Detox počas tehotenstva

zuzadielko4
19. jan 2021

Zdravím vás. Chcem sa spýtať či môžem počas tehotenstva piť detoxikačne prípravky. Ukončila som 9tt.
Ďakujem za odpoveď

acer11
19. jan 2021

@zuzadielko4 aké?na toto máš v tele pečeň...

karhu
19. jan 2021

..počas tehotenstva by žena nemala praktizovať žiadne drastické diéty, hladovky, ani príliš radikálne detoxikačné kúry..
https://mamaaja.sk/clanky/tehotenstvo/jarne-men...

angi07
19. jan 2021

pripravky na detox su odrb... stravuj sa cisto maj pohyb.to je detox.a v tehu zabudni na taketo sracky 😊

janinka007
19. jan 2021

na detoxikáciu slúži pečeň. Ked chceš mať dobrý pocit, že pre seba niečo robíš, tak jedz priemyselne neupravené potraviny, žiadne polotovary. Var si z prvotnych surovín, aj ked dá sa polemizovať aj o ich kvalite.

1angelika
19. jan 2021

@zuzadielko4 odporúčam ti detoxikačnú kúru podľa Antónie Mačingovej. Tým nič nepokazíš ani v tehotenstve. Umelé prípravky by som neriešila...

zuzadielko4
autor
19. jan 2021

Dievčatá mám na myslí detoxikačný čaj a drinky

1angelika
19. jan 2021

@zuzadielko4 kadejaké čaje sa veľmi neodporúčajú v tehu piť...len tie pre tehuľky

millky
19. jan 2021

@zuzadielko4 ahoj, možno budem znieť hnusne, ale... Je dôvod prečo detox potrebuješ? Máš nejaké zdravotné problémy?
Totiž ak nie, nechapem ako ťa to vôbec mohlo napadnúť, tvoje telo, si len necelých 9tt zvyká na niečo nové a poviem ti veľký fakt, zo začiatku bojovalo s tým, aby oplodnené vajíčko nevylúčilo z tela von ako niečo škodlivé a ty chceš teraz telo štopnúť niečím čo ťa má očistiť? V žiadnom prípade, akákoľvek bylinkárka a pod. nemôže nájsť detox, ktorý sa vyhne krvnému obehu a keďže si spojená s bábätkom, detoxikuješ aj to malé....to malé, ktoré sa práve vyvíja. Neboj sa, tvoje telo vie čo má robiť a hormóny teraz utlmovať detoxom je ultra nezodpovedné. Vieš, moje telo nemá problém s otehotnením, má problém s udržaním, pretože moje protilátky, ktoré z tela vypudzujú "vírusy a cudzie elementy" sú len trošku zvýšené podľa krvných testov.... Takže bacha na to, aby si detoxom nenaštartovala telo na to, že rastúci plod je "niečo zhubné" a treba to odstrániť. Čerpám len z toho, čo mi lekár povedal a jeho odporúčanie skrz tieto desivë reči boli - vyhýbajte sa detoxu, lebo si podporíte hladinu molekulových mechanizmov na odstraňovanie všetkého cudzieho a škodného v tele.

elizabet173
19. jan 2021

@zuzadielko4 nerozumiem, za akym ucelom by si ich mala pit. Je to len reklamny tah. Radia ti vyssie dobre, stravovat sa zdravo, varit doma, nekupovat nic hotove.
@1angelika s Macingovou by som urcite v tehotenstve neexperimentovala. Budu jej chybat ziviny, najma sacharidy, ale aj bielkoviny a tuky

mariska1989
19. jan 2021

Počas tehu sa detox neodporúča sú veci ktoré môžu v tehu uškodiť nič iné už len čakať na obdobie po kojeni

1angelika
19. jan 2021

@elizabet173 ani ja by som neexperimentovala v tehu...no uškodiť by to nemalo ak bude presne dodržiavať jedálniček tak by nemalo chýbať nič

1angelika
19. jan 2021

@millky Zaujímavé, že mne sa práve po detoxe podarilo po rokoch snaženia otehotnieť..

elizabet173
19. jan 2021

@1angelika opakujem, ze chybaju sacharidy, bielkovin a zdravych tukov je pre tehotnu tiez malo. Nie je to urcene na vyzivu tehotnej zeny, aj ked na druhej strane, ked sa zamyslim nad sebou, aku stravu som mala prvu polovicu tehotenstva ja 🙂 takmer nijaku, co som zjedla, skoncilo vo WC.

1angelika
19. jan 2021

@elizabet173 ano teória stravovania vhodného pre tehotné je jedna vec a prax druhá, ja som bola rada, že som udržala aspoň suchý rožok a banán..a bábo sa narodilo zdravé a krásne 🙂

janka_266
19. jan 2021

@zuzadielko4 Detox vykonávajú pečeň a obličky

jaskolka
19. jan 2021

V tehotenstve zabudni na detoxy a podobne somariny ako čistiace drinky a podobne. A myslím, že aj na všetkkom je uvedené, že nie je vhodné pre tehotné a dojčiace ženy.Okrem toho, prečo práve teraz si sa pre to rozhodla? Momentálne má tvoje telo dosť zataze s tehotenstvom, aj keď to nie je choroba, ale je to "druhý stav" náročný z každej stránky. Všetky organy pracujú dvojnásobne, aby vyzivili plod, tak nepridávaj im "detoxom"

jaskolka
19. jan 2021

@1angelika ale detox si robila podľa toho pred otehotnenim. Autorka sa pýta na detox v tehotenstve, čo je podľa mňa nezmyselné a nebezpečné, keďže nevedno, ako by také veci ovplyvnili vyvíjajúci sa plod

1angelika
19. jan 2021

@jaskolka to bola odpoveď pre millky

millky
19. jan 2021

@1angelika a ja odpovedám presne tak ako @jaskolka. Detox je super vec a mnohým pomôže, naprd aj Gynex kvapky tak funguju, detoxikuju telo a prioritne ženské ustrojenstvo, no v čase, keď žena zisti že je tehotná okamžite treba prestať. Detox je na očistenie, preto sa vám podarilo otehotnieť, nevidím na tom nič zaujímavé. A nepíšete o tom, teda aspoň som to nepostrehla, že aj keď ste konečne otehotneli ste naďalej detoxovali. Takže ak áno, tak TO je zaujímavé a vďaka Bohu sa nič nestalo. Ale pokiaľ ste detox ukončili hneď ako ste zistili že ste tehotná alebo ešte pred počatím, tak nie je o čom diskutovať. Radenie ženám považujem za veľmi super vec najmä ak nehrozí ublíženie na zdraví. A toto, aby som bola absolútne férová voči vám, je rada, ktorú si nechajte radšej pre seba, pretože keby poradíte mne že kľudne môžem detoxovať ani nie na konci prvého trimestra, tak zaručene potratím. Lebo vy nemôžete vedieť aké protilátky mám v tele a keby mi gynekológ neurobí rozbor, tak to donedávna ani ja netuším.

1angelika
19. jan 2021

@millky zistila som to až po ale k počatiu došlo počas detoxikačnej kúry , tak ma to zaujalo čo ste písali, nič viac. V tej knihe od p. Mačingovej sa nespomína,že jej strava je nevhodná pre tehotné ale máte pravdu radšej neriskovať ,že si človek prívodí nejaké problémy.

millky
20. jan 2021

@1angelika ano, detox vám určite prečistil telo a pomohol naštartovať to, kde bola chyba☺️ jedna vec ma celá mrzí na tejto diskusii, že autorka nereaguje na otázky. Tak snáď aspoň iným tehulkám to niečo dá.

zuzadielko4
autor
20. jan 2021

@millky nemusíte sa hned všetky urážať, že nereagujem na príspevky nesedim v kuse na MK a nemám telefon prilepený v rukách.
Ďakujem všetkým za odpovede a názory tak asi ten detox a chudnutie necham az po pôrode.

millky
20. jan 2021

@zuzadielko4 nie som urazená, som rada že ste sa nakoniec vyjadrili. Detox na chudnutie tehotná žena nepotrebuje. Ak chcete čo to zhodiť, najdite si jogu pre tehotné alebo ľahké cviky pre tehotné a vymente "ranajkové" pečivo za zeleninu a "obedové" prílohy ako ryža a zemiaky za celozrnné pečivo ☺️ to bábätku aj prospeje.

mipaga
31. mar 2023

@millky ahoj, je to už síce staršia diskusia, ale Tvoje vysvetlenie je úplne najlepšie, čo sa mi doteraz podarilo nájsť. Ďakujem zaň 🙂

millky
4. apr 2023

@mipaga to som veľmi rada ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre