Ahojte, mali ste aj vy pocas tehot. stale chut na kavu? Ja si musim davat aj viac x za den a to nielen kvoli chuti, ale aj preto, ze sa mi strasne toci hlava a nevladzem. Sadnut si a oddychovat si nemozem dovolit a nechcem zatial ani aby si okolie vsimlo, ze sa mi kruti cely svet ked si cupnem k detom a hned vstanem. Minule sa mi zacalo uz aj zahmlievat pred ocami, uz som si myslela, ze odpadnem, nastastie bol kocik nedaleko mna, tak som sa chytila a musela som predychavat. Najradsej by som si dala zeleny caj, ale bylinkove caje sa nesmu pocas tehot. hmmm :o/ Ake mate skusenosti vy? Este som u dr, nebola a ani sa nechystam tak skoro, tak mozno mi dovtedy viete niektora poradit...
@antonia008 Aj ja so mavala denne jednu kavu kvoli tlaku, mam ho nizky a pocas tehotenstva este nizsi. Myslim, ze neuskodi, ked je to smierou.
Ale inak na zaciatku tehotenstva som ju nemohla ani citit, dvihal sa mi zaludok, neskor to uz bolo ok.
Niekde som o tom čítala, aké je povolené množstvo kofeínu. Zodpovedalo to cca 4 šálkam instantnej kávy. Prepočet na mletú netuším.
@antonia008 ja som kavu pila normalne 2-3 denne, ani ciernym ci zelenym cajom nic nepokazis. Doktor mi hned na zaciatku vravel, lebo odjakziva mam tlak dost nizky - ak ste zvyknuta na kavu, pite kludne dalej, prospeje vasmu tlaku 🙂
@antonia008 ja si dam kavu skoro kazdy den, kvoli chuti, a obcas tlaku. ked si das len 1-2 za den, nic sa ti nestane 🙂
aj ja som pila úplne normálne jednu a niekedy aj dve za deň,... a pohoda. Dokonca kámoška pila aj tri denne, síce tie malé, ale boli oveľa silnejšie ...
200mg kofeinu denne sa nesmie prekrocit, to je max 2 salky instantnej kavy denne. A pijes dost tekutin? Tocenie hlavy moze byt aj z toho x
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@antonia008 ja som kávu pila hneď po raňajkách, ináč by som to neustála, mám nízky tlak samo o sebe, v tehotenstve to bolo ešte horšie, sama doktorka mi povedala, že 1-2 kávy denne môžem, že furt lepšie, ako by som mala skolabovať a veľa veľa piť