Ahojte! Máte niekto skúsensť s nechceným chudnutím počas prvého trimestra? Našla som, že je to normálne, ale vyjadrovali sa väčšinou baby s normálnou váhou, príp. nadváhou. Ja som začala na cca 50 kg (pri výške 164, t.j. zhruba hranica podváhy) a v deviatom týždni som zišla na cca 46,5 (toľko som nemala ani na strednej...). Snažím sa jesť koľko sa dá (aj keď na nič nemám chuť, teda nasilu) a moc ani nezvraciam (len mi je celý deň zle...). K lekárovi idem až o týždeň, tak poradte, či je to normálne, príp. či ste sa s tým stretli. Ďakujem 🙂
@anncovicka pokial sa ty citis ok a aj babo rastie ako ma, tak by to malo byt ok
ja som otehotnela tiez pri 50 kg (meriam 170 cm) a pri oboch tehu som vela zvracala a vychudla som na 45 kg, ale babo pekne rastlo... priberat som zacala az v polke druheho trimestra... a to sa chalani narodili dost tazki - 3700 g 3350 g 😉
@svenka Tak to si ma potešila 🙂 Či rastie ako ma, uvidim až u lekára, ale verím tomu, že áno, keďže mám pocit, že všetko čo zjem ide jemu a mne nič :D
@anncovicka Ja som "vdaka" nevolnostiam schudla doteraz 11kil... Ale ja som pred tehu mala nadvahu cca 20kg... Ked som bola na poradni pred asi mesiacom, tak sa mi doktorka vyhrazala nemocnicou a infuzkami... A to bolo vtedy len 6 kg dole... V piatok idem zas, tak sa uz pripravujem na krik sestricky a som velmi zvedava na doktorku... Zatial mi stale robila aj utz a babuliatko bolo v poriadku... Ak si nie si ista, skus zavolat sestricke, ci staci dojst o ten tyzden, alebo mas prist skor... Ked je babo v poriadku a ty sa citis dobre, tak by to malo byt ok, ale radsej sa pytat a konzultovat s lekarom... Drzim palce... 😉
ahoj a ty sa osobne ako citis? malatne,bezvladne?ak ano,tak chod za lekarom, ak nie,tak si myslim ze je to v poriadku.,ja som sice nevolnosti nemala ziadne,ale prve 4 mesiace som schudla dokopy 6-7 kg,.pri vyske 174cm som mala 50kg(co je akoze podvaha).bola som sledovana niekolkymi lekarmi a kazdy mi povedal,ze je to OK,ze dietatko si zo mna strasne vela zivin berie..papala som rovnako a tie iste jedla dokonca vo vacsom mnozstve ako predtym a aj tak som chudla 🙂 malá sa narodila velka a aj vahu mala normalnu..priberat som zacala posledny trimester a to bolo dokopy 15kg........a nasilu nepapaj 🙂 alebo si davaj len nieco lahke ak ti byva zle (salatiky,polievocky..) nieco z coho bude mat babo veeela zivin ....
@anncovicka Ja tiez som tak chudla ...som bola v 4 mesiaci a som vyzerala ako na zakladnej 😉))
Ale ja som dost grcala a len som radsej spala v jednom kuse .....ja som 1 zo 10 000 co mali tu grcavu chorobu brrrrrrrrr
Pri oboch som to mala a mam 2 dievacata prva bola 3900 g a mladsia 3750 ...takze neboj ...a na konci tehotenstva som ani nebola gula ...taka normalna som bola a hned som schudla naspat 😉
Dakujem baby. Som rada, že nie som sama 🙂 A citim sa sice slabsie (napr. behavať uz nechodim), furt by som spala, ale to je vraj v prvom trimestri normalne, takze z toho sa nestresujem... A ked sa da, spim, vsak ked sa male narodi, uz si asi len tak nelahnem 😀
@anncovicka ja som tiez v prvom trimestri schudla, ani som nevedela ako. Jedla som normalne, nevracala som, iba ma kazdy den dost napinalo (aj zo zubnej pasty 🙂)). Teraz to maly dohana, mam este dva a pol mesiaca do finale a vyzeram akoby som mala rodit zajtra. Ide o to, ako sa citis....ospalost v prvom trimestri je uplne normalna.
Prvych cca 12 tyzdnov som vkuse vracala, schudla som zo 44 kg na 39 (mam 153 cm) ale potom som uz priberala, dcera mala porodnu vahu 3300 g
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
hm neviem,ale tvoja váha nieje vôbec dobrá.Chod za lekárom skôr lebo si dosť chudá.