Ahojte chcela by som sa opýtať a zároveň zistiť aké máte skúsenosti. Dnes som bola u gynekológa pretože pred 6 dňami som mala dostať menzes. Nedostala som tak som si urobila tehotenský test. Ten vyšiel pozitívny ale čiarka na ňom bola bledá. Keď som si urobila test znovu a znovu s odstupom pár dni bola tmavšia. Včera som začala trosku špiniť tmavo hnedý výtok. Keď som bola u neho povedal mi že na sone nič nevidí. Dal mi Duphaston zobral mi krv a kázal mi prísť v piatok. Povedal že ak sa Hcg zvýši oproti dnešnému výsledku tak je to v poriadku. Ak nie žiaľ bohu. Máte nejaké skúsenosti ? Prípade nejaké rady ? Za každú odpoved vopred ďakujem 🙂
@anjelicek26 veľa som čítala na internete a tmavo hnedé spinenie môže byt len ešte z uhniezdovania vajíčka. No nejdem sa na to spoliehať. Jeden potrat už mám zasebou no vtedy som hneď skoro od začiatku začala krvácať jasno červenú krv
@klaudia12345678 ale ked sa vajicko uhniezduje, este nemas ziadne hcg... az potom...takze je to spinenie PRED testom a nie po nom... ano su aj zeny, co krvacaju prve dni tehu a babo sa udrzi, ja ti to prajem.
Hnedé špinenie môže byť začínajúci potrat 😔 už len počkať ako dopadne hcg
Mám už skúsenosť takze som pripravená na všetko. Buď to vyde tak ako má alebo mi to už druhý krát nieje súdené
tu žiadne rady nie sú, len čakať a uvidíš... moja skúsenosť.. našla som si pozitívny test, objednala som sa ku doktorke, zrušila som si cvičenie vo fitku s trenerkou aby som si neublížila ale kým došiel termín prehliakdy začala som krvácať a potom už som chodila len na krv a hcg klesalo :( .... na ďalší mesiac som ani len netušila že môžem zas tak rýchlo otehotnieť a normálne som chodila cvičiť, dvíhala som ťažké závažia, boli sme aj vo wellnesse s mužom, na oslavách kde sa pilo a tancovalo, a až potom mi prišlo divné že dáko dlho nechodí ms a BUM, dve čiarky, tak zas prehliadka, doktorka tam nič nevidela tak zas krv ale hcg chvalabohu stúpalo a na kontrole o dva týždne už tam bolo aj bábätko 🙂 bola posunutá ovulácia a termín pôrodu aj reálny pôrod sa konal o takmer 2 týždne neskôr ako by to vyšlo podľa ms.. držím palce, neboj, všetko bude tak ako má byť ;)
@klaudia12345678 s týmto mám 2 skúsenosti. Obe tehotenstva začali spinenim, dali mi dicynone (niečo ako duphaston). Pri jednom to nepomohlo, pri druhom áno. Takze je to len buď alebo.
Držím palce, nech to je ten lepší prípad, no keď nebude, hlavu hore. Dobrá správa je, že bábätko viete splodiť. Už len počkať na to správne vajíčko, aby sa udržalo. 😉
@marpel si veľmi zlata ďakujem za povrbudenie. Už uvidím podľa tých výsledkov či tam bude rozdiel a či bude vidieť niečo na sone. Skúsenosť u neho mám že keď sa mi toto stalo prvý krát tak videl už aj vak a keď som prišla po víkende na kontrolu už tam nič nebolo.
@marpel dicynone nie je ako duphaston. Je to liek na cievy. A proti krvacaniu. Tiez som ho brala ked som na zaciatku tehotenstva krvacala a pomohol. Pomoze vacsinou vtedy ked je spinenie alebo krvacanie sposobene prasknutim cievok v maternici.
@marpel a Dycinone ti dal hneď alebo až keď videl niečo na sone ? Mne dnes predpísal Duphaston 3x1
@marticka85po aha okej, to som nevedela. Niekto mi povedal, že je to to iste. 🙂
@marpel to je v pohode. Brala som ho dvakrat a citala som pribalovy letak ze naco to je,lebo tiez som nevedela aky ma ucinok
@klaudia12345678 hneď, na sone ešte nič nebolo vidieť. Druhýkrát už bolo vidieť a tiež mi ho hneď predpísali.
@marpel veľmi si prajem aby to bol aj môj prípad že piatok už bude niečo vidno . Veľmi veľmi je to pre mna už druhý krát a veľmi si to prajem 🙂
@klaudia12345678 hlavne nezúfaj ja mám za sebou 2 oby dva začali takým špinenim až povedané 3 sa podarilo udržať ale s problémami....tak držím palce ✊
ja som pri prvom tehu špinila, dr. mi dal lieky na udržanie tehotenstva (duphaston samizda). držím palce
To že na sone este nič nevidel nemusí aj môže niečo znamenať v ktorom tt si?niekto na začiatku špini ak nekrvácaš,nechcem ťa strašiť v mojom prípade v decembri nič nevideli začala som spinit hned ma ale hospitalizovali napokon išlo o mimo maternicové. Nemusí to však byť tvoj prípad určite sa skús ukludint a maj kľudový režim. Držím ti silno ✊prešla som si tým viem čo prežívaš.
@ingrida1127 posledný menzes som mala 14.5. …test mi vyšiel len pár dni dozadu pozitívny. Neviem nerozumiem tomu. Ale myslím si na jednej že je ešte stále krátko na to aby už na sone niečo videl. Neviem niesom lekár
@klaudia12345678 tak to vychádza ze si 5+5 Ale mohla si mať kľudne posúnútu ovuláciu ja som tiež teraz tehotna a bola som približne z v tomto týždni u lekára plod síce ešte nevidel ale aspoň takto
@klaudia12345678 Ahoj, ja som bola v nejakom 6.-7.tt na potvrdenie tehotenstva, vsetko bolo ok. A par dni na to mi zacalo hnede spinenie (skoro som zinfarktovala), tak som isla na pohotovost. Potom som brala Duphaston, ale ten mi nepomohol. Potom som brala Dicynone a Utrogestan a povedala by som, ze az ten Utrogestan mi zabral a po nejakych 2 dnoch bolo po spineni. Odvtedy klop klop vyzera byt vsetko ok. Ja som sice bola prestrasena, ale tak bolo mi povedane, ze to sa maternica roztahuje a ze sa este velakrat zlaknem... Kazdopadne drzim prsty nech sa ti babo udrzi a mozes sa tesit 🙂
@ingrida1127 tá bublinka hore v ľavo ? To je ? Ja už neviem čo mám robiť. Je to pre mna už druhý krát. Veľmi sa bojím. U mna nevidel nič neviem či je to ešte skoro.
@surama mne dal len Duphaston a ani nijakú nádej mi nedal. Odpísal má tak isto ako prvý krát.
@klaudia12345678 Prepac,ze sa tak narovinu spytam, ale pomohol ti ten Duphaston na to spinenie ci to pretrvava? Ja len preto,ze ak pretrvava, tak mozno by fakt aj tebe trebalo ine lieky. Lekari to bohuzial beru tak,ze bud sa to uchyti a lieky pomozu alebo nie...clovek by fakt cakal,ze urobia vsetko preto,aby to vyslo, ale oni hovoria,ze priroda sa sama rozhodne...Joj,ale drzim silno prsty nech ti to vyjde a ciarka silnie 🙏
Ahoj ja som momentálne tehu, keď som bola u gyn na potvrdenie mala som byť v 6tt, videla len prázdny gestacny vak do toho mi začal hnedý výtok tiež mi dali duphaston ja som medzi tým aj dosť krvácala tak som po týždni išla na kontrolu a už tam bolo aj 4mm plod spinenie mi pokračovalo tuším ešte nejaké dva týždne a nakoniec to prestalo beriem naďalej duphaston a zajtra už začínam 11tt tak dúfam že to už dotiahneme dokonca tiež mám za sebou jeden potrat v 15tt a jedno MMT .. takže hlavu hore a ver že to bude dobré ja som
na začiatkuu mala velmi veľmi zle myšlienky keď som začala krvácať už som s tým išla že som zase potratila a našťastie sa ešte držíme. Tak držím prsty nech je všetko OK ☘️
@surama mne ho dal len dnes 3x1 a keď som bola hneď ráno u lekára tak už som stihla zjesť dve tabletky. A mám pocit že je to trosku lepšie. To spinenie nieje dáke strašne masívne
@deanka123 skúšala som sa ho opýtať s toho môže byt to hnedé spinenie pripadne prečo ho mám. Odpísal má jednou vetou že je to stará krv a on tam nič nevidí a nič s toho nebude. A že Duphaston mi dá lebo možno pomôže a ak nie tak tým nič nepokazí. Trápim sa veľmi
@klaudia12345678 Ahoj, ja som takto v uvode spinila. Lekarka mi nasadila Progestanelle 1x vecer, pricina spinenia sa nakoniec nezistila - nemala som napr. hematom. Po cca tyzdni som ale uz uplne prestala spinit a tehotenstvo pokracovalo v poriadku, pre istotu som vsak progesteron mala brat do 16. tyzdna. Je to samozrejme velmi individualne, ale drzim paste, aby to bol u teba podobny scenar 🙂
@klaudia12345678 nič si z toho nerob, takto skoro ani lekári nevedia viac pomôcť, mne tiež moja gyn povedala že buď je to zdravé tehotenstvo a bude všetko v poriadku alebo to odíde a nepomôžu ani lieky takže vieš si predstaviť ten stres a strach čo som mala, ale neboj sa bude to dobre niesi prvá ani posledná veľa žien má na začiatku tento výtok u niektorých to prejde a u niektorých to skončí zle. Ale netreba myslieť na to najhoršie ja viem že sa bojíš ale ver že bude dobre a bábo bude už len rast 🙂 môže byť aj že si mala posunutú ovuláciu a otehotnela si neskôr preto ešte nič na sone nevidel tak nezufaj 🙂
@klaudia12345678 ano neboj sa nič nie je stratené ako hovorím tam stačí jeden týždeň ze by si mala posúnútu ovuláciu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Rada na toto nie je, proste hladkaj brusko a zvysok je na prirode. Toto tie prve dni su vsetko alebo nic. Viac ako duphaston sa urobit neda, ak sa babo zle uhniezdilo, zle podelilo, tak odijde. Ak je to len spinenie, moze to prestat a tehotenstvo bude uplne v poriadku. Skus si zamestnat hlavu niecim inym, pokial je to mozne. Neda sa teraz nic urobit.