Čo ak neužívam vitamíny v tehotenstve?

ivana2151
26. mar 2017

Ahojte. Chcem sa spýtať- počas 1 trimestra mi bolo stále zle (vracala som)- teraz začínam druhý trimester a vracanie pokračuje. Neužívala som vitamíny (cca posledný mesiac), kvôli tým nevoľnostiam ... myslíte, že som urobila veľmi zle?
ďakujem

kacena177
26. mar 2017

@ivana2151 podľa mňa vôbec nie. Ja mám 2 synov, nemala som žiadne vitaminy (doktorka povedala, že netreba) a deti sú V poriadku zdravé.

ivana2151
autor
26. mar 2017

ďakujem Katka

krasnanevesta
26. mar 2017

Keď ti prestane byť zlé a začneš normálne jesť tak si telo doplní čo doteraz pominalo. Tehotenské vitamíny sú draha blbosť. Len dobrý marketingový ťah ako všetky umelé vitamíny.

5petusik55
26. mar 2017

Mne dr. povedal, ze jedine co sa oplati brat v tehu je kyselina listova a aj to len do 12 tt. kym prebieha organogeneza. Ostatne vitaminy si doplname aj stravou a keby nam nieco chybalo urcite to zistime. Urcite ste nespravili zle, aj tak to len lekarne na tom zarabaju

lubikass
26. mar 2017

Prvý trimester som nebrala ani ja žiadne vitaminy. Zo všetkého mi bolo zle, čo som si dala, islo von. Tiež neuznávam tie z lekárne, vsetko chémia. 2 lekárničky má od toho odhovorili, nech nekupujem, tak len kyselinu listovú a našla som si prírodné náhrady. To som začala užívať až postupne v 2.trimestri (postupne makový, kokosovy,tekvicový olej, lanové semienka, spirulina, kremelina, jablčný ocot, trstinova melasa, atď)

stromceky
26. mar 2017

Mne doktorka ani raz nespomenula, ze by nieco trebalo. Brala som Prenatal od Jamiesona, len par tyzdnov. Verim, ze bábätku nebude nic chybat 🙂

renimac
26. mar 2017

Ja som tiež kvôli zvracaniu nič nebrala, ani listovku, proste sa nedalo. A vlastne mi je zle dodnes. Je pravda, že kys. listovú som brala dlho pred otehotnenim, ale v tehu nič. A to som trávila na záchode veľa času. Teraz len 1x za deň a niekedy mám aj pokoj 😁.

majulino
26. mar 2017

Pri synovi som nebrala nič, pri dvere mi dala dr. Acidofolan, pár tabliet som užila, no keďže som zvracala ako besna, nemalo to zmysel, obe deti sú zdravé a nič im.nechybalo

bienennest
27. mar 2017

@ivana2151 Ahoj, okrem kyseliny listovej (tu vacsinou zvladne zaludok udrzat aj ked musis casto vracat) ziadne extra vitaminy nepotrebujes. Skus si vypozorovat kedy cez den vracat nemusis (vacsionu je vzdy aspon kratky cas ces den ked sa zaludok trosku ukludni) a potom ju zobrat. Ja som pri prvych 2 tehotenstvach vracala pocas celeho dna celych 6 mesiacov, ku koncu uz ale bolo treba doplnat trosku mineraly a tiez tekutiny pomocou infuzii.. to ale urci lekar podla tvojho aktualneho stavu.
Tvoje telo ma normalne dostatok vitaminov v tele z ktorych sa tvoje babatko obsluzi, takze si zatial kvoli tomu nelam hlavu aj ked malo jes. Pokial sa ti da skus len dbat na to, aby si prijala dostatok tekutin. Su tiez iste vyskumy, ktore naopak dokazuju, ze tie multivitaminy pre tehotne nemaju vzdy len pozitivny efekt na novorodencov, statisticky sa z nich rodia vacsie deti (neznamena zdravsie deti).. takze niekedy aj dobreho vela skodi. ak budes mat stastie tak ti nevolnosti a vracanie budu pomaly ustupovat a budes moct doplnit zasoby v tvojom tele zas normalnou stravou. drzim palce!

lorela
27. mar 2017

@ivana2151 Absolútne nič sa nestalo, nie je potrebné počas tehotenstva užívať vitamínové a minerálne doplnky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre