Cestovanie v tehotenstve

alzbeta12399
25. júl 2022

Ahojte som v 6 týždni tehotenstva a chcem sa opýtať či je v poriadku ak budem cestovať do BA, s priateľom by sme chceli ísť na výlet tento týždeň je to od nás cca 160km

kkovacovak
25. júl 2022

@alzbeta12399 čo by na tom nemalo byť v poriadku?

lucia7933
25. júl 2022

a niekto dokonca aj lieta cele tehotenstvo

zuzuliennka1
25. júl 2022

@alzbeta12399 pokial nemas zdravotne komplikacie a nejake usmernenia od lekara, kludne.
ja som bola s manzelom na vylete autom 200km, bola som v 4 mesiaci.
caste prestavky pocas jazdy, dostatok vody, jedla, pohoda

veronikaszabova
25. júl 2022

@alzbeta12399 si tehotna, nie chora.

zojanka
25. júl 2022

@alzbeta12399 ak nepôjdete na koňoch 🙂

sszuzu8
25. júl 2022

Ja som v 7 mesiaci išla busom 2 dni nonstop. :=) 2 dni sedenia a s bruchom si predstav ako ma všetko bolelo. A potom 2 dní cesta naspäť takým istým štýlom 😄

alzbeta12399
autor
25. júl 2022

Okej, normálne som sa pýtala, čakala som normálnu odpoved čakám prvé dieťa nie 750 ale tak asi som zabudla čo za hnusný svet existuje, ostatným ktoré odpovedali normálne vám ďakujem týmto ukoncujem tuto debatu vďaka ❤️

veronikaszabova
25. júl 2022

@alzbeta12399 zbytocne sa urazas. Ale logicky. Myslis, ze kazda tehotna zena prestane jazdit autom? Vlakom? Autobusom? Lietadlom? ....

zuzuliennka1
25. júl 2022

@alzbeta12399 a co by na tom nemalo byt v poriadku? Logicky sa zamysli, to teraz vobec nemyslim ako rypanie. Dieta je bezpecne chranene plodovou vodou, v ktorej sa vznasa.
Ked ale niektore zeny tu zakladaju fakt zvlastne diskusie.
Tehotne pracujuce zeny bezne robia do nastupu na matersku vsetky mozne zamestnania, kde zeny robia - aj kancelarska praca, aj 10h na nohach v predajni, aj za pasom,… pokial nie je tehotna zena sledovana lekarom pre rizikove tehotenstvo, a v tom pripade je ale aj vypisana na PN - moze v podstate vsetko. Tehotenstvo nie je choroba.
A si v 6 tyzdni. Na samom zaciatku. To poniektore ani este netusia, ze su tehotne

elizabet173
25. júl 2022

@alzbeta12399 čo tak trošku porozmýšľať? ˇČo myslíš, ako sa dostanú stovky tehotných do práce? Žiadna tehotná nejde na dovolenku? Ak nemáš žiadne obmedzenia od lekára, nie je dôvod necestovať. V tom týždni som ja ešte nevedela, že som tehotná. Uži si výlet

kkovacovak
25. júl 2022

@alzbeta12399 na hlúpu otázku hlúpa odpoveď 🤷‍♀️

radanna11
25. júl 2022

Som v 30tyzdni.
Ešte stále sama šoférujem sama do tych 70km cca.
V 10tyzdni som sa sama zaviezla aj 220km ku nám domov keďže žijeme toľko od rodiny a teraz v 30tt stále cestujeme ku nám domov tych 220 akurát už nesoferujem tie diaľky ja.
Pred mesiacom sme boli na Balatone 300km.
Kolegyňa 22tt akurát prišla z Chorvatska cestovali 7hodin tam a 7 naspäť ja tiež nerozumiem čo sa vlastne pýtaš

sparrows
25. júl 2022

Nie, musíš byť zatvorená v jednej izbe 24/7

amelie2017
26. júl 2022

Ja som v 7. tyzdno letela na Kubu, prejazdili sme na aute, ak sa to tym da nazvat pol ostrova. O 2 tyzdne sme sa vratili, sli sme este na predlzeny vikend 600km do Baskitska, odtial spat do Barcelony a zas letecky domov na Malorku. Vsetko v poriadku. Pred tym som mala 2 biochemicke, ktore nevysli, ked som len sedela doma a sla do prace. Peso.

bessdonna
26. júl 2022

vies co podla tvojich pocitov.ak ti este nie je na vracanie,mozes cestovat.ak mas divne bolesti v podbrusku ako pri ms a ked cestujes autom na nerovnej ceste citis ze to pobolieva viacej,necestuj.vzdy je to individualne.cikat mozno bude treba kazdych 30min.tak mozno budete robit caste prestavky

lucia7933
26. júl 2022

@amelie2017 a mozem sa spytat, dost sa to riesi, tehotna a letiskove skenery? tam ta ako kontrolovali? resp brali ohlad na tehotenstvo?

amelie2017
26. júl 2022

@lucia7933 normalne som len presla cez kontrolu ako vsetci. A oci kontrolovali.

jana_435
27. júl 2022

@alzbeta12399 ahoj. Verim, ze ak by si sa spytala v skupinke IVF, tak by si dostala citlivejsie odpovede 🙂 vela bab, ktorym sa dlhsie nedari by vacsie cestovanie v prvom trimestri nepodstupovalo. 160km je ale podla mna v poriadku. A je aj pravda, co pisu baby vyssie, ze cestovanie, ked je vsetko v poriadku, tak je uplne ok. Je to tiez ale vsetko otazka toho, ako dlho sa o babatko snazite/resp,po akej dlhej dobe sa vam zadarilo. Lebo aj ked je vysledok rovnaky, tak je to predsa len ine 🙂 Hlavne treba dat na vlastny pocit. Pekny dnik prajem 😊

alzbeta12399
autor
27. júl 2022

@jana_435 snažili sme sa pól roka

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre