Ahojte, píšem sem preto lebo asi potrebujem trochu upokojiť/povzbudiť. Som aktuálne v 12.tt s druhým dieťatkom a doma mám 16-mesačnú dcérku. Už cca dva mesiace sama chodí, ale nevyhnem sa dvíhaniu (prebaľovanie, do sedačky, kúpanie atď...). Ide o to, že muž musel pracovne odísť na dva mesiace a som na ňu sama. A dosť sa bojím, či to dvíhanie neuškodí druhému bábu v brušku :(
Mamičky viacerých detičiek, je to v poriadku?
(Ps. Prosím nepíšte mi že niekedy ženy ťažko pracovali atď a bolo všetko ok.. som si toho vedomá. Ale mám naozaj strach. )
:(
nestresuj ak nema zdravotne problemy das to tak ako kazda zena ktora ma deti po sebe. ja som mala 2 deti po roku a tak som musela mladsieho nechodiaceho vsade nosit. drzim ti palceky aby si sa netrapila ale tesila sa s dietata i tehotenstva
Prosím ťa, nepreháňaj. 🤦🏻♀️ Dvíham omnoho ťažšie veci ako deti. Cvičím vo fitku, legpress, bežne si nakladám 25kg kotúče. 🤰🏻🤰🏻🤰🏻 Od prvého trimestra.
Cakam stvrte dieta, prve dve rozdiel 21 mesiacov, tqke ano, dvihala som prvorodeneho. Potom pri tretom som uz nedvihala deti, ale za to som rovila vsetko ako obvykle, aj umyvala okna, vysavala a tak. Teraz ma tretie 22 mesiacov a dviham ho, bojujem s nim pri prebalovani, odsavam sople, umyvam zuby nasilu, chodim s kocikom busom, takze 14 kg kocik, 12 kg dieta plus nakup. Ale citim toto tehotenstvo uz spodok podbruska, akoby svalovku a boli ma to aj pri zakaslani, kychnuti, zacala som 29tt., tak asi budem musiet trosku ubrat. Ale stale som zatvorena, krcok drzi, nekrvacam, nespinim.
Takze ak nemas hematom, myom, nespinis, nemas problem s krckom alebo nieco take, tak je to ok.
Dvihala som starieho 2,5 rocneho takmer 15 kg. Treba dvihat cez stehenne svaly a nie cez chrbticu. Tak ako dvihaju vzpieraci cinku.
Uplne v poriadku. Ja som starsieho nosila na rukach az do poslednej chvile, mam 3 rocny rozdiel medzi detmi. Pokial nie si na rizikovom, nevidom dovod nenosit a nezdvihat.
Som v 30tt a mám 17mes.syna skoro 13kg a tiež som naň skoro celý deň sama. Dvíhaniu sa nevyhneš, pokiaľ sa dá ,tak minimalizuj. Ale neboj sa. Ja som mala na začiatku tehotenstva ešte aj prasknutú jazvu po cisárskom a všetko aj napriek dvíhaniu je v poriadku.
Ja som v 26t a dviham prvorodenu (2r) v kociku do mhd, momentalne robim par dni generalne upratovanie kedy odtahujem vsetok nabytok.. vobec to neriesim. Pokial ti nic nie je, tak kludne, ved to nie je pre telo daco nove, len pokracujes v tom, co si robila aj predtym. Telo si zvyklo uz na nejaku vahu a dvihanie, nemalo by to ublizit
ja som mala doma ročného chlapčeka a čakala som druhé dieťatko, nadvíhala a nanosila som sa ho teda statočne, behávala som za ním, keď chodil na odrážadle.... bábätko sa narodilo zdravé, dokonca som ešte aj prenášala :D
Áno, je to v poriadku
Každá druhá žena má dve deti a dvíha svoje dieťa aj tehotná
Ja som nedvíhala staršie dieťa. Malo rok a pol keď som otehotnela a do konca tehotenstva som ho ani raz nedvihla. Prebaľovala som na zemi na matraci, kúpal manžel, keď nebol doma, tak som ho len sprchovala, do sprchoveho si dieťa vliezlo samé. Pochopilo rýchlo že ho nemôžem zobrať na ruky, lebo je to nebezpečné pre bábätko. Radšej som si s ním sadla, alebo ľahla a tak sme sa túlili. Prve bábätko sa totiž narodilo skôr, tak som nechcela riskovať. Síce aj pri druhom som sa začala skôr otvárať ale vďaka kludovemu režimu sme vydržali do 39tt.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Však to je ešte take väčšie babo, úplne v pohode ju dvihni.
Pokial nemáš nejaké vážne zdravotné problemy, tak zdravá tehotná žena naozaj nemusí rieist že dvíha malé dieťa