Dvíhanie 9 kg dieťaťa v 12. týždni

13. nov 2023

Ahojte. Dnes som bola u gyn v 12 tt - zatial vsetko OK. Mala som navstevu sesternicu s malou dcerkou ma cca 9-10 kg, ja som sa pozaabudla a dvihala som ju niekolkokrat ju mala na rukach par minut, teraz mam bolesti podbruska... chcem sa opytat, ci to moze znamenat nieco zle. Je pravda, ze nie som zvyknuta dvihat nic tazke, nie to deti :/

beata_k
13. nov 2023

Bezne maju zeny viac deti a su tehotne. Maju rok rozdiel medzi detmi, takze isto dvihaju aj to starsie.

ewell13
13. nov 2023

Ja som dvihala svojho 2,5 rocneho.
A to bola ina vaha

mamickalisticka
13. nov 2023

Na to sa nedá odpovedať, ale myslím že je kopec matiek, ktoré majú malinké deti, ktoré treba ešte preniesť a sú aj tehotné. Ja som mala rok a pol staré dieťa, keď som čakala dvojičky.. hore schodmi som ho nosila až do pôrodu..

barbi9999
13. nov 2023

ahoj, nic sa nestane. prve tehotenstvo som nedvihala nic bala som sa a ked som bola druhy krat tehotna, tak som bola nutena dcerku dvihat.. a vsetko v pohode

pribinak
13. nov 2023

Tehotné dvíhajú aj podatatne staršie deti, ktoré vážia omnoho viac ako bábätko
Chodia do prace kde manipulujú s rôznymi predmetmi, chodia po schodoch, ….

petronellla87
13. nov 2023

Ahoj ja som 10tt, mam 9 mes dcerku, dvihat ju musim kazdy den🙂 neboj nic sa nestane😉

nevenka
13. nov 2023

Skor mozes mat len pretazene vazy, to moze byt, ked nie si zvyknuta. Ak mas zdrave tehotenstvo, nemalo by sa nic stat.
Mam 4 deti, prve 2 s 21 mesacnym rozdielom a potom dalsie 2 s dvojrocnym. Mam foto, ako nosim 19 mesacneho s bruchom, ked mal covid, zbaleny v mokrej plachte, 41 horucky a jedol piskotku. Bezne som ho dvihala. No nebol az tak tazky, mozno tych 11 kil mal.
A ja som mavala bolesti podbruska v jedno kuse, aj po dvihani, noseni, ale nastastie, mne sa s krckom nic nerobilo a donosila som kazde.

17alexis
13. nov 2023

Čakáš prvé dieťa? Napíšem ti mimo témy, ale možno ťa to povzbudí. 🙂 Ja som asi v 12tt mala také kŕče alebo čo, že ma až pot zalial, či to nie je MA. Nesúviselo to ale s dvihaním, proste iba tak to chvíľu trvalo, možno pol minúty. Bolelo to nenormálne, nedalo sa mi ako chodiť tú chvíľku. Oproti tomu som ale mala pôrod tak pohodový, že som skoro ani kontrakcie necítila. 🙂 Držím ti palce nech všetko dobre dopadne. 🙂

ailiba
13. nov 2023

Moj syn mal 1,5 roka, ked som bola opat tehotna. Dvihala som ho stale. Vsetko v poriadku.
Aj ked ty nie si zvyknuta, neboj, urcite ti to neuskodilo. Mozno tie bolesti s tym ani nesuvisia. V tehu su kadejake boleati a krce caste.

melany444
14. nov 2023

Ja som 12tt a dvíhala som normálne svoju 3-rocnu neter aj nosila na rukách..
Si zober mamičky co majú 5-6 deti,určite ich denne dvíhajú.
Alebo v práci stále treba niečo dvíhať,to by každý musel ostať doma.

natalia956116
19. nov 2023

Ja mám 8,5kg dcéru a dviham ju hore dole jedna radosť takze pohoda 😁 rovnako pri dcére som takto natahovala synovca

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre