Dobrý večer, chcela by som sa informovať …aké skúsenosti máte s cestovaním lietadlom v 1.trimestri (9.týždeň)?
Mne dal moj gynekolog zelenu. Byvaly prednosta ruzinovskej porodnice. 🙂 ale teda ja som zdrava aj mam zdrave tehotenstvo.
vela ludi ani nevie ze je tehotnych na zaciatku a v pohode lietaju .. podla mna a aj doktora mojho to nema vplyv ..
@mila23 aj mne to doktor vravel…ale on mi jasne povedal,ze on neodporuca,len kvoli tomu,ze nechcel byt zodpovedny za to ,keby sa nieco stalo…ze by to bola jeho vina,lebo on mi dal povolenie…ale ja som letela,nemala som problemy,tak co…stat sa moze hocikedy nieco,aj pri praci,doma,vonku…ja som teraz 6tt+3 a robim casnicku,snad sa nenecham vypisat na marodku len kvoli tomu,ze sa moze nieco stat 😌 samozrejme vravim len o bezproblemovom tehotenstve 🙂 pokial ma autorka nejake problemy,tak to je ine
@veri44 úplne v pohode, letela som 5 hod let v 5.tt a cca 2 hod let v 10tt a 12tt
Odporuca sa po 12tt, ja som v 18tt letela kratky let. Ale zeny lietaju bezne aj do 12tt, ved ako vies ze si vobec tehu do takeho 6-8tt? Malokto to ma hned potvrdene gyndosom. Takze ja by som sa nebala.
My ideme na dovolenku a to budem na rozhraní 11.tt-12.tt a Dr mi povedala, ze co už, letenky už máte kúpené... Letieť sa nemá už 3.trimestri
@vasjar mna tiez caka let koncom oktobra,to by som mala byt 12-13tt,som zvedava co mi doktorka povie..ja sa bojim len nevolnosti,zatial som ok,bojim sa ze pridu neskor 😕
Aj my sme planovali dovolenku, ale vsetko pocka..hlavne aby babatko bolo v poriadku. Osobne by som neletela v prvomttimestri.. ale su zeny ktore lietaju a nevedia o tom a nemaju z toho teda aspon stres 😁 rob co citis ty
@patrixxx23 to iste mám aj ja v hlave 🤯
@viki91 nakoniec sme dali letenky na koniec 12. týždňa, snáď všetko dobre dopadne 🙏🏼 moja sestrička mi povedala že čo sa ma stať sa stane aj doma …tak sme sa rozhodli že radšej počkáme na 2 trimester, ale nedalo sa úplne na ten preložiť, tak dúfame že bude všetko ok 🙏🏼 Len trosku sa bojím Turecka, ale ideme len na 5 dni.
My letime vo stvrtok do grecka. Budem 8+3 🙂
@queen_mary prijemnu dovolenku 🙂 Tvoja doktorka co na to povedala?
@viki91 doki mi povedal, ze si to mam uzit 🙂 byvaly prednosta ruzinovskej porodnice
@veri44 nie nemala som ziadne tazkosti, je to kratky let, takze odpadaju aj rizika spojene s dlhymi letmi. Isli sme, lebo som nemala od zaciatku tehotenstva ziaden problem (ak by nejaky bol neriskovala by som pobyt daleko od mojho lekara), rovnako som lietala aj v prvom tehotenstve. Nemala som ani traviace potiaze. V Turecku sa neodporuca pit vodu z vodovodu, takze aj zuby som si umyvala balenou, napoje s ladom som pila (to by nemali v hotely robit z vody z vodovodu). Mame 2,5 rocne dieta a ani ona ani manzel nemali ziadne crevne potiaze.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne to moja gynekologička neodporúčala…. Že nech počkám aspoň do konca 12. týždňa. Že môže sa niečo stať a budem si to vycitat