prečo kardiológ radi vysadiť keď to máte vyskúšané a nerobí to dobrotu. Aj bez problemov je tehotenstvo záťaž na srdce, búšenie srdca, vyšší tep má skoro každá tehuľka. Treba sa poradiť s iným dr.ja som cez tehotenstvo chodila na častejšie kontroly na interne, na kardiológii som nebola ani raz
@03gbi hm skonzultuj to s gyndarom, ale určite môžeš metoprolol užívať. A keď sa necítiš dobre, to je o ničom. Vzdy je lepšie keď tehotná je v pohode s liekmi ako bez a ma obtiažne.
@pseudomonas87 veď to si práve vravím , že by som mala byt v pohode aby to bolo ok, inak to je na nič
@03gbi tak teraz kukaj, ja som brala rano: 95 mg, večer 47,5, inak by to nešlo, a aj vďaka dobre nastavenej liečbe som mohla donosiť babo, koľko berieš ty?
@pseudomonas87 😳ty kokos , no ja mám 25mg na štvrtku ráno a večer , ale brala som popri tom iné lieky , kt som teraz vysadila . To cumim teda , tlak ti to muselo tiež riadne znižovať , ale super že to dopadlo dobre
@03gbi tak môj problém bol tlak, plus som brala ešte lieky na Oblicky, nič sa neboj, dobre bude
@pseudomonas87 aha, oki , zatiaľ vdaka 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@03gbi ja som brala betaloc to je to isté. Prečo?