Baby som v 8tt a každý deň ma chytá taká zimnica, že nie som schopná vyliezť spod deky......a to nerátam, nevoľnosti, nič v sebe neudržím. Neberiem ani žiadne vitamíny. Na poradni som bola v marci kde mi potvrdili tehotenstvo...nemám ešte ani tehu knižku...a idem až 3.5 na poradňu a na odbery..ale asi budem musieť zavolať doktorke....čo s tým?
Ahoj, uz si podla mala ist ked ti to zacalo. Neviem, ake rozne dovody to moze mat, ale napriklad u mna bol plod 2 tyzdne mrtvy. Samozrejme to nemusi tak byt aj u teba, ale radsej skoc na pohotovost, nech ta pozru ultrazvukom. Drzim palce.
asi by som sila lekarovi, ale zohriat ta moze napr zazvorovy caj🙂
@aduskatt blbosť. Zázvorový čaj vôbec nie je vhodný v takomto skorom štádiu tehotenstva. Je dokázané, že spôsobuje potrat, takže zázvoru sa radšej vyhýbaj. A tiež by som s tým zašla na pohotovosť - gynekologickú. Teda aspoň u nás taká funguje - rovno na gyn-pôrod. oddelení sú schopní vyšetriť pacientku 24 hodín denne, lebo na klasickej pohotovosti ti asi veľmi nepomôžu. Držím palce. 😵
Tiež som mala zopárkrát zimnicu, a to bolo dokonca uprostred leta, v najväčších horúčavách. Najskôr asi z veľkej únavy, vyčerpania. Bola som taká slabá a stále unavená, ledva som chodila. Vitamíny sa odporúčajú, hlavne kys.listová, ako píše aj jespera. Proti nevoľnosti mi moja gynekologička odporučila zázvorový čaj, alebo aj sušený zázvor, ale keď som si len privoňala...!!! No stačilo. Mne osobne pomáhalo proti nevoľnostiam, ešte pred tým ako som vstala z postele, dala som si zopár detských piškót. Cez deň Orbit cukríky (lesné ovocie) a tiež banán.
Začiatok tehotenstva býva dosť náročný, je to obdobie, ktoré treba vydržať. Je to náročné, ale stojí to za to. Prežívala som to presne pred rokom a dnes už moju posteľ "okupuje" moje chlapča. 🙂
Ešte by som ti poradila toto: ak ti napadne hocijaká otázka, zapíš si ju. A na poradni sa nehanbi, a pýtaj sa, pýtaj sa, pýtaj sa. Aj keby sa ti zdalo, že je to trápna otázka. (Moja gynekologička keď videla, že vyťahujem papierik, len sa usmiala a povedala: "No, pýtajte sa.") A v každom prípade, ak sa ti niečo nezdá, tak radšej zavolaj doktorke a netráp sa.
páči sa mi to presvedčenie -zázvor sposobuje potrat...tak to by som už potratila za toto tehotenstvo asi 25 x 😀 😀 ešteže viem nad týmito siluvzdornými komentíkmi mávnut rukou... ja som to mala vela krát, občas ma to chytí stále, mám to odzačiatku tehu... samozrejme može to mat uplne iny dovod u teba, u mna stačilo 10 min zohriat sa pod perinkou a bolo to preč 🙂 každopadne, ak sa cítiš neak zle, že to je sprevádzané teplotou,takym vnutornym oslabením, tak skoč k lekarovi ...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja si myslim - ze ta zimnica moze byt z toho ze si vycerpana - ked hovoris ze ti je velmi zle - predpokladam ze casto zvaracias, skus pre tym ako vstanes z postele - dat si piskotu, banan...skusaj co mozes, v malych davkach sa snaz jest. Ja chodim k primarovi na jednej klinike - ten mi odporucil zo zaciatku kys. listovu - to je jasne, ale samostatny vitamin B6 - pyridoxin, ten ze potlaca take nevolnosti a je pravda ze mi zle nebolo... vyskusaj. drz sa..., ked ti to nebude ustupovat urcite zavolaj doktorke aby si velmi nezoslabla...( inac aj ja som mala zo zaciatku zimnice..., ale preslo to, uvidis ako ti bude dalej)