Dobrý deň. Prosím vás mala niektorá z vás chrípku v 1.trimestri a presnejšie v 6-7 týždni?
2dni po zistení tehu ma začalo bolieť hrdlo, deň na to už aj sopeľ a horúčku. Horúčku mam síce iba 37.7 °C ale cítim sa akoby som cela vrela a veru nevládna som ako mátoha.
Beriem iba celakson long efekt, pijem tehotenské čaje, jedlá som kapustu, jabĺčka, banány, hrušky... Teraz mi priateľ robí cibuľovy sirup. Naozaj sa dosť bojím, pred troma rokmi som prišla o bábätko v 9.tyzdni tak preto tie obavy. Zažila niektorá z vás teda takto skoro chrípku a všetko bolo v poriadku? Poprípade nejaké rady co môžem užiť? 🙂
môžem užiť?
mozes aj niektore detske kvapky a sirupy. mozes imunoglukan. davaj si aj ine vitaminy ako cecko. decko ecko becko zinok. a skus aj cesnak a najma oddych. mozes sa naparit v teplej vode a celu hlavu si zabal do bavlnenej satky. drzim ti palceky
A nie je to len priznak tehotenstva? Mne bolo takto v prvych tyzdnoch, uplne triaska, bolest celeho tela, zvysena teplota, hrdlo, upchaty nos. Preslo po tyzdni. ...ak je to naozaj chripka, tak zvysit vit C, morska sol do nosa, sirup som brala skorocelovy, ale na vykasliavanie je dobry stodal. A na bolest paralen.
@ivankahali ja som mala strasnu chripku asi v 8 tyzdni. Teploty skoro 39, uplne nevladna som bola 😀 davala som si paralen kazde 4 hodiny, studene obklady, lekar mi povedal, ze aj teplota nad 38 je nebezpecna, ze radsej paralen. Dnes ma moje chripkove dieta 3 tyzdne a zda sa v pohode 😀😀
Pozor na vit c. Vo vyskokych davkach,sposobuje prekrvenie, radsej menej a castejsie, a nie bylinkove caje, nie vsetko sa moze v tehu, to ta ako neplasim, len informujem ;)
Ďakujem kocky. Ste zlate❤️ zajtra teda pošlem pre lieky domaceho🙂
V pohode mozes paralen. mne na rizikovej gyn.ambulancii doktorka povedala, ze pre dieta je ovela horsie trpiet horucku ako vziat parala. je lepsie telo od stavu slabosti a bolesti uvolnit. tiez som prehltala tabletku s pochybnostami ale bolo to potom lepsie.
neboj nic...aj ja som bola chora ked som syna cakala..dokonca aj antibiotika je lepsie ked uz je ozaj najhoršie, lepsie dat ako sa stresovat bez nich ale ak to je len obycajna chripka tak si len oddychni a neprepinaj sa pozri si daky dobry film..aj zazvorovy caj mozes..cerstvy cesnak atd
@ivankahali ahoj ja som bola tiež chorá v 1 trimester a lekár mi odporučil len kloktat slanou vodou a sú cmulacie pastilky pre tehotné a calciovi sirup. Len toto som užívala a samozrejme teplo sa obliecť 🙂
Tiez asi v 6tt som bola chora, nadcha a teplota este aj v robote som bola, ale ako som dosla domov supla som sa do postele, caj s medom a citronom, vypotila som sa a na druhy den uz bolo o dost lepsie, maly bol v pohode 🙂
Ja som presne teraz tak ochorela tyzden nazad. Neviem co to bolo klasika asi prechladnutie upchaty nos kasel atd. Davala som si len morsku vodu caj. Sice mi to preslo no stale nam suchy kasel s tym neviem co robi snad prejde
@ivankahali To je teplota lebo horúčka je nad 38, ja som mala črevnú virózu v cca 7-8 týždni, hnačky, teplota 38,8 a vracanie. Všetko dobré dopadlo klop klop neboj bude dobre
Ja som mala chripku v 9. Tyzdni. Lieky som nebrala ziadne, tiez len citrony a kapustu ale pri teplote nad 38 som si davala paralen, cize take 2 paraleny denne. Syncek sa narodil uplne zdravy.
@ivankahali v prvom rade najviac je nezbezpecna horucka...rychlo si daj paralen od teploty....ja som toez bola chora a vsetko ok...paralen sa moze uzivat kludne kazdych 8 hodin...ale teplotu musis zrazit...
Celaskon, pri horucke paralen, na hrdlo septilen, do nosa morska voda.
Ahoj segra brala polovičku paralenu, morskú soľ do nosa a ležanie v posteli a potenie sa . 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ivankahali ja som tak bola - maly je OK, v pohode mozes paralen na horucku a proti bolesti. to mi vzdy povedal aj doktor, nech si dam paralen. v lekarni ti poradia aj sirup/kvapky do hrdla, ja som ich brala, ale ozaj sa uz nepamatam, ake - ale nie homeo, normalny sirup, len taky, co moze aj v tehotenstve. do nosa len morsku vodu/vincentku. alebo pripadne max detsky nasivin. mne pomaha vyplach nosa (takou kanvickou a slanou vodou)