Ahojte, môže svami teraz chodit partner na uktrazvuk, alebo ako to je? Ešte som nikdy nebola tehotna, tak neviem ani ako to fungovalo predtym. Zena chodi sama, ale ked ma mat sono, lekar jej povie a vtedy moze prist aj muz? Caka v cakarni a ked sa robi sono, ho sestricka zavola dovnutra, alebo ako?
Teraz pocas korony je to úplne zakazane, cize muz nemoze byt pri sone ani raz, alebo je to povolene?
zrejme je to individualne ale u mojho lekara (plus zopar kamosiek co mam teraz tehotnych a maju ineho lekara) nemoze ist teraz partner, dokonca aj v cakarni sa necaka, objednavam sa na cas a sestricka jednu vypusti a druhu vpusti, pred tym ak sa nemylim na tie neskorsie ultrazvuky od cca. 12tt (nie tie pociatocne kontroly) partner chodit mohol a bolo to presne tak, ze si sla dnu, lekar skontroloval a potom dal pokyn sestricke, ze moze poslat partnera
@medeaa och to je velka skoda, cize muz moze mat maximalne tak fotku z ultrazvuku, ze?
Prvé Sona sa robia od spodu/ zvnútra. Tam by som chlapa ani nechcela. Podľa mňa chlapíci úplne stačí fotka. Ja som môjho teda na sono nikdy neťahala a nevolala. Bol len na 3d u Grochala. Ale ten vie dať sono aj na cd tuším. Tak to môže byť alternatíva.
Mna nepustili, ked som bola pred dvoma tyzdnami, so synom, nemala som ho kde nechat. Nakoniec mi ho strazila sestricka na chodbe kym doktor vysetroval. 🙈
@ukulela ja som to tiez nejako neriesila 🙂 jednak teraz nemame na vyber a jednak moj drahy sa tam nejako nehrabe, ukazem mu vzdy fotku monitora (zatial mi lekar ani netlacil) a je spokojny, ale tak kazdy to inak preziva a to je uplne v poriadku, mozno v neskorsom stadiu sa bude dat, ze na to 3D by som tiez bola rada ak by siel
chodim sama :(
bol na takmer každom a bol šťastný, že bol 🙂 a ja tiež. ešte aj teraz to niekedy spomenie medzi rečou čo videl na každom z nich ako malý rástol a ako sa hýbal 🙂 u nás sa dalo počas celej korony (teraz už neviem, už chodím do nemocnice a tam sa nedá) a ešte sme boli 2x u Grochala - tam sa tiež dá aj s oteckom, boli sme aj cca pred 2 týždňami 🙂
a mne sono zo spodu nerobili, takže nie je to pravidlo
Ja zijem v Spain a u nas tehotne mozu ist s doprovodom. Cakame uz druhe a muz stale chodi. A stale slzicky v ociach, ked vidi to malinke.
u mojho doktora teraz pocas korony vobec, ani v cakarni nemoze byt 😕 iba raz co som mu prvu foto z ultrazvuku doniesla, tak sa tesil...a teraz v 12tyzdni som bola na kontrole, ani foto mi nedal, tak bol muz sklamany, stale o tom hovoril ze preco mi nedal foto 😅 ale kupila som angelsounds tak aspon sem tam spolu pocuvame srdiecko 😊
Manžel pri prvom chodil kedy chcel ale teda ja som v súkromnej nemocnici. Momentálne nemôže chodiť do nemocnice žiaden doprovod keďže je situácia covid. Budem rada ak bude pri pôrode 😀
Mne moj dr robil iba take rychle sona (nikdy nie od spodu), ale muz tam nechodil. Na tie 3 velke sona som chodila inde, tam mohol muz a pri druhom aj starsi syn 🙂
Nikdy so mnou muz nebol a ani mi nenapadlo ho volať. Muž predsa chodil do práce. Ked som potom s druhým bola na rizikovom, tak ma tam odviezol a on bol so starším doma.
Môj muž sa sám pýtal, či môže ísť so mnou dnu, takže aj pôjde. Dr mi robí sono cez brucho. Ja idem normálne dnu, nachystam sa, dr skontroluje a potom zavolá manžela cez dvere priamo do ambulancie. Musí si vyumývať ruky, dať si navleky a potom sa moze pozerať. 😊
No u nas napr.teraz kvoli korone nemoze ist. Ani v cakarni nemoze byt ako doprovod ☹
U nas uz ani do budovy nemocnice doprovody nepustaju, nie to dovnútra ordinacie. Inak so mnou bol len na velkom sone v speci klinike v 12tt, na morfo sono ked som sla v 19tt cca uz ani tam nesmel partner.
2 roky dozadu so mnou chodil aj muz na uplne kazdu kontrolu. Lekar ho sam zavolal ze nech pride do ambulancie. Doki ma dva monitory. Jeden nad kozou na ktorom som pekne vsetko videla ja a jeden tak pomimo na ktory sa vzdy pozeral lekar aj muz. Ako je to v aktualnej covid situacii netusim, chystame sa na druheho potomka na nar tak snad bude moct byt opat muz so mnou. A ak nie na kontrolach tak aspon pri porode
@sanny2993 akurat nedavno som citala tu na koniku, ze ku Grochalovi boli pusteni aj ockovia, ale ja som sla na morfologicke v BA a tu som nezohnala jedineho lekara, ktory by manzela pustil. Mozno keby som to o Grochalovi vedela skor, tiez by som sa skusila k nemu objednat, aj ked on ma asi dost dopredu terminy obsadene.
Moj bol na kazdom mimo jedneho sona este v 9tt. Inak vzdy tam bol a dalo sa aj pocas corony. Neskor som uz skrz tlak potrebovala doprovod. Lebo to sme vzdy trpli co nameraju a ci skoncim v nemocke. U nas to bolo tak ze jeden par vysiel a druhy vosiel. Nestretli sme inych nikdy a medzi tym sa tam vetralo.
U nás sa nesmie chodiť teraz s partnerom a nás to dosť mrzí, ale mam zaplatení nadštandard a to znamená že fotku mam vždy v cene, ale je pravda že si ju musím pýtať. Doktorka povedala že nie každý chce fotku v každom mesiaci :D ...ale keď jej poviem vždy mi spraví peknú 🙂 inač viem že to stojí 10€ no určite záleží kam chodíš.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
K mojmu lekarovi nesmie ist so mnou muz a ked som sla k inemu na morfologicky ultrazvuk, tak tam nemohol ist ani len do cakarne. Pisala som aj viacerym, ci sa niekde nemoze so mnou muz pozriet na sono, ale nedalo sa nikde.