Čo sa robí na prvej poradni?

27. máj 2021

Čaute baby, akurát som čítala ako to prebieha na tehotenskej poradni. Zajtra ju budem mat 1.krat.
Doktorka mi povedala, že nemusím prísť nalačno na krv, ale ako čítam tu na koniku tak všetké tu písali, že na poradni aj moč priniesli, ale mne dokroka o tomto nehovorila.
Čo sa robí na prvej tehotenskej poradni? Mam ten moč preistotu priniesť?

petamich
27. máj 2021

ides prvykrat na kontrolu/poradnu? to som ani ja moc neniesla, sestricka mi zobrala krv a lekar ma pozrel, potvrdil tehotenstvo a sla som domov, pri odchode mi dala termin a skumavku, ze nabuduce mam priniest moc a vlastne uz na kazdu dalsiu kontrolu

meredithh
27. máj 2021

Ahoj.
V kolkom si tyzdni? Na prvu poradnu sa chodi na ultrazvukové potvrdenie tehotenstva. K tomu nepotrebuješ nic. Dohodnete sa na dalsom postupe, termíne odberov, mocu, atd.

autor
27. máj 2021

@meredithh keď som bola v 6 tt tak som bola prvýkrát na kontrole, doktorka potvrdila tehotenstvo a o mesiac ma dala na krv tak idem zajtra, ale čítala som, že ako to prebieha a písali tam ženy o tom ako niesli moč tak som bola taka, že... 😅 Mne o tom nepovedala tak som nevedela...
Ďakujem baby za odpoveď!

ukulela
27. máj 2021

Dá ti pohárik a vycuras sa tam, ak bude treba.

mabenn
27. máj 2021

keď ti nepovedala že máš doniesť, tak tam dáš, tiež som to tak mala

kkovacovak
27. máj 2021

Si len v 10tt. Pravdepodobne sa jedná len o kontrolu či je všetko ok a objedná ťa na odbery neskôr. Väčšina lekárov to robí okolo 12tt niektorí možno aj skôr. Ja som vtedy mala doniesť moč, vymočiť som sa musela aj priamo tam. Jeden posielaju do labaku a druhému len skontroluje ph. Potom berú krv..asi 4 skúmavky. Mňa objednala dr zase o týždeň nech sa urobí prvý screening až keď budú mať všetky výsledky. Ak ti dr nič nepovedala tak rob ako hovorila. Je možné že tentokrát ani nič nebudú chcieť. Každý má ale trošku iný postup takže sa drž toho ich

nafka0483
28. máj 2021

Moja lekara ma prve vysetrenie okolo 6-7. tyzdna, to je potvrdenie tehotenstva. To sa nevola poradna. Prvu poradnu robi cca v 10tom tyzdni - vtedy vypise aj tehotensku knizku, v nej su tyzdne prave od toho 10teho uvedene.
Urobi prve odbery (netreba byt na lacno), treba doniest moc, odvazi, odmeria tlak...

marianna_peskova
28. máj 2021

Na prvej poradni mi doktorka robila ultrazvuk na potvrdenie tehotenstva. Mne robili rôzne iné vyšetrenia, ale to z dôvodu, že som musela v tom čase podstúpiť pravidelnú ročnú prehliadku. Moč som si musela priniesť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre