Ahoj dievcence 🙂 prepacte za dalsi prispevok ale velmi sa bojim.
Vedeli by ste mi napisat Vase skusenosti s chorobami v tehotenstve?
Ja som sa uz od piatka necitila dobre, skusala som Vase rady (homeopatika, caje, kloktanie) ale nic nezaberalo, bolo mi len horsie.
V pondelok mi doktor napisal antibiotika (Zinnat) je mi o malinko lepsie uz dnes, ale bojim sa o male.
Jednak kvoli tej chorobe : angina v krku, silne zachvaty kasla, teplota. Ale tiez kvoli tym liekom co musim do seba davat: antibiotika, probiotika, od kaslu, paralen, do toho este uzivam svoje pravidelne lieky na astmu a alergiu.
Mam uplne rozbity zaludok ze ani jest neviem a spat nemozem kvoli kaslu, takze som uplne slaba a vycerpana.
Bojim sa aby vsetky tieto faktory nejak neposkodili male :(
Boli ste vy chore takto v zaciatku tehotenstva? (ja 7tt
Ja som brala ATB suprax v 10tt a potom ešte na konci tehu v 9mes. Tiež som mala z toho obavy hlavne v tom 1.trimestri, ale dr aj gynekológ mi potvrdili, že zápal v tele je pre bábo nebezpečnejší ako tie atb. A dcérka je úplne ok.
Neboj sa, všetko bude v poriadku, lekár predsa vie, aké ATB ti ako tehotnej môže predpísať.
Aj ja som v 1.trimestri brala ATB presne v 6.týždni a malý je v poriadku. Presne ako písala mamina hore, samotný zápal je pre dieťa horší ako ATB tak neboj. Prajem rýchle zotavenie. Inak, aj ja mám astmu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@feferonkan aj ja som.bola pri prvých dvoch na ATB v prvom trimestri a obaja sú v poriadku..aj teraz som brala zinnat hoci som v 7. Mesiaci..