Ahojte baby som 10+4 tt cize v 11 týždni bola som u dr teraz v piatok 26.10 a na ďalšiu kontrolu ma objednala až 03.12 nie je to neskoro? Teraz mi robila odbery.
Ďakujem prajem pekný deň ;)
@kikina38 to je úplná blbosť, to ťa normálne oklamala. Navyše v 12tt je povinné sono pri ktorom sa meria šijové prejasnenie a kontroluje sa nosová kostička.
@asia83 lekár je povinný sledovať tehotnú každé 4 týždne, mnohé nešťastia sa dejú aj preto že lekári toto zanedbávajú ako aj zanedbávajú mnohé povinnosti ktoré majú robiť na každej poradni. Malo by to tak byť, že lekárovi by sme mali dôverovať, ale realita tak žiaľ u niektorých lekárov nefunguje. A nepíšem to ako laik.
Ahoj,tiez som bola v 11tt a potom az v 16tt,rozdiel ako ty 5 tyzdnov.az od tejto poradne chodim kazdy mesiac (samozrejme,keby boli problemy,tak letim okamzite)
Screening,co baby spominaju,nemusi robit kazdy dr.u seba v ordinacii,vacsinou sa na to specializuju lekari na 3d/4d sono.ani ja som nebola pri ani jednom tehotenstve na prvotrimestrialny screening.bola som az v 21.tyzdni☺
Takze za mna ziadna chyba lekara.drzim palce,nech je vsetko ok
@asia83 ano, podľa týždňov a podľa toho má robiť screening v 12tt a ak ho nevie robiť, má ponúknuť alternatívu u iného lekára, ale je na každého rozhodnutí či sa bude radiť tu s laikmi (väčšina žien sú tu laičky z medicínakého hľadiska) alebo či bude žiadať to na čo má nárok. Toť Všetko za mňa
Vzdy je moznost zmenit dr... v tomto pripade by som nad tym intenzivne uvazovala. Tebe to mozno nepride, ze to nemusi byt az taky velky problem, ale nikdy nevies. Pohyby necitis, cize nevies, ci je babo OK. Takisto to morfo sono v 12tt ma svoje opodstatnenie. Samozrejme nic sa stat nemusi, ale co ked...
@ludkka0407 dakujeem veľmi pekne som kludnejsia o niečo 🙂 tak snáď to bude ok .. dakujeme pekne
@juliette173 no bohuzial neni.. k tejto dr som prešla tento rok v auguste takže najbližšie môžem lekára zmeniť za pol roka.. prešla som k nej lebo mala veľmi dobre recenzie no teraz neviem neviem ostava mi jedine počkať
@kikina38 tak to fakt nemas na vyber... Ma fakt divny postup pri prvorodicke, no snad to bude OK. Kazdopadne vsetko dobre prajem ☺️
@juliette173 No snáď áno .. ďakujem veľmi pekne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kikina38 je to neskoro, keďže poradne majú byť každé 4 týždne. Veľa lekárov to však nedodržiava. Kľudne žiadaj každé 4 týždne, poisťovňa to hradí, lekár nemá dôvod odmietnuť takúto požiadavku.