Ahojte žienky, bola som doslova závislá od Coca Coly. Teraz som v 6 tt tehotenstva a čítam veľa článkov. Myslíte, že ak denne vypijem pol litra coca coly, môže to poškodiť plod, vyvolať potrat? Kávu nepijem vôbec. Ďakujem za odpovede
Ďakujem Vám veľmi pekne 👍
@miriam159 Fúha, tak to už neviem, ale vtedy som sa na ňu naučila, dovtedy som ju takmer nepila. Odvtedy závislosť. 😋 Pijem Freeway Colu zero. Ale ako tehotná som pila normálnu Coca colu. Pol litra ti určite neublíži. A keď máš problém čokoľvek zjesť, tak ani jej vysoká kalorická hodnota nevadí.
Nie, je to samozrejme v poriadku. Akurat pamataj, ze Cola obsahuje kofein, ak konzumujes aj ine kofeinove drinky, tak si to rozrataj.
Nestresuj maminka 🙃
Druhé tehu som "preżila" vďaka pepsi light. Dcérka je zdravá, krásna, šikovná
Ja som pila celé tehu Pepsi colu a nijako to neuškodilo. Práveže mi to pomáhalo na nevoľnosť
Mne kolu a kávu kázali piť kvôli tlaku, ja som mala extrémne nízky
@miriam159 ked budes mat hnile zuby, nezabudni sa potom vyhovarat na tehotenstvo ako niektore sikulky co sa mi zverili ze co dieta, to dva zuby.
Ja som bola tehotna 4x a zuby mam vsetky, asi chyba v matrixe. Alebo dentalna hygiena od cias, ked este vacsina ludi netusila, co to je.
@babulkomale 🤦♀️niekedy zuby neovplyvnis ani pitim cistej vody, ani znizenim obsahov cukrov,,ani pravidelnym zubarom a DH., atd.. Asi chyba v metrixe
@trgypadl niekedy nie, ale vacsinou ano.
Ďakujem Vám všetkým za normálne odpovede 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne napríklad coca cola extrémne pomahala pri nevoľnostiach. Rano som začala pohárom coly, vdaka čomu som vobec mohla existovat. Tiež som pila cca pollitra denne, postupne som znižovala poháre a po prvom trimestri som si dala už len občas, ani mi nešla na chuť. A pila som do 9tt aj jednu kávu. Potom mi úplne prestala chutiť. Dieťa je zdravé, dokonca veľmi lubi spat 😀