Doppler v 9. týždni

babyttcirl
6. júl 2020

Ahojte tehulky,

Dnes som bola u lekarky a robila mi sono. Baby je ako ma byt a srdiecko takisto. Dokonca mi ho na 5 sekund Zapla aby som pocula ( z jej iniciativy). Myslite ze tych par sekund na tom doppleri tomu mohlo uskodit??

Dufam ze nie. Nepytala som si to, sama mi ho pustila...dakujem as postrehy!

pribinak
6. júl 2020

Keď sa bojíš a vadí ti to, tak na ďalšej poradni doktorku vopred upozorni že to nechceš.

babyttcirl
autor
6. júl 2020

@pribinak vsak to AJ urobim. Ale nevedela som ze co , sama mi ho zapla bez toho aby som to stihla odkomunikovat. Dalsia poradna o 3 tyzdne. A poviem ze nechcem...

julsh123
6. júl 2020

@babyttcirl ja mam od a angelsound a niekedy počúvam až 3krat na par sekúnd do dňa lebo mam strach... Ale síce je pravda, že to má len 2Mgz a tie co majú oni majú 30

babyttcirl
autor
6. júl 2020

@julsh123 ok, ale tak ked jeden krat na par sekund pustila tak snad je to ok.. vsak by ma snad nechcela vystavit nejakemu riziku...

babyttcirl
autor
6. júl 2020

@julsh123 pocuvas pravidelne? Supis.

queen_mary
6. júl 2020

Ano vadi to, a lekarka ti to urcite spravila naschval, aby plodu uskodila. Omg 🤦‍♀️

hennyinnsbruck
6. júl 2020

Áno tych pár sekúnd mohlo uskodit preto to lekári bežne používajú 🤦‍♀️

babyttcirl
autor
6. júl 2020

@queen_mary 😂😂 vies co, rozosmiala si ma vcelku.. asi to tu moc prezivam..

babyttcirl
autor
6. júl 2020

@hennyinnsbruck dobre dievcata! Vidim ze mi riadne sibe.. idem si najst nejaku inu zabavku ako tu ludi rozculovat! 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babyttcirl
autor
6. júl 2020

@viestta jo, idem na to. Ale tak vies, prve tehotenstvo. Furt problemy a strach .. tak to preto.. dakujem za odpoved

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evaachesa
6. júl 2020

@babyttcirl ak by to bolo nebezpecne, nepouzivali by to, neboj. Skor by som neriesila ten angel sound navyse...ja som sa potesila ked som na 2 sekundy pocula srdiecko 🙂 ale to bolo az v nemocnici na poradniach u porodnika 🙂

babyttcirl
autor
6. júl 2020

@evaachesa no tak akoze to asi nebudem riesit ten angel sound, lebo z toho by som bola asi len viac na nervy.. a to teda fakt nepotrebujem! 🙂 no he to akoze velmi mile.. asi ma chcela doktorka ukludnit 🙂.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hennyinnsbruck
6. júl 2020

@babyttcirl si milá, paci sa mi ze nereagujes podráždene 😊😊 ja som celé tehu sledovala aj doma Dopplerom a mala je zdravá. Neboj sa, nebuď prestrachana. Užívaj si tehotenstvo prejde to ako voda... 🤩

julsh123
6. júl 2020

@babyttcirl ja som mala 2krat MA, tak som rada keď počujem srdiečko každý deň a nie som v strese... Uz sme vďaka Bohu v 20tt a hneď ako prídu kopančeky tam ho odložím, lekárka vie ze ho používam a nič mi nato nepovedala, žeby skodil... Ze keď ma to upokojí tak potom to je super

julsh123
6. júl 2020

@hennyinnsbruck používala si ho často? 🙂

elisa_stella
6. júl 2020

Na par sekund mu asi neuskodilo, ale mne pri druhom (zial neuspesnom) tehu dr. vravela, ze podla najnovsich odporucani sa uz nerobi ten hlasny odposluch srdca na zaciatku, lebo nejake rizika pre plod su tam (tym na nechcem strasit, len si myslim, ze tvoja otazka nie je tak odveci, ako si niektore mamicky myslia).

julsh123
6. júl 2020

@elisa_stella možno na tom niečo bude... Mne pustila moja lekárka len na asi 3 sekundy ale až v 17tt

hennyinnsbruck
6. júl 2020

@julsh123 kazdy druhý deň. Keď začali pohyby asi každý 3-4 den len tak aby som srdiečko počula 😍

julsh123
6. júl 2020

@hennyinnsbruck nemyslím si, žeby to malo ublížiť ved je to veľmi slabá vec a naozaj len na par sekúnd... Co mam robit, keď strach tam je 🤷‍♀️

hennyinnsbruck
6. júl 2020

@julsh123 presne... Ja som mala predtým 2x biochemické a veru bol tam strach. Preto som Doppler kúpila.

julsh123
6. júl 2020

@hennyinnsbruck strašne co sme prežili... Nam prestalo bty srdiečko medzi 7-8tt a dôvod bol štítna žľaza :( otehotnela som hneď a zrazu toto... Tak som tetza šťastná, že sa liečim a som v 20tt..aj keď stále očakávam kopance a ich niet a niet... Minulý utorok som už cítila vlnky, potom nič až včera trosilinka a zase nič... Myslela som, že to bude deň čo deň intenzívne ale asi nie :/

elisa_stella
6. júl 2020

@julsh123 ten moj koment bol skor mysleny na ten lekarsky odposluch (neviem ako sa to vola odborne), ze sa to neodporuca na zaciatku (v prvych tyzdnoch tehotenstva, ked sa vyvijaju vsetky organy). Inac ja som pri prvej dost casto pocuvala AngelSounds a je velmi ziva a zdrava 🙂 Ked som zacala citit pohyby, tak som sa uz na AngelSounds vykaslala 🙂

julsh123
6. júl 2020

@elisa_stella áno áno aj ja som to tak pochopila, na poradni mi pustila nahlas len raz a to až v tom 17tom tt 🙂 ja kvôli strachu ale každý deň očakávam ze sa malé ohlási a angelsound odložím 🙂

elisa_stella
6. júl 2020

@julsh123 tak to uz o chvilku prijde, ked si v 17tt. Drzim palce, potom uz ti ani AngelSounds nebude treba, ked bude babatko kopat 🙂

hennyinnsbruck
6. júl 2020

@julsh123 oh to mi jem ľúto. Ja som "našťastie" srdiečko nemala, bolo by to asi 100x horšie 😞
Oh super to môžu byť pohyby.. Neboj čoskoro to príde. Ja som zo začiatku len večer cítila. Keď som kukala tv dala som ruky na bruško a také jemne tuknutia som cititla. Nádherný pocit 🤩

julsh123
6. júl 2020

@elisa_stella práveže som dnes začala 20tt,minulx týždeň také vlnenie v podbrušku som len cítila, tak dlho dlho nič včera len trosilinka tak čakám na tie poriadne už 🙂

julsh123
6. júl 2020

@hennyinnsbruck dúfam, že už čoskoro... Ty si ako prvorodicka kedy prvýkrát pocítila? 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre