som v 6 tt tehotenstva a nemám žiadnu nevoľnosť. Čítala som, že ženy, ktoré nemajú nevoľnosť môžu s väčšou pravdepodobnosťou do 20 týždňa potratiť ☹ Vie mi niekto poradiť? Zatiaľ mi lekárka povedala, že všetko je OK a práve sa vytvára žĺtkový vak.
bud rada, ja som vracala az krv 😝 inac, teta mojho manzela vravela ze keby jej brucho nenarastlo, ani nevie ze je tehotna 😉
@horalka007 bud v klude... ved nevoľnosti možu prisť aj neskôr... ja som pregrcala od 8-19tt každy den niekoľkokrat. Bud rada, že ťa to obišlo(teda snad) a teš sa 😉 ved každé tehotenstvo je iné 😉
ja by sommenila pretoze uz ani neviem ake je to citit sa dobrea z chuti sa najest stale cakam ze mi konecne bude lepsie... inac skoro vsetkym kamaratkam bolo dobre a maju krasne zdrave deticky takze hlavne klud 🙂)
hneď som viac pokojná. Ja to všetko strašne prežívam. Mám skoro 30 a je to moje prvé tehotenstvo. Prečítala som množstvo článkov. No stále sa pre niečo znepokojujem. Asi som už taká. Každý deň ma pobolieva v podbrušku a tá chýbajúca nevoľnosť, tak som sa obávala či je všetko OK...
@horalka007 mě nebylo špatně vůbec....žádný nevolnosti....nic 🙂
rodila jsem ve 34 letech...tak neboj 🙂 vše je v pořádku určitě
@horalka007 hlavně klid, pohoda, odpočinek 🙂
ja jsem mela poprve nevolnosti az kolem 11. tydne
ja som nevolnosto nemala absolutne, ani raz som negrcala a keby mi brucho nerastlo, som ani nevedela, ze som tehotna. cestovala som, lietala som a jedla som "vselico" ( teda nie pokazene a pod) a nic, uplna pohoda. a vobc nie je pravda, ze tehotenstvo musi byt sprevadzane nevolnostami, je to individualne.
@horalka007 Aj ja sa pripajam. Teraz som v 23 tt a doteraz som nevracala ani raz. Tak ako hovori nikak23 : keby brucho nerastlo tak ani neviem, ze som tehotna :D
Kamaratka zistila ze je tehotna v 7 tt, a odvtedy aj vracia. Takze mozno ta to este len caka co ti urcite neprajem.
Ja sa citim uplne skvele a nie je pravda, ze vsetky musime vracat. Ide o to ako si telo zvyka na novy zivot, ktory sa v nas rodi. Kazde telo je ine a moje si zvyklo automaticky. Ani doktorka mi nic hrozne nehovorila, neviem odkial mas to, ze mas vacsiu sancu na potrat. Podla mna ide naozaj iba o to, ako si telo zvykne. Mozno bude mat babo tvoju krvnu skupinu a tym padom sa v tvojom tele nic vynimocne neudeje a mozno prave naopak.
Ak si myslis, ze je zle nevracat a nepresediet s misou pol dna, tak ti potom prajem aby si zacala vracat a mozno budes spokojnejsia :D (vtip)
Hlavne sa drz a nepanikar :D
@horalka007 nestresuj prosímťa 😉 ja som nemala ani náznak nevoľnosti a ani nemám, jedine teraz ma začína záha páliť, ale keby malý nekopal a nebolela ma už panva, tak ani neviem, že som tehotná 😉 😀
dikes, fakt mi tieto povzbudenia pomohli. 🙂 Inak na tejto stránke som to čítala http://zena.atlas.sk/tehotna-bez-zvracania-potr...
@horalka007 Ja keby som nemala foto zo sona, tak skoro neviem, že som tehotná, nie je mi zle, nezvraciam. Môj doktor povedal, že mám byť rada a ja som
Za celé své těhotenství jsem zvracela 1x a to jen díky špatné kombinaci jídel, jinak bych snad nezvracela vůbec. A dnes tu vedle sebe mám skoro 8 měsíční holčičku. Takže klid.
Moja mama rodila 4x a zvracala iba raz, v 7mes. ked sa prejedla udenou klobasou. Mne zacalo byt zle v 7tt.
ja tiež stále nevolnosti nemám a dúfam, že ani mať nebudem.... 🙂 pri prvom mi bolo zle už 6 tt až do konca prvého trimestra... fuuuj to bolo strašné... ani žiadne chute zvláštne nemám.... možno to len príde pri malom som mala chute už 4-5 tt a v podstate celé tehotenstvo... v pondelok idem na prvé vyšetrenie, tak dúfam, že všetko bude OK...
@horalka007 - to co je za blbost?? to uz su jake povery, ci co, fakt, preboha, prezen to vlastnou hlavou, netreba verit vsetkemu, co citas!!! je to hlupost!! uzivaj si, ze ti neni zle!!! mne nebolo ani raz zle pri oboch tehu, a babatka su oki ... teda druhe este neni na svete, ale uz sme snad za vodou ... 🙂 inak, tiez som cez 30, aj prve babo bolo ... ako pisu baby, fakt nestresuj, budes este dost vystresovana, ked sa babo narodi 😀 😀 ktore baby by dali neviem co, keby ich tehu neobmedzovalo, mozes vlastne vsetko, aj pracovat, sportovat, ist von, nejak sa zabavit, niektore len lezia, je im zle, asi by si nemenila?? 🙂
Pokud maminka příjde o mimi,rozhodně to není tím,že jí nebylo špatně,ano,říká se,že když je ženě špatně,jedná se o prosperující těhotenství,ale není to příčina možných potratů 😉 Mám kamarádku,té bylo zle do 4 měsíce a bohužel ve 32tt přišla o mimi:tím tě nechci děsit,jen dávám fakta.Mě teda bylo zle do 17tt-mám dvojčátka a žvila se jen masem,broskvovým kompotem a bramborama 😀 a můžu říct,že to fakt není nic na co bych ráda vzpomínala 😀 Takže buď v klidu,hlavně ať je mimi v pořádku!!!Oni ještě můžou přijít 😀 Mě začali až kolem 9tt 😉
strucne a kratko: urcite nie. prepac, ale kde si taku hlupost citala? mozes sem dat zdroj?
ja som tiez niekde citala, ze zeny, ktorym je zle, je tam mensie riziko potratu. tiez si myslim, ze je to hovadina, ale aj ja som to citala....
ja som grcala od zaciatku do konca a musela som doma lehnit s vylozenymi nohami skoro cele tehu, lebo som skoro potratila
takze ja som jasny dokaz, ze to tak asi nebude
Holky, potřebuju poradit. Dnes mě bolí břícho, jako asi děloha, a slabě hnědě špiním. Myslíte, že je to normální? Jsem 3.týdny od oplodnění. Díky za rady.
@olousek35 to je teď hrozně těžký říct, může to být normální, jak se mimčo uhnizďuje a dělá si místo, tak praskají drobné žilky (navíc špinění je stará krev, takže nejde o akutní stav), anebo je to předzvěst něčeho horšího, opravdu v tuhle chvíli maximum, co můžeš udělat, je zalehnout do postele, manžel ať Ti dojede koupit do lékárny Ascorutin (v letáku je, že těhotné ho nesmí užívat, tak na to vůbec nedbej, lékaři ho předepisujou při špinění už 40let 😉 ) a zítra zavolej do CARu, možná Ti zvednou léky nebo si Tě pozvou...hodně štěstí 😵
@olousek35 - asi si sama utrogestan nezvysuj ... aj ked viem, ze v CR sa berie nizsia davka, aspon moja kamaratka lekarka predpisovala 3 denne po 1 ks, a ja som brala 3 X denne po 2 ks, tak aspon zavolaj lekarovi, co a ako ... ale urcite kludovy rezim, neboj, vsetko bude oki!!! 😀
@alexandrah tady se po IVF brává 3x2 a při problému to obvykle zvednou o ty 2 kuličky, ničemu to neuškodí, on utrogestan žádnému neprosperujícímu těhotenství ještě nepomohl 😖 , ale pokud by byl problém jen v tom, že je málo progesteronu, tak může zabránit maléru.
aha, som nevedela, u nas nikomu viac ako tych 6 ks denne nedavaju, ale asi to fakt neskodi ... 😀
pane boze ja som tiez tehu a som velmi rada ze mi nieje zle rano to je z toho lebo celu noc nepijes nejes si malatna rano a chyba ti energia preto zeny vracaju predtym ako vstanes mala by si mat pri sebe nieco male suchar alebo kocku cokolady pomaly zjest a potom vstat lebo to je zle od hladu my ked kazde rano cestujeme s priatelom v aute tak mi je fest blbo ale ked mu vezmem z desiaty co pocas jazdenia papa hned sa mi akobi ustali hladina nvm coho a je mi lespie najtahsie se je prinutit nieco zjest ked ti je zle ale potom o 5minut je vsetko prec.:DDDDD
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@horalka007 já jsem nevolnosti neměla ani u jednoho těhotenství a mám dvě zdravé děti - hlavně se nestresuj a buď ráda, že nebleješ na každém rohu 😉