Ahojte mamicky som v 7tt a dnes som bola pomoct zdvihat suseda zo zeme, a teraz mam strach ci to nemohlo mat nepriaznivy vplyv na babetko, citila som taky mierny pohyb pri dvihani, ale nemam krce a ani nekrvacam, na kontrolu mam ist az buduci tyzden v stredu, mate s tym niektora skusenost? Co myslite bude vsetko ok? Trochu stresujem...
@saxanka5 v prvom tehu som pracovala v domove dochodcov a nic mi nebolo. Takze ak jeden x niekoho dvihnes nemusis hned babu ublizit.
@katulka1141 hej tak to ste ma ukludnili dakujem, zeraz som druhy krat tehotna 1 keat som potratila v 6 tt tak teraz sa asi viac sledujem ako je treba, ale normlne chodim do prace..
@saxanka5 nemusite sa bat.
@katulka1141 dakujem, tak hadam bude vsetko dobre..
Mne dvíhanie ťažkých veci asi nepomohlo k udržaniu tehotenstva. Bol to druhý potrat. Pri tretej tehotnosti som ostala radšej doma a zvládli sme to, no a teraz ako keby bolo telo prispôsobené, lebo dviham a nosila som malého počas celého tehu a čoskoro rodím. 🙃
@ivangeline a ako sa vam prejavil potrat? Ja nedvih bezne tazke veci toto bolo ojedineli pripad ked suseda potrebovala pomoct..
ja si teda myslím, ze ak ma zarodok vydržať, tak vydrží a v takomto týždni to neovpyvni nic...ine je nadrapovanie sa s veľkým bruchom, ale toto podla mna nemôže mat vplyv.. jedno zdvihnutie ťažkej vahy je nic
@saxanka5 divný pocit v podbrušku, zrazu mi nebolo ráno zle a potom spinenie až krv... Keď dvihas ťažké veci, zapájaš hlavne brucho, aj tie spodné svaly a najskôr mi to dobre nespravilo.. 2x som mala potrat po 3m..
@ivangeline ja ranne nevolnosti uz nemam od kedy som prestala pit rano kavu a presla som na bezkofeinovu, no tak dufam ze vsetko bude ok, ze sa nic nestalo.. Dufam.. Zatial nemam ziadne spinenie..
@saxanka5 suseda boka uplne nevladna a dvihala si mrtvu vahu? Predpokladam,ze nie. Su zeny,co maju vacsie deti a su tehotne a nosia ich na rukach. V 7tt kontrakcie pocitovat nemozes. Neboj sa,to ti ublizit nemohlo.
@miriam1983 to nie, normalne sused sa snazil aj pomahat samozrejme a boli sme na neho 2
@saxanka5 no,to nic. Mas len strach,aj ja sa odzaciatku bojim vsetkeho. Ale take sledovanie len skodi... ten nejaky pohyb v maternici si si zrejme len vsugerovala,pretoze este nemas co citit.
@miriam1983 aha no tak hadam teda bude vsetko ok, a dakujem pekne..
Takze zienky dnes som bola pre istotu u doktora, malinke je v poriadku aj srdiecko mu bije co som nesmierne stastna, ale pri vysetreni som malinko spinila na hnedo mala ste to niektora? Dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mierny pohyb kde? 👀 dnes to tu ide tusim