neuškodia zvieratká bábatku v brušku?
Nie neuškodia, pozor len na mačacie výkaly môžu obsahovať škodlivé baktérie ale to hrozí len pri kontakte holými rukami alebo nedostatočnou hygienou..
Aké zvieratko? Mala som psa už pred tehotenstvom. Samozrejme že sme si ho nechali
@abigeildavidko nie nie je dovod dat prec socializovane a veterinarne osetrovane zviera
@abigeildavidko nie
Nedala som si prec kocura, bolo z toho halo, ale nikdy som to neolutovala, kym by sa nepotvrdili alergie alebo netolerantnost babatka so zvieratkom potom by som uvazovala zviera dat prec, inak nie,kym bola babatko a batola bolo vsetko v poriadku nikdy jej nic nespravil kocur, kukal na nu, a rad spaval pod jej postielkou, ked lozila a sem tam ho potiahla, zaliezol, ale otacat sa, a lozit, plazit sa, zacala prave za kocurom, to bolo pre nu lakadlo. teraz mame aj psika aj kocura, macku a mala ma 5 r, nic jej nieje,kym nechyti sople v skolke😂 od zvierat nikdy neochorela
Ahoj, my máme 2 mačky a psa. Mačky spia v dome , ale behajú aj po vonku, lovia myši a pod. Dôležité je ako sa k tomu ty postavíš, neviem aké máš zviera doma. My sme to vyriešili tak, že manžel čistí piesky mačkám celé moje tehotenstvo. Pes spí so mnou v posteli, mačky na gauči, samozrejme majú kvalitnú stravu, pravidelne ich odčervujeme. Toxoplazmózu nemám prekonanú ani som ju nedostala. Svoje zvieratá máme pravidelne kontrolované u veterinára. Tiež som samozrejme zvýšila hygienu. Piesky čistí manžel, rovnako keď psovi dávame surové mäso, snažím sa neprísť s ním do kontaktu, dôkladne si umývam ruky. Rovnako je dôležité umývať šaláty, ovocie, zeleninu....
@abigeildavidko nie!
Nie. Mame 3 psov, 1 je vonku, dve v dome (na spodnom poschodí). Nevidím dôvod, ak chodíte k veterinárovi
Mám dvoch RR a maltezak sú s nami v dome , a v žiadnom prípade by som ich ani za nič nedala
@abigeildavidko Bojíš sa toxoplazmózy? Zobrala by som zvieratko k veterinárovi pre každý prípad, či teda nemá toxoplazmózu. A čistenie hovienok by som prenechala na niekoho iného.
@abigeildavidko v ziadnom pripade, ani by mi to nenapadlo
@abigeildavidko akože... ako by malo domáce zviera ublížiť "bábätku v brušku"? doteraz si s tým zvieraťom existovala, takže ak si sa mala niečím nakaziť, tak už sa dávno stalo. A snáď teda s ním chodíš na veterinu, je očkované ak treba, má nejaký hygienický štandard atď.
V žiadnom prípade!
a ktore zviera myslis? Jedine zviera ktore moze ohrozit tehotenstvo je macka s toxoplazmozou ... Ale to by ta macicka musela byt behat po vonku. Domacej micke tieto problemy nehrozia.
@abigeildavidko samozrejme že nedala. O prvé bábo sme prišli, chytila som od nášho potkana (laboratórny samozrejme 😬) listériu lebo ma pokúsal. No potom sme mali adoptovaného ďalšieho keď som znovu otehotnela a samozrejme ostal s nami, no menil podstielku a na ruky ho bral počas tehu len manžel. Nevidím žiaden dôvod dávať zvieratko preč.
samozrejme, ze nieee.... ved je to clen rodiny, ani za svet! 🙂 Nasa yorkshirka je ako nase prve dieta a uz teraz sa tesim ako sa bude hrat s dietatkom... ale az ked bude schopne jej hadzat lopticky :D Samozrejme ze si davam zalezat na jej starostlivosti-ockovania, odcervenia, tabletka proti kliestom namiesto pipety aby to bolo aj pre mna uplne bezpecne. Viem ze je zdrava a cista, ale to je vzdy o starostlivosti 🙂
Ja som žiaľ musela dať prex kocúrika 😔
Rozvinula sa u mňa tak silná a satma, že som nevedela dýchať.... Žiaľ
V dome mi zvieratá vadia, tam by som nemala ani ako netehotna. Inak v tehotenstve bežné si zvieratami fungujem - psi, sliepky, kozy , ...
Nikdy. Ked som si priniesla moju fancuzku domov o mesiac na to som zistila ze som tehotna. Ona mal vtedy asi 8-9tyzdnov. Takze bolo tazke ju vychovat s rastucim bruchom ale dat ju prec? Naco si kupujes zviera ked vies ze je to zvazok na dlhe roky a pri prvej prilezitosti vobec uvzujes ze das zviera prec. Aj decko das prec ked ti uzz prestane vyhovovat? Hovori sa tomu zodpovednost. Mas za to zviera zodpovednost tak sa k tomu tk postav.
@kittykat22 my máme kocúrov a sú len vonku, samozrejme očkované a pravidelne odčervovane. Keď som bola tehotná tak mi spávali na kolenách až do pôrodu 😊 a nič nám nebolo len malý ešte v pôrodnici priadol tak ho skúmali ale robil to len keď mi ho doniesli 😁😁😁 kamoška bez akéhokoľvek kontaktu s mačkou dostala toxoplazmozu 🤔🤔
@iwka1984 mala si stastie. Dostat toxu v tehotenstve tak mozes mat postihnute dieta. Ziadna sranda. Kamratka mohla kludne dostat toxu na pieskovisku alebo zahradke ak pestuje napr. zeleninu/ovoc a zjedla ho neumyte. V Prahe koli tomu spravili hromadny odchyt maciek a ziadne na ulici neuvidis. Z utulkov moze macka len domov - nesmie chodit vonku. Pieskoviska menia piesok myslim kazde 3 mesiace koli toxe
https://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2004/... precitaj si toto.
@abigeildavidko to je co za otazka? Zviera nemoze za to, ze panicka otehotnela. Mam macku, som tehotna a ani mi take nieco nenapadlo. 🤦♀️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pavúky myslíš, alebo mravce? Prečo a hlavne ako by mali uškodiť?
Záleží, ako je zvieratko vychované. Ale preč by som ho nedala, len hľadala riešenie.
A zvieratko bábätku v brušku neuškodí, ak, tak jedine neskôr, čiže po pôrode.
Ale sú prípady kedy dieťatko ublíži zvieratku.