Dopegyt v prvom trimestri?

adrianka7d
3. apr 2020

Ahojte chcem sa spytat ci je bezpecne brat dopegyt aj v prvom trimestri, zacala som ho brat este pred tehu ale az vcera som si vsimla ze je tam napisane ze je bezpečné brat ho az v druhom a tretom trimestri, brala ho niektora z vas uz pred tehu aalebo od začiatku tehu? Ďakujem

maminkasisa
3. apr 2020

@adrianka7d ja som ho brala cele druhe tehotenstvo, dieta sa narodilo uplne zdrave

szana
3. apr 2020

@adrianka7d Je to úplne v poriadku. Ja som brala od prvého týždňa tehotenstva pri oboch, je to jediný liek na trhu vhodný pre tehotné. Nedá sa nahradiť a je naozaj dôležité ho brať, lebo ako nahle sa zvýši krvný tlak matky, trpí dieťa a je ohrozený jeho vývin. Držím palce.

adrianka7d
autor
3. apr 2020

@maminkasisa dakujem velmi pekne lebo som sa zlakla

adrianka7d
autor
3. apr 2020

@szana ďakujem krásne 🙂 uz som rozmyslala ho aspon obmedziť

szana
5. apr 2020

@adrianka7d Toto som urobila ja v prvom tehu. Nebrala som pravidelne, veď že čo, veď mi je dobre, tlak som mala trošku zvýšený, ale nič hrozne. Syn zaostával vo vývine, nemala som plodovu vodu, všetko len kvôli tomu, že som si neudržala ten tlak. Pri druhom by som nikdy už toto nespravila. Treba užívať poctivo, tak ako predpísal lekár. Tabletky určite nemôžu ublížiť, niektoré berú v tehu aj 3 denne. Prajem vám pekne a bezproblémové tehotenstvo.

adrianka7d
autor
6. apr 2020

@szana dakujem velmi pekne ja som aj skusila nejake dva tri dni brat polovičnú davku ale zostila som ze ta bola k nicomu tlak som mala vyspky hlavne vecer. Dakujem pekne tak budem brat poctivo. Ja som ho brala tiez aj v prvom tehu als nepamatam si od ktoreho tyzdna.

janicka1985
7. aug 2022

Ahojte,beriem roky rokúce Bisoprolol 5 mg,no teraz ako som tehotná,vymenili mi ho za Dopegyt.Dnes som si zmerala tlak a 160/98 🤦 Dr. mi ho predpísal 1-0-0 ,no mne sa to zdá málo,ako tu čítam komenty , čo berú baby 3 x denne 🙄

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre