Cvičenie v prvom trimestri tehotenstva

chovanovah
3. feb 2022

Ahojte dievčatá, cvičíte niektorá v tehotenstve?? Nemyslím tým jogu alebo pilates, to má nebaví, zaspávam pri tom. Celé roky cvičím hit a tiež silové cvičenia s váhou. Som v prvom trimestri a neviem nikde nájsť cvičenia napríklad na YouTube alebo aplikácia pre tehotné. Ďakujem 😊

emalka
3. feb 2022

No, prave ta joga je dobra, lebo ti pomoze ponatahovat vaziva a zlepsit mobilitu klbov s predpokladom ze s rastucim bruskom nebudes tolko trpiet roznymi bolestami. Ale nemusi byt pomala, videla som tehotne baby na powerjoge a pri nej sa veru zaspat neda.

Ale stale plati, ze ak si v dobrej kondicii a nemas ziadne zdravotne problemy, tak mozes stale civicit to co si zvyknuta, s urcitymi modifikaciami.

maminkadeticiek
3. feb 2022

Ja ti poviem len na zaklade mojej skusenosti.Tiez som predtym jogu necvicila,telo nebolo zvyknute na takyto druh pohybu,ale kedze som bola trochu bolava a vystresovana z prace tak som skusila jogu pre tehotne.Vobec to mojmu telu nerobilo dobre.Telu vadilo toto natahovanie sa az kym som si bolavo nenatiahla brucho a tak som sa na to vyprdla.Takze moja rada je,nezacinaj v tehotenstve s tym,co si nerobila dovtedy.Cvicit je fajn,niektore zeny aj posilnuju tehotne,ale robia s mierou len to,corobili aj pred tehotenstvom,na co je telo zvyknute Takze skus a sama uvidis.a mam.pocit ze tehoten.joga sa odporuca az po 15 tt.

de_zi
3. feb 2022

@chovanovah Veď na YT sa dajú nájsť celkom fajn HIIT videá pre tehotné. 😊 Skús kuk napr. nourishmovelove, Pregnancy and Postpartum TV, FIT by Larie. Silové tréningy napr. Megsquats. Ja som cvičila prvý druhý trimester, potom už sa mi nechcelo. 😅

sykoroka_dizajn
4. feb 2022

Ja som v prvom trimestri mala od lekára dovolené robiť všetko čo pred tým. Bez obmedzení… aj športy pri ktorých sa môže spadnúť, skoky, vzpieranie… lenze som vrcholová športovkyňa a plod je v tom čase dobre chránený, hlboko v panve. Že ak by sa malo niečo stať to nemám ako ovplyniť, potratili aj take čo ležali.

puticka7
4. feb 2022

Joj, zienky to vam zavidim, ze ste mohli v tehotenstve cvicit. Mne bol pomaly akykolvek pohyb zakazany.

emalka
4. feb 2022

Tato babena je porodna asistentka a ma celkom dobre videa o stretchingu a cviceni v tehotenstve, plus rozne ine tipy pre lahsi porod. https://vm.tiktok.com/ZMLFxoynj/

ketonka
13. feb 2022

@chovanovah ahoj, mne sa páčia cvičenia na fitshaker
Doma cvičím so závazim podľa fitshaker + ako kardio si dávam stredne rýchlu chôdzu (6km/hod) na cca 45-50 minut.

chovanovah
autor
16. feb 2022

Ďakujem vám veľmi pekne dievčatá. už som pokukala a poskúšala.

zzzza
12. sep 2024

@sykoroka_dizajn cvičili ste celé tehotenstvo?

chovanovah
autor
14. sep 2024

@zzzza áno, ešte dva dni pred pôrodom som dvíhala činky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre