Ahojte, chcela by som sa spytat, ci ma z vas niekto skusenost z dovolenkou a dlhym letom v exotickej krajine (mimo EU), tak priblizne v 12 tt. (alebo aj v inych tt) ako ste to zvladli? Isli by ste este raz do toho alebo radsej nie. Rozhodujeme sa s manzelom ci zrusit pozadovanu dovolenku alebo nie a ist do toho. Dakujem za vase nazory a skusenosti.
@hettinka dakujem, doteraz nemal proti tomu nic, o tyzden idem este raz k nemu tak uvidim, len vravel ze proti letu nema vseobecne nic, len v pripade ze tam uz na mieste by sa nieco stalo (krvacanie atd..) ta zdravotna starostlivost je trosku na inej urovni:(. Ale inac mozem, tak a teraz rozhodni sa🙂
Ja osobne by som nešla tak ďaleko, fakt nikdy nevieš čo sa môže stať, predsa iná krajina, iné baktérie a potom si búchať hlavu o múr bude neskoro 😉
Ahojte, paráda že som narazila na takúto skupinu, čo si myslíte v 10-16tt je v pohode letieť po Európe? 🙂
Ahoj ja som si mala isť teraz pre babatko do iscare ale nejdem lebo ideme v auguste tiež na dovolenku Arabské Emiráty a lekári vôbec neodporúčaju lietať nakolko je to tlak iný aj iná klíma a všetko a môžem prísť o babatko ! A to riskovať nebudem tak idem pre chrusta až po dovolenke .
@sovicka24 ja som bola v 12 tt v Chorvatsku. Tiež som veľmi veľmi dlho zvažovala, čo a ako, keďže sme išli na ostrov Hvar, kde nieje ani poriadna nemocnica... a bola som po potrate. Môžem Ti povedať, že teda išla som, ale dovolenku som si vôbec neužila. Stále som sa sledovala, pozorovala, boli stam strašné horúčavy, ktoré som po pár dňoch nezvládala a do konca dovolenky som bola zavretá v chládku v apartmáne a posledné tri dni som začala špiniť, takže úžas... v mori som sa trochu obávala kúpať, lebo tam boli skaly, bála som sa že ma to tam kdesi otrieska... nebolo to nič moc. Už by som po tejto skúsenosti nešla. Je iné ísť v 5-8 mesiaci, kedy si tehu relatívne užívaš a v podstate nič nehrozí. tie prvé tri mesiace sú také naprd v tomto:( išli sme odtiaľ o deň skôr lebo som teda začala špiniť a dosť ma bolelo brucho, gynda ma nechala už rovno na PN do konca tehu, furt som riešila odvtedy nejaké krvácania a blbosti... ale v podstate je to na tebe. Ja som sa tiež rozhodla že idem 🙂
Bols som v 13tt v Dubaji.. Vsetko ok az nato ze mi bolo zle s jedla a stoho tepla bolo 40stupnov a este let naspet nebol moc prijemny grckala som
@uniquegirl po Europe v pohode, kamoska bola tehotna a lietala asi 4 x Europa medzi 8tt-20tt, ziadne problemy.
teda ja som nešla na Seychelly, ale ked sme išli lietadlom na Mallorcu aj z Mallorcy, tak mi tam bolo hodne zle, cítila som celú cestu nenormálny tlak, ani poriadne oči som nevedela otvoriť a bola som v tom, len som o tom nevedela. Predtým v pohode iné lety. Ja by som nešla, aj kvôli tej inej starostlivosti, dieťa mi je prednejšie
@chovancova27 v 5-8mesiaci nič nehrozí? Ja som si to myslela tiež a vybrala som sa v 25.tt na jahody 55km od nás... Odtiaľ ma viezla sanitka s oblickovou kolikou.
Za mňa-ísť na dovcu tak ďaleko aby v prípade nečakaného problému som bola za pár hodín doma (t.j.my to mame napr tak premyslené ze ak sa do leta zadari, pôjdeme len autom a max 7-8h autom (sever hr napr)
Osobne ja by som asi nikam neisla. Mali sme kupenu dovolenku v Rakusku, ktoru sme predsa nezrusili, ale som si aj tak neuzila. Od 8 tt ma zacalo napinat, takze sa mi nechcelo ani von ist. Koleginka mala zakupenu dovolenku v exoticku krajinu, tak ona ju zrusila, kedze dlho sa snazili o babo a nechcela riskovat, aj ked sa citila pod cas tehotenstva uplne v pohode.
@pink_lady ano, standardne byva 4-7 mesiac fajn, kedy si tehu uzivas. samozrejme su vynimky ako vzdy a vsade...
Ja som az do 6meho mesiaca lietala aj dlhe trasy ( mexico, amerika..) treba len odmietnut velky bodyscanner na letisku a poziadat o osobnu prehliadku. Ak mozes kup si aspon business triedu aby si sa mohla natiahnut a pospat si v klude a v pripade potreby mala privatne wc v lietadle 😉. Zalezi od teba a tvojho stavu. Ja som bola tehotna nie chora a normalne som aj pracovala a zila. Stat sa ti.moze kdekolvek cokolvek a ani sedenie doma ti v pripade zdrav.komplikacii nic nezarucuje zial. Prajem peknu dovolenku a kym sa da tak si uzivaj a cestuj, potom to uz bude vsetko inak..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sovicka24 poraď sa s lekárom, či ti dovolí letieť. Ja SIM bola v 11tt v Egypte a let v pohode.