Čo vám pomáha na kŕčové žily ?

katulka1141
3. jan 2020

Ahojte co vam okrem detralexu pomohlo pri krcovych zilach? Ja mam ist na cievne az 4 februara. No neskutocne ma boli zila. Vykladam si nohu ako sa. akonahle ju dam na zem tak len citim pulzujucu bolest.

sara07
3. jan 2020

tak zavolaj mudr a povedz že si tethoná a fakt potrebuješ skorej vyšetrenie, ja som nakoniec dopadla tak že som cestovala 40 km k cievnemu ale bolo to za 3 dni nie za 5 mesiacov
ano viem ako to je , to je fakt hnusna bolesť
pomôžu ti určite kompresné pančuchy, ja som nosila tehotenské ale klasika samodržky nie pančuchy, nechcela som cez brucho , vlastne pod zadok dve pančuchy,
ja ked moc bolela ale ja som mala také jedno bolavé miesto nie celá noha pri tretom tak som si to mastila octanovou mastou a prešlo mi to
a ked ta celkovo nohy bolia tam mi pomohli fakt len tie kompresne pančuchy, celých 8 mesiacov pri prvom a pri ostatných nostop
zavolaj mudr a popíš aky maš problém ak ta nebude chciet zobrat skušaj kde ta zoberu skorej

katulka1141
autor
3. jan 2020

@sara07 buduci tyzden stvrtok mi ma dat detralex inernista. Skor sa nikde nedalo. Dnes poobede si idem kupit podkolienky.je to hruza koli zile polihovat. Brala si detralex celw tehu?

jasminkaj
3. jan 2020

Brala som Detralex.. žily sa robili aj tak celé tehotenstvo. Po pôrode som pichala Clexane na stiahnutie. Ale už z pôrodnice som išla bez jedinej žilky (a to som ich mala fakt hnusné na nohách aj na rodidlách) 🙂

sara07
3. jan 2020

@katulka1141 nie podkolienky nie, to su špeciálne pančuchy pod zadok až, ty musíš mať od prstov až pod zadok v podstate bandáž
su bez prstov a s odstrihnutou špičkou, ja mám radšej s odstrihnutou špičkou , rano ako vstaneš navlečieš ked ideš si lahnut , spat dáš dole

sara07
3. jan 2020

https://unizdrav.sk/tovar/595/avicenum-70-den-s...
tento typ ale tehotenské , cievny ti presne urči aky typ , silu vlakna na stiahnutie a kup si ich v zdravotných potrebách kde ta premeraju pripadne daju odskušat
ako je v tom riadny rozdiel , stoja okolo20€ , ked máš ich na predpis tak máš za 3 €, pripadne internista nech ti ich predpíše, môže aj chirurg klasicky ked už nie cievny teda

katulka1141
autor
3. jan 2020

@jasminkaj dnes som si zohnala detralex a dala jednu tabletku. Nestihla som uz zdravotnicke potreby. Tak musim v utorok. Asi skusim len na tu zilu bandaz, ze to hnusne. Neviem koli nej chodit poriadne

katulka1141
autor
3. jan 2020

@sara07 ja si zaplatim ked treba. Len nech mi ulavia

sara07
3. jan 2020

@katulka1141 tam ide o to aby ti to tlačilo a udržiavalo od dola hore, preto su stehenné, ja som ich nosila aj v lete +40 ale zvykla som si proste, ulava, len fakt musím mať správne , hadam v zdravotnych budu vediet, lebo nie všade vedia
niekde daju aj vyskušat ,inak oni potom trošku povoli a

katulka1141
autor
3. jan 2020

@sara07 dala som si octanovu mast. A elasticky obvaz na noc. Ak nebude lepsie tak behnem na pohotovost. Nechcem riskovat trombozu

sara07
3. jan 2020

@katulka1141 ale v tej bandaži sa nesmie spat ,aspon mne tak cievny vravel, rano vstat ihned kompresky, a ked sa ide spat, ležat tak dole
spat v bandaži, kompreskách sa má len ked ideš na sklerotizaciu
octanova mast a skus trošku pomasirovat, inak mala by si ich mat aj pri pôrode

katulka1141
autor
3. jan 2020

@sara07 ok dam dole a rano skusim znova. Jednoznacne mi troska ulavilo. Snad sa to polepsi. Dakujem za tvoje rady.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre