Dobrý deň, prosím Vás je možné, že sa v tehotenstve hladila CRP prirodzene zvyšuje a nemusí ísť o zdravotný problém? Totiž pred tehotenstvom som mávala CRP tak okolo +- 2 mg/l a teraz som v 10 tt a mám 5,3 mg/l a norma je 0-5 mg/l, takže sa to zvýšilo. Tak teraz neviem, či je to normálne, pretože som tehotná alebo to robia hormonálne lieky, ktoré musím užívať, alebo v tele prebieha zápal. Nestretla sa s týmto niektorá z Vás?
Hm ok, ale je to už nad normu 🙂
@dominikak4 no ano o 0,3...takže žiadna panika...
@dominikak4 norma je do 8, nie do 5. Cize si este v norme.
@veronikaszabova dokonca som našla aj toto že ešte za normu je do 10....
yhodnocovanie výsledkov všeobecne
<10 mg/l normálna hodnota
10–25 mg/l zvýšená hodnota, avšak s malou diagnostickou dôležitosťou počas ATB terapie by hladina CRP mala byť pod touto hodnotou nevylučuje bakteriálnu infekciu, ak choroba v čase odberu vzorky trvala príliš krátko o niekoľko hodín neskôr odoberte novú vzorku
25-50 mg/l „je tam nejaká infekcia“ – bakteriálna alebo vírusová?
50-100 mg/l bežné pri bakteriálnych infekciách, zriedkavé pri vírusových infekciách
> 100 mg/l bežné pri bakteriálnych infekciách
yhodnocovanie výsledkov všeobecne
<10 mg/l normálna hodnota
10–25 mg/l zvýšená hodnota, avšak s malou diagnostickou dôležitosťou počas ATB terapie by hladina CRP mala byť pod touto hodnotou nevylučuje bakteriálnu infekciu, ak choroba v čase odberu vzorky trvala príliš krátko o niekoľko hodín neskôr odoberte novú vzorku
25-50 mg/l „je tam nejaká infekcia“ – bakteriálna alebo vírusová?
50-100 mg/l bežné pri bakteriálnych infekciách, zriedkavé pri vírusových infekciách
> 100 mg/l bežné pri bakteriálnych infekciách
OK nehádam sa, ja len, že v tej správe je hladina 5,3 a v zátvorke za tým je (0-5). Ďakujem za ochotu baby.
@dominikak4 všetky labaky to majú inak ;)
Jasne cele tehu bude vyssie, aj vsetky tie markery bielych krviniek. Lebo ten plod je vlastne cudzi a telo reaguje. Lenze iba do takej miery, aby to babu neublizilo
Ja mam vysoke CRP uz skoro 6 rokov. Hladinu mam okolo 30. Mala som taku aj v tehotenstve a vsetko bolo v poriadku.
Ja ja som mala crp také ako ty 🙂 neboj sa je to ok hladina 🙂
Čo som čítala, tak mali baby aj 50 ale to mali nejaké zdravotné problémy ci niečo iné, toto je v pohode a naozaj to není vysoká hodnota 🙂
Ja napr nemám absolútne tušenia, aké som kedy v živote malé crp 😂 to ako viete koľko bežne mávate?
@baluinka =) pretože sa žiaľ 12 rokov liečim na dráždivé hrubé črevo a gastroenterológ mi vždy raz ročne berie kontrolne krv a tam pozerá hlavne crp a ešte kalprotektín v stolici. Preto viem aké mávam 🙂 .
S touto diagnózou je prvý trimester skutočne zážitok plus do toho tie hormóny, čo si vkladám ešte navyše. 🙂
@dominikak4 toto je ok, moja hematologickadnes hovorila ze to je uplne oki! Pre tehotne. Ja mam 6.3 a ze to je nic. Okolo 15 aj 20 ze mavaju.. a to je najvacsia kapacita v BA. Takze to neriesim.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dominikak4 netuším aka je prícina ale crp 5,3 nie je vôbec ale že vôbec vysoké..a podla mna to netreba ani riešiť...