Dýchavičnosť ako príznak tehotenstva v 1.trimestri?

zuzi_zuzi
2. jan 2019

Ahojte Mamičky. Chcem sa vás opýtať či ste mali dýchavičnosť ako príznak tehotenstva/1.trimestri? Ďakujem pekne.( Pripadne ako ste to riešili?)

1alusa1
2. jan 2019

@zuzi_zuzi Ahoj, ja som to mala medzi prvými priznakmi, ale uz som vedela ze som tehu 🙂 po par tyzdnoch to preslo, asi to bolo tými hormonmi. Potom sa to znova objavilo ked som viac pribrala a teraz na konci :D treba trochu viac odpocivat, spomalit tempo ked tak.

diusk
2. jan 2019

@zuzi_zuzi V tehotenstve je dýchavičnosť pomerne častá ja som napr mala aj také problémy a to teda hneď od začiatku že mi bolo priam na odpadnutie. Behom sekundy sa mi "zahmlelo" pred očami a bolo mi na omdlenie že som sa musela ihneď posadiť alebo niečoho pridržať. Lekár mi na to dal magnézium ale nepomáhalo mávala som nízky tlak nonstop. A na tvoju otázku: áno, dýchavičnosť je v tehotenstve bežná ale nikdy nieje na škodu povedať o tom svojmu gynekológovi. Určite ale ak máš potvrdené tehotenstvo a si náchylná na dýchavičnosť tak to chce obmedziť záťažové športy, sauny! a ak máš fyzicky náročnú prácu tak sa poraď s lekárom či by ťa do pôrodu nenechal PN.

zuzi_zuzi
autor
2. jan 2019

@1alusa1 @diusk ďakujem pekne za odpoveď 🙂 pekný večer vám prajem😉

pininka
2. jan 2019

Aj ja som to mala, mala som pocit že mi niekto sedí na hrudníku. Najprv ma doktorka poslala na interné a az tak sme zistili že som tehotná.

zuzi_zuzi
autor
3. jan 2019

@pininka dakujem za odpoved ;)pekny dnik 🙂

lenkabukviarova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre