Dĺžka hrdla maternice 2 cm

amalka1991
25. dec 2017

Ahojte. Kedze som prvorodicka a vsetko je pre mna nove rada by som sa Vas spytala na nazor. Dnes na pohotovosti mi do spravy napisala, ze mam hrdlo dlhe 2cm, zavrene....az doma som si vygooglila, ze to vyzera byt malo. Ja som len 13+1 a mam obavu. Uz 2 mesiace som PN a nic nerobim takze viac setrit sa neda. Bojim sa. Zaroven nechapem preco mi doktorka vo stvrtok, ani teraz na pohotovosti k tomu nic nepovedali, keby sa im to nezdalo.

😔

katkalubkova
25. dec 2017

Ja som prirodzene nerodila, dokonca si ani nepamatam, ze by mi boli merali krcok maternice, ale aj podla mna je 2 cm malo, ked si v 14tom tyzdni.
Ak si na rizikovom, oddychuj, lez. Je vela takych tehotenstiev, ked zeny musia lezat aby miminko vynosili to terminu

amalka1991
autor
25. dec 2017

Ja som neni na rizikovom...😐

katkalubkova
25. dec 2017

@amalka1991 aha, prepac, myslela som si, ze ano, ked pises, ze si 2 mesiace PN

amalka1991
autor
25. dec 2017

@katkalubkova 😔😔 uvidime co bude...ach

sivypegas
25. dec 2017

@amalka1991 ak je krcok tvrdy neotvara sa je to ok.Ale mal ny byt min 2,5cm.Niektkre zeny to ake zvladli aj s mensim krckom do konca.Daj si magnezko 3x1tbl. A lez s podlozenymi nohami...ak by si potrebovala radu odbkrnika,tak na nete je online gyn poradna Dr Jana Sulce,vygoogli si,on odpise rychlo a ozaj dobre ak nema dovolenku.

portret7
26. dec 2017

Tiež som tak mala, ale mna aj hospitalizovali, vydržala som skoro do konca🙂 syn sa narodil o 3 týždne skôr plánovane sekciou z iného dôvodu. Užívala tiež magnezium. Držím palce!

grelu
26. dec 2017

@amalka1991 a robila ti cervikometriu? (sono krcka)...lebo vonkajsia dlzka 2cm je normalna. Podla mna keby si mala celkovu dlzku 2cm, tak by si sa otvarala a urcite by ta nechali v nemocnici

viki44
2. máj 2020

@amalka1991 prosím ťa ako si dopadla ? Bol tento nález v poriadku ?

amalka1991
autor
3. máj 2020

@viki44 jasne. Palpacne to je vzdy asi menej, je ine meranie usg a palpacne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre