Chudnutie v tehu

barbi6
6. sep 2013

Ahojte, som tu nova. Som prave 9tt+3 a na najblizsiu kontrolu idem 25.9. Cakame prve babo a som studentka, cize nemam ziadne skusenosti a ani v mojom okoli nepoznam vela mamiciek, preto by som sa rada spytala prave tu. Stalo sa niektorej z vas, ze ste v prvych tyzdnoch tehu schudli? ja som sa dnes vazila, lebo som myslela ze konecne priberam a namiesto toho som od zaciatku schudla skoro 4 kila....nevraciam vela, aj ked par krat sa mi uz stalo, snazim sa jest normalne, dokonca mam pocit, ze som stale hladna....dakujem

lubikan
6. sep 2013

ano,je to mozne schudnut.....ale neprejedaj sa..jedz 5 x denne,normalne porcie,nie ze za dvoch

nicolle21
6. sep 2013

@barbi6 nič sa neboj, to je normálne, ja som schudla na začiatku 5kg, aj keď som stále jedla (aspoň som mala ten pocit), vôbec som nemala ranné ani žiadne iné nevoľnosti a nevracala som, takže to bolo dosť divné.. v druhom trimestri sa mi tých 5kg vrátilo a v treťom som pribrala ešte 3kg 🙂 z pôrodnice som šla o 3kg ľahšia ako pred tehotenstvom 😉

barbi6
autor
6. sep 2013

och dakujem ja som bola uz taka nervozna z toho...a lekar ma vlastne este ani nevazil ani nic...celkovo mam pocit ze mi nedal ziadne info, ani mi nepovedal ze bije srdiecko (to som si nasla az v takom zdrape co mi bez slova dal, tam bolo ozvy +) a 10.09. mam ist na krv pricom mi ani nepovedal na co...

evelynm
6. sep 2013

@barbi6 , ked som cakala dceru, prezivala som v prvom trimestri neskutocne nevolnosti a schudla som 4 kg. Ked nevolnosti trosku presli, tak som zacala normalne priberat na hmotnosti, ale to az okolo 4.-5.mesiaca. Dovtedy na mne ani nic moc nebolo vidno 🙂 . Ak sa pravidelne, zdravo stravujes, dobre sa citis, neboj sa, zacnes postupne aj priberat 🙂 . Je to ale individualne, kto, kolko a v ktorom obdobi. Uzivaj si tehotenstvo, je to krasne obdobie 🙂

dejna077
6. sep 2013

No ja som len na zaciatku a nakolko mi je zo vsetkeho neuveritelne tazko uz som schudla 4kg fungujem na suchych rozkoch kuracom vyvare a ovoci. Zrejme je to normalne takto v zaciatku ja sa len modlim aby to rychlo preslo a aby som uz nechudla.

barbi6
autor
6. sep 2013

no ja som mala asi 2 tyzdne dost velke nevolnosti ale potom som zistila, ze najhorsie mi je, ked som hladna, takze som zacala jest castejsie po menej a vsimla som si ze zvraciam po ovoci...nie po kazdom a vzdy ale ked, tak vzdy po ovoci...ja som len zmatena a vystrasena zo vsetkeho, nakolko som brala antikoncepciu a napriek tomu som otehotnela, prave som nastupila do 4.rocnika na VŠ a vsetko sa mi zrazu meni....stale som unavena a citim sa aj slabo, som zvedava, kedy si to zacnem naozaj uzivat

dejna077
6. sep 2013

@barbi6 dufajme ze coskoro

zuzitko74
6. sep 2013

@barbi6 Mám tri deti a zle mi nebolo len pri prvom. Pri druhom a treťom tehotenstve som najprv veľa schudla a potom to pomaličky naberala späť. Oba razy so rodila s váhou, ktorú som mala pri počatí. Doktorka to neriešila, vraj je to normálne, dieťa sa má dobre, krvné testy mám dobré...akurát obe babuľky mali nižšiu pôrodnú váhu, než náš prvorodený, ale to môže byť aj rozdielnym pohlavím. Treba len vydržať.

adinka77
6. sep 2013

Ja som schudla celkovo 15kg, nič som nemohla zjesť ani vypiť,všetko išlo hneď von,stále mi bolo zle, bola som 2x v nemocnici na infúziách a konečne teraz po 16-tom týždni to postupne prešlo,ale lekári povedali,že dieťatko je v poriadku,že si berie živiny z mojich zásob.Tak sa neboj je to hormonálna zmena a každý organizmus tom zvláda inak.

danielahamar
30. sep 2013

pri oboch tehu -10kg a nik s tým nič nerobil, lebo som fungovala po 3mesiaci normálne, pri prvom som "pribrala" 7kg a pri druhom tuším 10kg

fewka
30. sep 2013

Ja som schudla už 4 kg a to patrím medzi ženy krv a mlieko. Doktor mi kázal dohnať váhu späť, ale absolútne mi nič nechutí. Snažím sa jesť všetko, aj napriek tomu že to končí stískaním misy 🙂 Upokojujem sa že keď prejde prvý trimester pominú aj nevoľnosti. Snáď 🙂

danusskaaa
30. sep 2013

ja s chudnutim odobnu skusenost nemam, skor naopak, ale moja spoluziacka schudla do 8mesiaca skoro 15kil v poslednom mesiaci pribrala necele tri a jej drobec vazil 4,5kg. obaja boli aj su zdravi a vaha sa upravila. proste tak jej reagovalo telo-u kazdej je to inak. jedz co ti chuti a uzivaj si tehu!!! neobmedzuj sa v jedle jedz kolko ti chuti a co ti chuti!!!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre