D-dimery v druhom mesiaci tehotenstva

jaja1991
13. júl 2020

Ahojte, som v druhom mesiaci a na hematologii mi vyšli d-dimery 4,59... Mali ste aj vy niektoré takéto hodnoty? Picham si injekcie na riedenie krvi a viem, že počas tehotenstva sú tieto hodnoty zvýšené, ale nečakala som že až tak.

m_o_n_c_a_k
16. júl 2020

Ak si pichať fraxiparine môže to mať nejaké spojenie, doktorky ste sa nepýtala? Aj ja mam z krb vi niektoré hodnoty zvýšené práve kvôli liekom co žiaľ musím brat.

barborienka123
11. nov 2022

@jaja1991 ahoj ako si dopadla s tým? Mne vyšlo v 25tt hodnota 6

jaja1991
autor
11. nov 2022

@barborienka123 všetko dopadlo na výbornú. Čo sa týka tehotenstva aj samotného pôrodu. Hodnoty D-dimerov sa vyšplhali až na hodnotu 10, ale lekár na hematilogii povedal, že to je v prípade tehotenstva úplne v poriadku. To sa telo ženy pripravuje na pôrod, aby si nevykrvacala. Po pôrode sa hodnoty vrátili do normálu.

barborienka123
11. nov 2022

@jaja1991 no lebo mňa kvôli tomu držia v nemocnici lebo mi to stúpa. A na akej hodnote si skončila co sa injekcií týka? Ja mám clexane 0.6 teraz. A nejaké info ze dôvod alebo tak ti nepovedala doktorka ? Lebo mňa tu strašia ze umriem ja dieťa a ukončiť tehotenstvo a co ja viem co

jaja1991
autor
11. nov 2022

@barborienka123 ja som si pichala fraxiparine Forte 1,0ml...celé tehotenstvo a aj počas kojenia
Dokopy som si ich pichla asi 600ks, ale hematolog ani len nepovedal, že je to moc vysoké alebo tak... Len hovoril, že je to všetko v norme a výsledky sú dobré...a prečo ťa tak strašia? A kvôli čomu to nasadili lieky? Mala si nejakú cievnu príhodu? Lebo ja som mala aj trombozu a aj embóliu.
A dôvod prečo to tak je mi povedal len toľko, že pri tehotných je to tak, aby si silno pri pôrode nekrvacala. A bola si za hematologom?

barborienka123
11. nov 2022

@jaja1991 no ja som brala na začiatku tehotenstva Len tak 0.2 clexane, aby sa nepovedalo. Potom som mala nejaký problém s krvácaním, tak od 14tt som v nemocnici. Tu mi začali brat krv a zistili cca 3 týždne dozadu ze mi začali TIe ddimery stúpať. Jeden týždeň som mala 4 ďalší 5 a teraz 6. Tak mi navýšila hematologicka clexane. Pôjdem za ňou asi v pondelok lebo ja to mam len sprostredkovane od gynekológovi nik mi nič riadne nepovedal. Ale problémy som nemala žiadne co sa týka krvi. Ani by som asi nevedela spozorovať príznaky embolie alebo tak.

jaja1991
autor
12. nov 2022

@barborienka123 ty kokso, ja sa teraz dívam do výsledkov, a to som mala biele krvinky hodnotu 10🤦 a nie D-Dimer. Ospravedlňujem sa, že som ti tak zle napísala.
Ale tak treba ísť za hematologickou. Ja chodím doteraz do Martinskej nemocnice a som s ním spokojná. Podľa potrebuješ silnejšie lieky na riedenie, poprípade dovysetrovat zrážanlivosť krvi.
Ale ako hovorím, nikto mi nepovedal nič typu, že by som mala umrieť resp. bábätko 🤦🤦🤦

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre