Ženy , prosím vás keď som bola dnes u doktorky brala mi krv , doniesla som jej moč, pozerala má - čo to znamená aké vyšetrenie mi dnes vlasne urobila lebo mne nepovedala ani pól slova nič .. už som bola dnes u nej posledný krát idem ku druhej len sa pýtam že z krvi v 12 týždni robia aké vyšetrenie aj z moču a napríklad aj zo sona , už je iste že je bábätko zdravé ? Alebo sa vylúčili nejaké choroby ? Či to neskôr alebo ako to funguje kto máte skúsenosti , prosím .. je mi už blbe sa mojej dr na niečo aj pýtať vždy len odvekne a má na saláme nemám z nej dobrý pocit preto od nového roka idem k druhej ,, som prvý krát tehotná 🙂 + tiež neviem čo znamenajú veci čo sú zapísané v teh.knizke ... ďakujem kto si nájde čas a odpovie mi 🙂
https://mamaaja.sk/chore-dieta/tehotenstvo/teho...
Skús kuk tento článok sú tam základne info. V 12 tt ti mohla brat krv aj na genetické testy aj na prvotne určenie krvnej skupiny, testy HIV, toxoplazmoza tieto sa robia z prvého odberu, neviem či tie už máš za sebou alebo ti brala krv prvýkrát.moc sa nosí na každú poradňu sledujú sa bielkoviny cukor a krv v moci. Okolo 12 tt sa meria veľkosť plodu vtedy sa najpresnejšie určí vek plodu či súhlasí podľa poslednej MS.
Skratky v knižke je o tom pekný článok stačí si dať do Google skratky v tehotenskej knižke určite to najdes
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Vsetko sa da najst na googli..tehotenska kalkulacka.sk a tam najdes vsetko napr....alebo rodinka.sk....kopec informacii najdes