CRP v 10. týždni

dominikak4
23. jún 2020

Dobrý deň, prosím Vás je možné, že sa v tehotenstve hladila CRP prirodzene zvyšuje a nemusí ísť o zdravotný problém? Totiž pred tehotenstvom som mávala CRP tak okolo +- 2 mg/l a teraz som v 10 tt a mám 5,3 mg/l a norma je 0-5 mg/l, takže sa to zvýšilo. Tak teraz neviem, či je to normálne, pretože som tehotná alebo to robia hormonálne lieky, ktoré musím užívať, alebo v tele prebieha zápal. Nestretla sa s týmto niektorá z Vás?

klarissa25
23. jún 2020

@dominikak4 netuším aka je prícina ale crp 5,3 nie je vôbec ale že vôbec vysoké..a podla mna to netreba ani riešiť...

dominikak4
autor
23. jún 2020

Hm ok, ale je to už nad normu 🙂

klarissa25
23. jún 2020

@dominikak4 no ano o 0,3...takže žiadna panika...

veronikaszabova
23. jún 2020

@dominikak4 norma je do 8, nie do 5. Cize si este v norme.

veronikaszabova
23. jún 2020
klarissa25
23. jún 2020

@veronikaszabova dokonca som našla aj toto že ešte za normu je do 10....
yhodnocovanie výsledkov všeobecne
<10 mg/l normálna hodnota
10–25 mg/l zvýšená hodnota, avšak s malou diagnostickou dôležitosťou počas ATB terapie by hladina CRP mala byť pod touto hodnotou nevylučuje bakteriálnu infekciu, ak choroba v čase odberu vzorky trvala príliš krátko o niekoľko hodín neskôr odoberte novú vzorku
25-50 mg/l „je tam nejaká infekcia“ – bakteriálna alebo vírusová?
50-100 mg/l bežné pri bakteriálnych infekciách, zriedkavé pri vírusových infekciách
> 100 mg/l bežné pri bakteriálnych infekciách

klarissa25
23. jún 2020

yhodnocovanie výsledkov všeobecne
<10 mg/l normálna hodnota
10–25 mg/l zvýšená hodnota, avšak s malou diagnostickou dôležitosťou počas ATB terapie by hladina CRP mala byť pod touto hodnotou nevylučuje bakteriálnu infekciu, ak choroba v čase odberu vzorky trvala príliš krátko o niekoľko hodín neskôr odoberte novú vzorku
25-50 mg/l „je tam nejaká infekcia“ – bakteriálna alebo vírusová?
50-100 mg/l bežné pri bakteriálnych infekciách, zriedkavé pri vírusových infekciách
> 100 mg/l bežné pri bakteriálnych infekciách

dominikak4
autor
23. jún 2020

OK nehádam sa, ja len, že v tej správe je hladina 5,3 a v zátvorke za tým je (0-5). Ďakujem za ochotu baby.

diaalex
23. jún 2020

@dominikak4 všetky labaky to majú inak ;)

kiki68
23. jún 2020

Jasne cele tehu bude vyssie, aj vsetky tie markery bielych krviniek. Lebo ten plod je vlastne cudzi a telo reaguje. Lenze iba do takej miery, aby to babu neublizilo

katuskatt
23. jún 2020

Ja mam vysoke CRP uz skoro 6 rokov. Hladinu mam okolo 30. Mala som taku aj v tehotenstve a vsetko bolo v poriadku.

julsh123
23. jún 2020

Ja ja som mala crp také ako ty 🙂 neboj sa je to ok hladina 🙂
Čo som čítala, tak mali baby aj 50 ale to mali nejaké zdravotné problémy ci niečo iné, toto je v pohode a naozaj to není vysoká hodnota 🙂

baluinka
23. jún 2020

Ja napr nemám absolútne tušenia, aké som kedy v živote malé crp 😂 to ako viete koľko bežne mávate?

dominikak4
autor
23. jún 2020

@baluinka =) pretože sa žiaľ 12 rokov liečim na dráždivé hrubé črevo a gastroenterológ mi vždy raz ročne berie kontrolne krv a tam pozerá hlavne crp a ešte kalprotektín v stolici. Preto viem aké mávam 🙂 .

dominikak4
autor
23. jún 2020

S touto diagnózou je prvý trimester skutočne zážitok plus do toho tie hormóny, čo si vkladám ešte navyše. 🙂

babyttcirl
9. júl 2020

@dominikak4 toto je ok, moja hematologickadnes hovorila ze to je uplne oki! Pre tehotne. Ja mam 6.3 a ze to je nic. Okolo 15 aj 20 ze mavaju.. a to je najvacsia kapacita v BA. Takze to neriesim.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre