Čo všetko zisťujú z krvi na prvej kontrole po pozitívnom teste?

5. mar 2024

Ahojte. Čo všetko zisťujú prosím z krvi na prvej kontrole u gynekológa po pozitívnom teste? Zisťuje sa iba výška hcg alebo aj niečo iné? Ide mi totiž o to že pred pár rokmi som sa liečila na štítnu žľazu. Nebrala som už lieky, nakoľko lekár povedal že netreba. Teraz som tam asi 5 rokov vôbec nebola. Budú zisťovať z krvi aj to či funguje štítna ako má? Prípadne posiela sa niekam hneď takto na začiatku na vyšetrenie? Vďaka.

paty277
5. mar 2024

Mne najprv brala iba Hcg a jedine kde som šla od gyn bol test na tehotenskú cukrovku inak ma neposielala nikde nebolo treba

anavixy
5. mar 2024

Budu sa ta pytat, ci sa na nieco liecis a podla toho mozu vysetrovat, co treba. Standardne sa hormony stitnej zlazy myslim vysetruju az neskor.

gejb
5. mar 2024

Keď si už chodila na endo tak tam sa musíš objednať sama, povedz ze si tehotná a dajú ti podľa toho termín. Gyn ti vyšetrí len hcg

autor
5. mar 2024

@anavixy no práve neviem ako sa to berie, či mám povedať že sa na to ešte liečim keď som tam takú dobu nebola.. Chodila som tam asi 10 rokov, z toho posledné cca 2-3 roky som už neužívala žiadne lieky. Dovtedy len euthyrox 25 polovicu tabletky každé ráno. Posledné 2-3 roky ako hovorím som lieky už brať ani nemusela.. Potom som tam prestala chodiť úplne a už je to asi 5 rokov čo som tam nebola.

autor
5. mar 2024

@gejb ach no snáď ma vôbec ešte vezme keď som tam takú dobu nebola.. uvidíme no. Ďakujem.

gejb
5. mar 2024

Ale jasne, musí 👍

anavixy
5. mar 2024

No ved to ti povie gynekolog, ci sa mas objednat alebo staci vysetrit nim v ramci odberov. Gynekologovi hlavne povedz to, co si pisala aj tu a on uz bude vediet ako postupovat. 🍀

aga1997
6. mar 2024

Ahoj ja som bola minulý týžden na sono a krv 8tt neviem co vsetko mi brali ale hormóny na stítnu áno volala mi sestrička že mám zvýšené tsh a mam sa objednať na endokrinológiu 🙂predtým som nikdy problém zo štítnou nemala

kiki68
6. mar 2024

V 9-11 tt vysetruju hodnoty stitnej zlazy, ale iba nejaky zaklad. Je to v ramci vsetkeho mozneho. Ale treba na to upozornit lekara, nakolko v tehu treba tieto veci kontrolovat.

dzejsik
6. mar 2024

mne hned v 8tt 4 ampulky krvi brala, viem ze pozerala aj stitnu, to bolo ok, zelezo na zaklade anemie z detstva a nizsich hodnot v predoslom tehu, glukozu a neviem co este, musela by som pozriet v knizke, ale dost hodnot tam popisala

nmoso26
6. mar 2024

Objednaj sa na endokrinológiu a povedz ,že si tehotná oni už budú vedieť. Na 100%pôjdeš na krv a tam ti lekár potom povie....

autor
6. mar 2024

No objednali ma až o mesiac.. skôr sa vraj nedá, tak som z toho teraz taká že sa bojím aby sa niečo do tej chvíle nedajbože nestalo..Čo som tu čítala tak veľa ženám dali už dokonca pred otehotnením vyššiu dávku euthyroxu, vraj aby sa telo pripravilo. Tým že som teraz komplet bez liekov tak ma to celkom vystrašilo že ma objednali až o mesiac.. Našla som však doma ešte euthyrox 25ku. Myslíte že to mám začať radšej znovu brať v takom dávkovaní ako naposledy? Alebo už počkať ten mesiac? Mám len obavy aby sa niečo bábu kvôli štítnej nestalo alebo neviem..

anavixy
6. mar 2024

Zavolaj na endokrinologiu a porad sa s nimi.

anavixy
6. mar 2024

Alebo na endokrinologiu ta objednali o mesiac? No tak ked vedia o co ide a nemyslia si, ze je potrebne ta objednat skor, tak zrejme to naozaj potrebne nebude. Bezne sa na hypotyreozu prichádza az v 11.-12. tt a az potom sa nasadzuje liecba. Navyse ty si brala naozaj nizku davku euthyroxu. Ku gynekologovi ides kedy, v ktorom tt?

bupko2
7. mar 2024

mne automaticky brala an na štítnu nedávno na prvej kontrole

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre