Dovolenka pri mori v 12. týždni tehotenstva

viky_miky
26. júl 2023

Ahojte kočky
Chcela by som sa opýtať
Chystám sa na dovolenku do Egypta a budem presne v 12 týždni tehotenstva a neviem ci mam ísť alebo nie
Či to neublíži drocekovy

jaskolka
26. júl 2023

@viky_miky co presne by mu malo ublížiť? Cesta? Pobyt? Strava? More?

maminkadeticiek
26. júl 2023

Pre mna 2x nedopadlo dobre tehotenstvo vzdy tesne po cestovani lietadlom.Nemyslim si ze to bolo sposobene tym cestovanim,nedava mi to ziadny zmysel,asi len zhoda nahod,ale uz by som necestovala tehotna.

veselo_neveselo
26. júl 2023

Ja by som pocas prveho trimestra nesla, a do Egypta duplom. Teplo bude, faraonovu pomstu by som tiez neriskovala, ja by som nesla.
Akoze ak je top hotel, asi sa nemas coho bat, objektivne asi nie je dovod sa obavat ani letu, mora urcite nie.

viky_miky
autor
26. júl 2023

@veselo_neveselo ďakujem veľmi pekne kocky
Áno hotel je top
Iba mi každý hovorí ze som tehotna a ze nemám letieť
Ale čo som ja čítala samotný len by nemal prečo ublížiť drocekovy

brnacik
26. júl 2023

@viky_miky my sme boli na mesačnej ceste pri mori, keď som bola v druhom trimestri. Cestovali sme všetkými možnými dopravnými prostriedkami- viackrát lietadlom, loďou, trajektom, bike, auto…. Ja som sa citila dobre a veľmi som si to užila. Viac ako lietadla by som si dávala pozor na to, čo kde a ako jem 🙂 krásnu dovolenku 🙂

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kulumulu123
26. júl 2023

@viky_miky ja som obe tehu lietala krizom krazom po svete do posledneho dna kedy sa este dalo a to som rodilanked som mala 35 a 41 obe deti v pohode prezili, po narodeni lietali so mnou a tiez este ziju 🤷‍♀️🙈

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patta89
26. júl 2023

@viky_miky Ja som v prvom tehotenstve v 9 tyzdni letela na dovolenku do Malajzie, Bali, Singapur, Katar...v 20 tyzdni do Belgicka...vsetko v pohode, syncek ma teraz 3 roky....momentalne som znova tehotna a to som v 6 tyzdni letela do Kanady a Dominikanskej republiky, v 24 tyzdni na dovolenky na Cyprus...teraz som v 29 tyzdni a vsetko je ok...🙂...takze je to na Tebe ako sa citis, ale let nie je problem, kedze ja som v kuse letela 11 hod. bez prestupu 👍

sunshine_18
26. júl 2023

Nesla by som

drm21
26. júl 2023

@viky_miky ja som bola v 7tt a to som prekonala 3 mesiace dozadu vtedy potrat a leteli sme na Zanzibar a Po letiskách + let cca 22 hodin tam aj späť 🙈a to sme v Istanbule,, leteli " z jednej strany letiska na druhú lebo na poslednú chvíľu nám menili terminál... skôr som mala pocit vtedy že sa mi to zlepšilo Keďže som mala hodne,, kŕče" a uľavilo sa mi hodne aj od nevoľnosťi

drm21
26. júl 2023

@jj298 Napríklad ja to porovnám aj podľa seba pri prvom tehotenstve kedy som potratila som bola od začiatku skrz zdravotné problémy vypísaná na PN a nepomohlo nič A teraz chvalabohu som úspešné zatiaľ v piatom mesiaci.. podľa mňa keď sa má bábo udržať tak sa udrží... proste vtedy Prvýkrát som si dávala pozor na všetko a bohužiaľ 😪a teraz pri druhom rade som si povedala že čo sa má stať sa stane nijak tomu nezabránim

drm21
26. júl 2023

@jj298 Ale zase je pravda že do Egypta by som sa asi bála Ale nie z letu ale stravy

drm21
26. júl 2023

@monsterablue oni majú zdravotníctvo špičkové pre turistov... Fakt takú nemocnicu na sk nenájdeš... A s jazykom majú tlmočníkov a taktiež z poisťovne pomôžu... Zažili sme to s mamou

zuz02
26. júl 2023

Ja problém letieť na dovolenku nevidím. Ja som tiež letela tehotná a všetko bolo ok. Ale do Egypta by som nešla. Okrem tepla, ktoré tam teraz je by ma odradila ich strava. Riziko, že chytis hnačku je tam vysoké. Moja sestra sa po dovolenke v Egypte dávala pol roka dokopy a to ani tehotná nebola.

julie19
27. júl 2023

V 12tt som bola minulý rok v Turecku a všetko bolo ok 🙂 ale dávala som pozor čo zjem a koľko a ako trávim čas na slnku, mali sme so sebou vtedy 18 mesačnú staršiu dcéru takže to nebol problém lebo ona chcela tráviť väčšinu vašu na detskom ihrisku s hojdackami 🤣🤣.. boli sme dokonca aj na fakultativnom výlete, vyberali sme len poldňovy aby to zvládla aj dcéra aj ja 🙂 a jeden deň sme si aj vyšli do mesta na bazár pozjednavat dáke handry a darčeky 🤷‍♀️😅

viky_miky
autor
27. júl 2023

@julie19 ďakujem veľmi pekne všetkým ešte raz
Dneska skočím do cestovky ci by sa to nedalo vymeniť za inú dovolenku
Ak nie tak pôjdeme do toho Egypta a budem si dávať pozor na stravu ako písala väčšina ľudí čo bola v Egypte

zuzikq91
29. júl 2023

@viky_miky tak v prvom trimestri je vacsie riziko potratu, moja gynda z toho dovodu nema rada ked tehule idu mimo SR , nakolko sa hoci co moze stat. Ale osobne neviem co by som spravila, ak by mi vratila cestovka koli gravidite prachy, tak by som to zrusila urcitre, ale to nemyslim ze sa da.

petronellla87
29. júl 2023

@viky_miky Bez a uzi si poslednu dovolenku vo dvojici😊

obleckodogymu
29. júl 2023

Na dovolenku v 12tt by som išla, kľudne aj lietadlom.
Za mňa skôr ten Egypt nie skrz problémy s trávením.
Ja som v 21tt normálne cestovala lietadlom na dovcu a bolo všetko v najlepšom poriadku 😊

jankassa
29. júl 2023

@viky_miky ja som letela asi v 4 týždni na dovolenku ( nevedela som že tehotná) a potom som letela v 6 mesiaci a všetko bolo v poriadku ale tak záleží na tom aké máš tehotenstvo.

veselo_neveselo
30. júl 2023

@viky_miky vies co, pokial nemas dovod sa obavat o tehotenstvo (rychlo a lahko si otehotnela, mozno aj nie prvykrat, nemas ziadne problemy), tak jasnacka, nemas o co. Ak ma prepadnut dovolenka, ak je vam aj vzacna, tak chodte.

Myslim ale, ze ak si mala uz v minulosti akykolvek problem ohladom tehu, tak sa tenpohlad trosku zmeni. Ja som "problemova" (v zmysle ze sa nam dlho nedari, bez zjavneho problemu, som aj po ma), a aj ked myslim ze tehotenstvo nie je choroba, planujem robit do porodu, tak ja by som, pre mna, cestovanie v prvom trimestri obmedzila. Dovolenka ci prepadne ci nie, nehralo by pre mna rolu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre