Ahojte. Som v 11tt a uz asi mesiac ma nieco ma neustale boli hlava. Pijem vela vody, oddychujem, spim, som na PN kvoli karantennym opatreniam. Uz si neviem rady, som z tej bolesti zufala. Len co vstanem z postele bolest sa hned prejavi a trva aj cely den. Samozrejme som to riesila aj s lekarom ten mi povedal, ze je to normalne - proste hormony. Tlak mam 118/ 60, 120/ 63... Bude sa to zdat niekomu smiesne, viem ze ine baby maju horsie nevolnosti, no kym som neotehotnela, bolest hlavy som nepoznala preto som z toho po mesiaci uz v koncoch. Prosim radu, ak niektora z vas toto prezivala, ako to prekonala. Ci je to vazne len o tom " vydrzat" a " precat" ?
@miskamichalka toto moze sposobovat aj stitna zlaza,treba dat urobit vysetrenie z krvi
Ja som to mala tiež, každý týždeň tak 3 dní ma bolela hlava. Trvalo tak tak do konca 4 mesiaca potom to prešlo. Ja som to väčšinou pretrpela, občas som so dala paralen aj keď väčšinou nepomohol. Ležala som v tme a v tichu a ešte som si čínskou mastickou natierala spanky a pod nosom. Najhoršie to bolo v robote, dnes už viem, že by som sa dala vypísať na PN, bol to boj.
ja som mavala oar zachvatov mirgeny pocas prveho trimestra resp. do 14teh ktyzdna cca
mne najviac pomahala obycajna cola
ja som mala takéto bolesti hlavy v tehu pri malej a aj teraz v tomto tehu až do 16tt pri chlapcoch vôbec nič... nepomáhalo nič iba panadol aj každý deň a keď som sa aj dr. pýtala čo robiť tak tĺmiť bolesť... vraj to spôsobuje väčšie prekrvenie a zmena hormónov v tele a niekto to má aj dlhšie... ja som mávala aj pálenie záhy a nevoľnosti pri malej a teraz pri chlapcoch nič tak som sa bála či je všetko ok...
@miskamichalka kamarátka to riešili, dotorka jej poradila, že nech skúsi kávu...keďže tú nemá rada, poradila jej piť mathcu 2g denne ... to jej veľmi pomáha
Dakujem za odpovede. Kavu nemozem ani citit. Cola mi pride v tehu nevhodna. Tak ja to este raz prekonzultujem s lekarom ...
@miskamichalka migrenujem uz pomaly 20 rokov. Prvy trimester sa mi migreny a zavrate este zhorsili. Sama lekarka v nemocnici mi povedala ze 1-2kavy denne su ok a ked treba tak paralen ale rovno 2 naraz. Fungujem tak doteraz lebo stale kojim a triptany co mam od neurologicky na migreny teraz nemozem brat. Takze moja rada - zacni kavickovat ;) a samozrejme vela vody a ked je zle tak si daj aj studeny obklad na hlavu. Drzim palce 🙂
@miskamichalka ak kavu nemozes citit tak skus aspon ten paralen a do 38tt kludne magnezko kazdy den.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miskamichalka mna zacala len nedavno boliet hlava az to slo do migreny
..tiez mam tlak dobry len napr. Tep mam vysoky
..jedina vec ktora mi v tom pomoze je pohar kavy..nechapem ako to funguje, ale kym si dochlipkam tu salku kavy bolest hlavy zmizne.