Som v 10tt a je mi fakt dost zle a hooodne ma boli hlava.mam dost velku nechut k jedlu a ledva vypijem nejaky ten pohar vody. mate nejake vychatavky co vam robi dobre na zaludok :( ? dakujem za kazdu radu
nepomaha nic,
to prejde v 3-4mesiaci
a zle mi bolo len pri prvej dcerke, pri druhej pohoda,asi to telo uz poznalo co je tehu..
Mne naopak pri prvej nič a teraz mi je zle. ...ono to len musí prejsť mne pomáhajú suché rožky alebo slepačia polievka
Mne pomahala coca cola, samozrejme s mierou, nepila som ju na litre, len par hltov na ukludnenie zaludka...
Mne bolo zlé a vracala som pri druhej dcére do 4 mesiaca. Jedine keď som nevyvratila jedlo bolo keď som každé sústo čo som jedla zajedala suchým rozkom.alebo keď som jedla rožok so syrokremom. Inak išlo vše von. Ale každému pomáha niečo iné.musíš skúšať
prve tehotenstvo som prevracala do 6 mesiaca
druhe som vracala na komplet ked som vracala aj den pred sekciou
tretie tehu som takmer v polovici a stale sa stava že vraciam
čo mi pomohlo bolo len porodiť prepač asi som ti neporadila, proste len počkať a dufať že ti to po prvom trimestri prejde a nebudeš na to ako ja 😅
tuto temu som už čakala..ja končim 7tt a vracam všetko čo zjem,doobeda,poobede,vecer.Zaludok mam stale ako na vode.Tiez sa modlim aby to už prešlo,lebo nič nevladzem robit.
Ja som vracala do 12 tyz.Ale sranda ranajky a vecere ale obed som zjedla len maso na silu.Dokrmovala som sa ovocim hlavne marhulami,nektarinkami a broskynami.Nic ine mi nechutilo.A este mineralky som pila.Ale 6 kil dole hadam teraz budem len priberat 🙂
Zazvorovy caj z nastruhaneho zazvoru. Bez cukru, citronu. Zabral mi vzdy.
u mňa to okolo 3 mesiaca prešlo ani neviem ako 😀 som si kúpila tie krpaté mrazené pizze z Lidlu už v zúfalstve, že keď to má ísť von aspoň si pochutím a ono to nevyšlo 😀 a potom už nič... to asi nikdy ten deň nezabudnem 😀 inak som sa pchala aj tabletkami Costi (so žalúdkom som mala problémy aj pár rokov predtým a odvtedy ich mám stále po ruke), ktoré mi vždy pomohli, ale na ranné nevoľnosti nula bodov...
haslerky boli moj najlepsi kamos.Nikdy predtym som ich nejedla ale v tehu som ich mala na kazdom kroku az do 6 mes
Ahooj drzim palce...kazdy clovek to zvlada inak... mne osobne pomahalo obdobie od jesene do zimy, bolo chladno, rano prijemny a cerstvy vzduch, chodila som predychavat von. Zle mi zacalo byt az od 2.mesiaca po 5-ty. Pracovala som stale pri otvorenom okne aj v zime, potrebovala som vzdy vyvetranu a sviezu miestnost, vynechavala som kuchynu - aj v praci, vela varil MM a neotvarala som chladnicku, lebo z toho mi vzdy bolo zle. Rano predtym ako som vstala som vypila nejaky jemny caj a zajedla s obycajnou susienkou a pokial som trosku nenaplnila zaludok ani som nevstala z postele, vzdy bolo vedla mna dostatok tekutin.... inak by mi hned ostalo spatne, pripadne by som citila kyselinu. Takto som to zazehnala a bola to pohoda. Tie ranne tiky sa nedaju zastavit, cestovala som denne dost aj som nalietala a tak som si radsej 'odlahcila' zaludok hned z rana, ked je cloveku zle, treba to dat zo seba von, to sa drzim pravidla. Nosila som si dozy jedla so sebou, hlavne vela nakrajaneho cerstveho ovocia - ako osupane jablko, hrusku, milovala som hrozno a pod. So zeleniny mrkva na chrumkanie, potom detsky syr baby bell alebo take dlhe palicky syrove. Stale som nosila so sebou susienky, aby som nedovolila zaludku vyhladnut a neostalo mi este horsie, vzdy som sa musela trosku zasytit aj pocas dna, co v praci dost respektovali a nechali ma najest alebo som si vzala pauzu ked mi bolo velmi zle. Inak mi najviac chutil maslovy chlieb so sunkou alebo maslovy s medom, vlocky len s vodou bez mlieka - to ma napinalo, varene jedla boli super - ako zemiaky, ryza, kuracie masko a pod. Ziadne extra pripravy, vsetko co najjednoduchsie. Schudla som asi 5 kg a drzala som vahu do 8 mesiaca. Treba aj vela oddychovat a pomaha aj vodna lampa a tam nakvapkat nejake prijemne vone - silicove. Pracovne prostredie si treba spestrit tym, co ma clovek rada a co sa mu neprotivi v tomto stadiu, potom to prejde a vsetko sa ustali do normalu, netreba stresovat, co ti vyhovuje na to ber ohlad a vobec sa nemusis trapit jedlom. @terezmezey
coca cola, a niak sa mi to podarilo vzdy predychať, hlavne mi pomohlo ked som jedla vonku a necitila pach toho jedla 😀
aj mne najviac pomohla cola, dala som si 1dc rano, vyskusala som vsetko mozne ale iba ona mi zabrala... drzim paste, nech nevolnosti cim skor prejdu... 😉
Heh, mne bolo zase zle vzdy poobede. Aj v praci, ked som zbadala, ze sa blizi druha hodina, uz som vedela, co ma caka. Vzdy o druhej to zacalo a az do vecera. Nevracala som ani raz, ale zle mi bolo strasne. A najviac mi bolo zle v spalni. Neviem preco, proste ta "vona" spalne mi vadila strasne. Ale preslo to asi v stvrtom mesiaci. Mne pomohol zazvorovy caj, nakrajala som ho na kolecka a zaliala. Dala citron a med. Alebo aj take zazvorove lizanky som mala.
jaj vidim, ze niektore trpite viac ako ja, ale ....ja uz zacinam byt trosku nervozna :-/ na babatko sa tesim velmi a nevymenila by som ho, ale uz aspon keby dalo najavo, ze mama jedz toto a toto, tak letim a kupujem to, ale ono nic :( este som nevracala, com len v 6tt+4dni, ale zle mi je a hlavne od poobedia kym nejdem spat.nic mi uz nechuti, jedla som hlavne chlieb s maslom a niecim, ale teraz uz ani to.ani voda ziadna, uz ani dzuis pomarancovy...nic 😠 ako ste to zvladli panecky?sa citim uz dost slabo a do prace musim chodit.pomaha mi tiez chladna miestnost vyvetrana, ale inak som este na nic mudrejsie nedosla
Ahojte, ja som 9tt+4den a je mi zle stále od 5tt. Od rána do večera, zvraciam vkuse celé dni.Všetko čo dnu príde, aj odíde. Bola som aj v nemocnici 5 dni na infúziách, na chvíľu pomohlo, druhý deň doma a som na tom istom. Všetko mi smrdí, kuchyňu obchádzam na kilometre, chladničku nechcem ani vidieť ☹ Takže iba ležím, nevládzem nič, už mesiac som na PN.
Dnes som si bola vybrať nejaké homeopatiká, poradila mi ich jedna pani doktorka, tak sa len modlím, aby pomohli.
Už len čakám kedy príde ten deň a nebude mi nič 🙂
mne svagrina poradila lizatka pre tehotne a mne to pomohlo. Objednavala som to v lekarni. Alebo v lekarni mi poradila aj homeopatikum cocculine. A tie mi pomohli kym neprisli lizatka 😀
no ja neviem, ci je dobre nejest nic, aspon kusok sucheho rozka. Niektorym pomoze to zjest, nez vstanu rano z postele. Mne pomohlo jedno, sa vyzvracat 😀 . Ale to som nemala tak casto, aby to vadilo. Gynekolog Ti na nevolnost predpise cipky, len si ich vypytaj.
ahoj, mala som ten isty problem. so vsetkeho som do stvrteho mesiaca pri malej vracala... bola som skor na infuzkach v nemocke. schudla som na styridsat kil v strtom mesiaci. potom sa to ukludnilo a pribrala som do 63 kil.
Mne pomahali suche keksy bez naplne styl bebe, alebo slane tuc
ja som si zasobila auto zazvorovymi lizatkami :P a inak predychat, op zvracani jednoznacne chvilu nic nepit/nejest.. to mne sa hned urobilo zase zle...uplne to nepreslo, ale nejak sa s tym treba dat zit 🙂 Hlava ta moze boliet aj dehydrtacie, skus viac pit... ale nie naraz liter ;) Inak ja som nebola schopna drzat uz na obed otvorene oci aka som bola unavena,ranajkovat som mohla tak najskor okolo 9-10... cize to treba nejak prezit 🙂)))
pockaj este 2-3 tyzdne a budes OK. Niektore veci neide obísť.
skus zazvor ten moc pomaha, ked citis nevolnost 😉
Čipky Torecan od lekára
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
vodovy ovocny nanuk.. ptm sa mi vzdy zaludok ukludnil 😉 ..byvala som v zime in s nanukom :D