Čo pomáha na bruško, aby sa nerobili strie?

katarinajelenjedna
20. okt 2022

Ahojte
Máte nie čo overené čo pomáha na bruško aby sa nerobili strie?
Chodili ste niekto na cvičenie pre tehotné ?
Oplatí sa kúpiť denník pre tehotné alebo nie čo tak kde si zapisujete priebeh tehotenstva ?keď hej aký by ste odporučili.

elis248
20. okt 2022

Pri prvom tehotenstve som natierala tým detským modrým olejčekom Aviril, nemám ani jednu striu. Pri druhom som nenatierala a tiež ani jedna stria, takže možno to ani nebolo tým olejčekom. Na žiadne cvičenia som nechodila, ani na žiadnu prípravu na pôrod. A denník či sa oplatí? Ako komu, pre mňa je to zbytočnosť. Ja som si len odložila prvú foto zo sona pri potvrdení tehotenstva a potom tie náramky z pôrodnice čo sme mali + papier čo sa dával k postieľke s menom, dátumom, mierami. Mne to úplne stačí.

saska85
20. okt 2022

@katarinajelenjedna pozri si Mamaclass, tam najdes prednasky od lekarov, porodnych asistentiek mozes da pytat konkretne veci priamo. Su prisposobene tyzdnu v ktorom prave si. Mne to velmi pomohlo. Akurat som v 32 tyzdni. Ak chces, mam 50% zlavu mesacne clenstvo kod : 0P6JV . Na cvicenie som nechodila len k fyzio s krcnou chrbticou, ale viem, ze fitshaker nieco ma pre tehotne. Dennik nemam nijaky :/ neviem co by som si tam zapisovala :D mam tehotensku knizku a spravy od lekara, fotky zo sona :D
Na brucho pouzivam Saloos olejcek , mala som aj bioil. Zatial nemam strie ale uvidime v poslednom mesiaci co bude.

minesasubu
20. okt 2022

Ahoj čo sa týka strií Nepomôže akýkoľvek drahý krém nakoľko je to geneticky dane či ich budeš mať alebo nie ale pokožku si natierať môžeš aby si mala pružnejšiu. Cvičenie pre tehotné je veľmi fajn ja som chodila na kurz kde robil aj prednášky ohľadom pôrodu a čo sa stane po pôrode.
Nič som si neviedla takže s tým ti neporadím
Gratulujem a veľa šťastia prajem

hederamonstera
20. okt 2022

Celkovo pre kozu je dobra vyborna hydratacia a kvalitne oleje v strave.

marzuz89
20. okt 2022

@katarinajelenjedna na strie je vyborne pit vela vody a poctivo 2x denne natierat od zaciatku (!!) tehotenstva. Ja som natierala znamym olejcekom. Najneskor 3 mesiac. Velmi vela zien ti bude pisat, ze kremovali ozaj poctivo, a nepomohlo. Mne oci vypadli, ked tu jedna maminka pisala, ze ozaj poctivo, ozaj kvalitnymi pripravkami, a ma strie.. Ze ved zacala UZ od 6mesiaca. No to je zalostne neskoro. V 6m je uz koza napnuta a hlavne, ta koza musi byt zmakcena a vyzivena a hydratovana vopred, ozaj nestaci natierat posledne 2 ci 3 mesiace.

Keby som sa vyhovala na genetiku, neurobim pre to nic, zeny v nasej rodine maju strie velmi vyrazne. Nekremovali sa.. Lebo na co 🙂 ja nemam mam po 2 tehotenstvach ani jednu.

Urcite aj treti krat by som kremovala s pozitivnym testom. Oplati sa to.

dadis
20. okt 2022

Ja neznasam byt mastna. Nekremovala som sa vobec a brucho po 2 detoch mam pekne bez jedinej strie. Pricom v puberte sa mi spravili strie na krizoch, zboku na prsiach..takze geneticky na to asi mam nabeh 🤷‍♀️..asi som mala len stastie

mamamasama
20. okt 2022

Piť veľa vody a kolagén. Krémovanie je prd platné.

vilma7
20. okt 2022

Vznik strií nijak neovplyvníš. Buď sa.urobia, alebo nie.

martinka13
20. okt 2022

Ja som si ráno natierala ElastiQ a večer olivovým olejom. Ozaj poctivo odo dňa, keď mi vyšiel pozitívny test. Mala som paniku zo strií. Mam na to predpoklady, nakoľko sa mi spravili a po bokoch kolien, kvôli rýchlemu rastu. Na bruchu sa mi nespravili žiadne.

h2
20. okt 2022

K striám: niekto sa natiera, strie nemá a myslí si, že kvôli tomu. Iná sa nenatiera, strie má a tiež si myslí, že kvôli tomu. A potom je tu kopa žien, ktoré sa natierajú a aj tak strie majú a druhá kopa tých, čo sa nenatierajú a strie nemajú. Myslím, že to neovplyvníš, alebo ak, tak len minimálne. Ja som sa nenatierala, mám mastnejšiu pokožku a strie nemám. Ani moja mama nemala ani jednu, ani sestra. Čiže bude to zrejme geneticky dané.

katarinajelenjedna
autor
21. okt 2022

@marzuz89 a akým olejčeky som si sa natierala?
Ja som si kúpila bi oil chcem si ešte kúpiť Avril decky olejček.

marzuz89
21. okt 2022

@katarinajelenjedna tiez bioil, nevedela som, ci mozem menovat 🙂 za mna to jednoznacne pomaha, pretoze strie mam z dospievania, kedy som sa samozrejme nekremovala

annieduky235
21. okt 2022

@elis248 môžem sa spýtať som druhorodicka asi som sem nepatrí ale kedy vám začalo bruško rásť ja začínam 2 mesiaci už

dievca_z_hor
21. okt 2022

@katarinajelenjedna ahoj, urcite sa natieraj, neublizi ti to a moze to iba pomoct. Hlavne ale nezabudni okrem bruska aj prsia a zadok! Moja mama brusko natierala, nemala na nom ani jednu striu, zadok ju nenapadol natierat a spravilo sa jej ich tam tolko, az sa zlakla. Co sa tyka olejov, ak si to mozes dovolit, urcite pouzivaj iba prirodne - napr. Saloos, Weleda, a ked Bioil tak ten s oznacenim natural. V tehu si este citlivejsia na chemikalie a tiez ak si to na seba davas kazdy den aj dva krat, vsetko ti ide cez pokozku do tela. Cvicenie je extremne dolezite, rodit je pre telo fyzicky narocne ako zabehnut maraton, na ten sa tiez treba poriadne fyzicky pripravovat, lebo daleko nezabehnes. Nevravim ze bez cvicenia neporodis, ale ak budes v dobrej kondicii, pojde to urcite jednoduchsie. Tiez ak si nikdy realny porod nevidela alebo by si chcela vediet povedat co si pri porode prajes a neprajes, urcite chod na dobry predporodny kurz vedeny porodnou asistentkou alebo dulou - mozes ovplyvnit cely jeho priebeh. A co sa tyka dennicku - ja som si chcela jeden kupit, ale nenasla som ani jeden, ktory by mi vyhovoval a tak si ho postupne vyrabam sama 🙂 lepim tam fotky, pisem ako som sa kazdy tyzden citila, co som zazila...a tak a popravde je to velmi pekna pomocka ako sa napojit na babatko a hlavne mu z toho neskor mozes citat a ukazovat fotky, co zazilo este v brusku. Podla mna to stoji za to, ale zalezi aj na tom kolko casu a energie si do toho ochotna investovat 🙂 dufam ze budes mat krasne tehotenstvo aj porod!

dievca_z_hor
21. okt 2022

@annieduky235 pri druhom a dalsich tehotenstvach je casto brusko vidiet ovela skor ako pri prvom tehotenstve 🙂

nikha2809
21. okt 2022

Strie sú geneticky dané.Ja som sa nenatierala ničím a nemám ani jednu po dvoch tehotenstvach

yanni
21. okt 2022

@katarinajelenjedna nic nepomoze. Je to genetika. Natierat sa mozes, hlavne ak mas suchu pokozku, na to staci ale normany body lotion. TO antieranie sa na strie nema ziadny effekt. Mam niekolko deti a ani jednu strii. NIKDE. Ani na bruchu, bokách, stehnach, prsiach. A to som rodila posledne amo 41 rocna. Pripisujem to naozaj genetike. Ani moja mama a starka (mamina mama) nemaju strie.

elis248
21. okt 2022

@annieduky235 no tak to už presne netuším. Až tak som to nesledovala. Ale asi tak výrazne od 4-5mesiaca.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre