COVID a tehotenstvo . môžem sa vypísať na PN?

pramen32
31. aug 2020

Ahojte som v 6. týždni tehotenstva a pracujem v práci v Ba kde mam velmi častý kontakt s rôznymi ľudmi. Trocha sa obávam covidu a tiez som tehotná po asistovanej reprodukcii. Neviete či podľa zákona mam nárok vypísať sa na pn ked je takato COVID situácia ? Ďakujem

silvicka247
31. aug 2020

@pramen32 to zalezi od tvojho gynekologa. Popripade na PN ta moze vypisat aj vseobecny sice to nerobia moc radi. Ja som teraz v 3-trimestri a ked vypukla korona problem s vypisanim na PN nebol problem

mogaa
31. aug 2020

@pramen32 nie zákonný nárok na PN je len diagnóza na PN - tehotenstvo nie je diagnóza.....musíš mať diagnózu na PN

denden77
31. aug 2020

@pramen32 ja som sa z haluze pytala Dr., ked Covid vypukol.. a poslal ma do kelu 🤣

bbebe
31. aug 2020

Ja som bola tehotna v marci a poslali ma do riti ako gynekolog tak obvodna. Ze tehotenstvo neni dovod na pnku aj ked je korona a tiez som mala zamestnanie, fyzicky narocne a 5 roznych kurierov denne nam tam chodilo

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
31. aug 2020

@ayanamirei každý gynekolog má kontroly vystavených PN a je len na ňom si si zoberie na "triko" vystaviť PN s vymyslenou diagnózou......to že to niektorí lekári robia, neznamená že je to automatické a že to roba všetci.....naozaj záleží od daného gynekológa či PN vystav alebo nie , lebo on sa pod to podpisuje a on je ten čo si ju musí vedieť obhájiť....

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
31. aug 2020

@mogaa neboj sa za mierne vsimne velmi rad vypise

evamea
31. aug 2020

@marca12 Si robíš srandu s tým "všimným"? Nielenže majú kontrolované PN a tehotenstvo nie je diagnóza, ale brať úplatok? Koľko by si mu dala? 20-50eur? Na to sa ti každý vykašle a nebude riskovať svoje miesto.

danielahamar
31. aug 2020

22tt a robím s ľuďmi v obchode, za covid nevypise, ak ti bude zle áno, ale nie covid

mariejenka
31. aug 2020

Počas prvej vlny,som bola v 3.mesiaci ,a celú karanténu som chodila do práce (DSS) ,lekára som sa len tak opýtala na názor,a on oči vytočil do nebies,že čo riešim, na pn-ku má vypísal až v júly,keď sa mi urobili také kŕčové žily že strach!

luulinkaa
31. aug 2020

Nemáš žiadny dôvod na PN. To by na pnku išiel každý.. Covid je obyčajná chrípka, šanca ze to dostanes je fakt mala.. Stačí sa poriadne chrániť a nie sa hneď ulievat kvôli tomu, že si tehotna😂

hailey1
1. sep 2020

@pramen32 bez urazky, ale tak, ako mozes chytit covid, mozes chytit chripku alebo cokolvek ine - obavy z ochorenia nie su dovodom na PN. Zbytocne si pokafres do materskej. Pokial nemas extremne narocne pracovne podmienky, chod do prace, padne ti to aj lepsie na psychiku ako byt zavreta doma... este si len v 6.tyzdni, do 40.tyzdna sa zosalejes - PN = sem tam nejaka vychadzka, nie je to dovolenka. Ale je to na tebe a tvojom lekarovi...

pramen32
autor
1. sep 2020

@hailey1 no práve, ja by som omnoho radšej pracovala. Len mam trocha stres z toho covidu. Volala som včera aj mojej lekárke, hovorila, že zatiaľ nie je dokázané, že by COVID prešiel aj cez placentu, tak snáď to tak bude. V práci mam na starosti vedenie ľudí a prevádzky, tak v najhoršom prípade by som sa nechala preradiť viac na administratívne veci, aby som nebola tak veľa s ľudmi...ak to bude potrebné.
Ďakujem moc za názory...

buducamama
1. sep 2020

@pramen32 co z Covidu, ale asi musis byt aj cely den v ruske. Keby som sa necitila komfortne, dala by som sa vypisat. A este ked si po asistovanej.. Lekar si nevezme na triko aj ak by si len mala v praci kvoli pretazeniu a nemoznosti poriadne dychat odpadnut. Nemoze vediet, aku mas napln prace, nie je v tvojej kozi. To musis vediet posudit ty, ci trpis pocas dna.

mirka7890
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre