Chodí sa na odbery v tehotenstve nalačno?

megy1112
24. apr 2021

Ahojte dievčatá, je sobota a ja som sa až teraz nad tým zamyslela ... v pondelok mam ísť na svoje prvé odbery a neviem ci sa tam chodí nalačno alebo môžem niečo zjesť... vopred ďakujem za odpoveď, opýtala by som sa I sestričky alebo doktorky lenže v soboty moja gyn nepracuje

marpel
24. apr 2021

@megy1112 ahoj, ja keď som išla na prvé odbery, tak som mala zjesť aspoň pár lyžíc čistého bieleho jogurtu. Aby mi nebolo zle. Ale veľa žien chodí nalačno, keďže vyšetrujú aj cukor. Hlavne vypiť veľa vody.

e1i
24. apr 2021

@megy1112 samozrejme že nalačno. Vezmi so sebou nejaku drobnosť co zješ hned po odbere a nebude ti zle. Nie je to tak veľa skumaviek, klasika odber, tuším 2-3.bolo by skoda aby náhodou odber museli opakovať kvoli kusku jedla co zjes pred. Na hematologii mi bravali 13,a musela som byt nalačno iba pit som mohla/musela a to veľa

thoughtfulweirdo
24. apr 2021

Ja som nebola nalačno na žiaden okrem cukru ani v jednom tehotenstve. Nechodila som na poradne hneď ráno a neviem si predstaviť nejesť do 11. Nikdy mi ani nekazali, ani sa nepýtali, či som na lačno- okrem toho cukru samozrejme.

veronikaa006
24. apr 2021

@megy1112 môžeš sa najesť. Nemusíš byť na lačno.

hailey1
24. apr 2021

@megy1112 nemusis byt nalacno, ich zaujimaju ine parametre... ani raz som pocas tehotenstva nesla hladna na odber

smajli87
24. apr 2021

@megy1112 ahoj, ja taktiež ku gynekologičke nemusím chodiť nalačno, aj som sa jej na to pýtala, lebo mi to prišlo divné 🙂 Keď však idem na hematologiu, tam je potrebné prísť nalačno.

megy1112
autor
24. apr 2021

Ďakujem veľmi pekne dievčatá 🥰

mattkapd
24. apr 2021

@megy1112 nikdy som nešla na lacno a doktor to po tehotných ani nechce.. Dokonca aj pred testom na cukor mi kázal zjesť rožok so syrokremom..

zuzanka.zuzu
24. apr 2021

netreba, moj gyn robi 10-19 a ja som mala poradnu aj o 12.20 po dobrom vysmazanom obede 😀

stevvvka
24. apr 2021

No asi každý lekár to ma inak, ja som veru nalačno bola už trikrát na poradni. A nie je to také hrozné, objednaná na osmu, tak sa dalo vydržať a hneď po vyšetrení som sa najedla. Je to ťažšie pre niektorú, môže prísť aj zlé, nehovorím, ale prežiť sa dá.

hviera81
24. apr 2021

na poradnu samozrejme nie na lacno, ale na odbery mi vzdy zdoraznoval ze nalacno.

mimi2120
24. apr 2021

A neviete ako je to s kombinovaným testom? Lebo ja keď som sa objednávala na prvotrimestralny skrining tak slečna mi povedala že treba prísť nalačno. A to som objednaná na 15.30. To neviem ako sa dá že tehotná nebude jesť do 15.30.

stevvvka
24. apr 2021

@mimi2120 to sa treba opýtať priamo tam. Vyžiadať termín ráno.

hviera81
24. apr 2021

@mimi2120 ano, zavolajte a spytajte sa. nalacno znamena aj niekolko hodin nejest, nemusi to byt od rana

bagre
24. apr 2021

@megy1112 tak podľa toho na čo ideš - hcg, protilátky na choroby tam to nevadí, výsledky to neovplyvní. Pokiaľ sa jedná o normálny krvný obraz tak tam sa zisťuje aj cukor, ale ostatným veciam to tiež nevadí. Záleží od toho ako ďaleko máš doktorku a na kedy ťa objednala.
Ja som to mala 40 km, plus pred tým poriešiť deti takže by som za 3- 4 hodiny aj odpadla nalačno. Veď si nemusíš dať kakao a lekvár. Nemyslím si, že kúsok chleba so syrom ti brutálne zdvihne cukor... a vieš predsa povedať že si niečo málo zjedla.

malicka_mysicka
24. apr 2021

@megy1112 ja som nebola nalacno, jedine na ogtt (odber na teho cukrovku).

lilijana
24. apr 2021

Ja idem 6.5 do poradne na odbery a mozem nieco lahke zjest,nemusim prist nalacno,tak mi povedala sestricka,tak treba skusit zavolat a opytat sa 😉

milik45
24. apr 2021

Ja ked som isla na prve odbery tak rano o 7 nalacno, tak mi aj kazali, krv posielali niekde, no potom som hned mohla nieco zjest kym prisla doktorka a cakala som v cakarni, na druhe a tretie odbery uz som mohla prist najedena lebo odbery co robili boli len pre doktorku, nikam ich neposielali 🙂 Ale asi kazdy lekar to ma inak 🙂

e1i
24. apr 2021

@mimi2120 ja ak som mala naplanovane odbery v ramci poradne, tak na odber som isla rano a bud mi hned urobila poradnu alebo som isla neskor. ale vzdy na odber nalacno som bola

leeo
24. apr 2021

Nie nemusis byt, teda aspon mne tak povedala sestricka pri odbere

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre