Mile mamicky, chcem sa spytat ci mate tiez podobnu skusenost. v prvom tehotenstve som si pichala clexane na riedenie krvi od 6. tyzdna do sestonedelia. Vcera som bola na vysetrenie a tentokrat mam vsetky vysetrenia v poriadku a tym padom lekar rozhodol, ze mam prist az o 2 mesiace na kontrolu. V minulosti mi ale mnoho znamych hovorilo, ze ked uz picham si injekcie raz, tak potom to bude uz pri kazdom tehotenstve...ano pre tie, ktore by morazilovali- doverujem lekarovi, je to odbornik, len chcem vediet ci to este zazila nejaka ina mamicka...dakujem
@petikmir ahoj aj ja som tehotná v 8-9tt momentálne ..pri prvom som si tiež pichala Clexane teraz zatiaľ nič..mala som dobré výsledky minule,tak mám prísť o mesiac..čo bude teraz v utorok,idem na krv a uvidím poobede aké výsledky..ja som prvé tehu mala aj cukrovku, problémy s placentu ciže sa mi to nakopilo..a tiež som sa dopočula,že tehu cukrovka nemusí byť,čo má prekvapilo..ale uvidím,ako to ozaj bude..A čo sa týka hematologie,tiež mi vtedy povedala dr,keď budem tehotná budem k nej opäť musieť chodiť ale nič o tom,že injekcie budú zase..aj keď ja som si to tiež tak vysvetlila,že budem isto pichat..čiže ja si myslím,že každé tehu je iné,tak sa modlím,aby to bolo všetko ok a čo najmenej stresujuce.Inak v prvom tehu som na začiatku sa nevedela dojest sladkosti,teraz nemôžem nič sladké ani vidieť ani piť ani jesť..čiže snáď sa mi to aj nejak odzrkadlí na tom krvnom obraze.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@petikmir ahoj ja som si tiež pichala.pri prvom tehu a potom celé šestonedelie. Pri druhom tehu som mala výsledky v poriadku a clexane som si začala pichať až v 39.tyzdni...takže nemusíš sa báť, ak to lekár takto určil tak mu doveruj