Dvíhanie ťažkých vecí v tehotenstve

mismis17
6. jan 2017

Ahojte chcela by som spytať ako je to s dvihanim tahsich vecí.Vsade píšu nesmu sa dvihať ťazke bremena ale co je to ťazké bremeno?
Alebo som sa dočitala ze mamičky v tehotenstve dvihaju svoje deti ktore maju 10-15kil.Ale myslim ze je to iné keď je žena zvyknuta.
Ja čakam svoje prvé babo a mam kamaratky ktore majú staršie deti.Vadí keď nie som zvyknuta a zoberiem ich na ruky?Ďakujem

uzanka16
6. jan 2017

Podla mna ak tehu prebieha vporiadku mozes daco tazsie zdvihnut,ja som na zaciatku tehu,mam rocnu dcerku ktora ma cez 10 kg a nevie este chodit,stale ju premiestnujem,dviham,na rukach mam a sa to aj odrazilo,zacala som spinit.Ma tabletky,prisny postelby rezim a zakazane dvihat malu.Mam tu iba svokru ktora mi pomaha ked ty nie je manzel

juhseverzapad
7. jan 2017

Záleží na tvojej kondícií. Ja som napr. nemala problém v 8.mes. rúbať drevo a naháňať sa so 4.roč. dcérou + ju zdvihnúť na ruky.

majca88
7. jan 2017

Ja som sa tiez na toto pytala svojho lekara. Pri prvom tehu som si davala pozor, no teraz ma dcera 20 mesiacov a skoro 12 kil a nejde sa vyhnut noseniu. Doktor povedal,ze.v zaciatkoch tehotenstva problem s nosenim nie je (nie prudke dvihanie), no ku koncu tehotenstva moze byt problem s odlupavanim placenty a babatko moze byt stlacane. Ak nemas vazny dovod dvihat bremena, tak to radsej nerob

slivka5
7. jan 2017

Radsej nedvihat pokial niesi zvyknuta. Mne takto praskli cievky z namahy.

zltalienka
7. jan 2017

@mismis17 ešte ako tehulka-prvorodička som sa tiež zaujímala, koľko kg môžem dvihat, že vraj 3-5kg bola odpoveď. A pokiaľ to nie je nevyhnutné, tak by som deti kamosiek nedvíhala. Veď zahrať sa s nimi vieš aj tak, nemusíš ich dvíhať. Alebo si sadni a nech Ti sadnú na kolená.
Netreba sa porovnávať s tehuľkami, čo už majú doma staršie dieťa, tie už sú zvyknuté dvíhať 10-15kg.

angela5
7. jan 2017

ja som na zaciatku v praci zdvihala aj 15 - 20 kilove baliky, a vsetko je v poriadku. Ale nerobila by som to v druhom a tretom trimestri..

amoremio26
7. jan 2017

toto aj mna zaujimalo , dr. som povedala ze pred tym som drepovala s 80kg cinkou, tlaky na ramena so 40 kg tak teraz tiez neviem co je tazke, bezne si do kanclu nesiem 6x1,5 litra vody a to ani necitim ze nieco nesiem. povedal ze silovo cvicit mozem stale pokym mi to nebue robit problem ale ze mam ubrat vahy ze ja sama musim citit co mi bude uz neprijemne... ale tak dvihat 10 kg dieta je nic.
a ty ked vravis ze nie si zvyknuta na zataz tak si radsej davaj vacsi pozor

mismis17
autor
7. jan 2017

Ďakujem vam baby.konecne som sa dozvedela odpoveď.budem si davat väcsi pozor.

zzzza
12. sep 2024

@amoremio26 cvičili ste celé tehotenstvo?

amoremio26
12. sep 2024

@zzzza áno až do 2 dní pred pôrodom. Značne mi to pomohlo ku kondicke a celkovo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre