Ahojte tehulky, aký máte cervix v 11 týždni? ja som v 10 + 6 a mám ho 3cm. Prípadne vie mi to niekto vysvetliť, aké skore je v norme a aké už nie. Vopred ďakujem
zalezi aj kolkate tehotenstvo...inak norm od 28t.t je 28mm ale vnutorna branka musi byt uzavreta..mozes mat aj 35mm ale ked sa ti vnutorna branka otvara nieje to dobre..
@veronickas
zalezi od mnohych veci..napr 3cm to neviem co je za udaj..meral ta sonom ci palpacne..sonom sa udava vzdy v mm, palpacne ta moze namerat aj na 2.5-3 cm a je to uplne v poriadku..
@ loxa Meral ma sonom, na cm som si to premenila ja 🙂 Tiez sa v tom moc neorientujem, je to moje prve tehotenstvo, ale pochopila som z toho, ze cim dlhsi, tym lepsie. Kazdopadne mi ku tomu povedal, ze je vsetko ok, nemam mat obavy, krcok sa neskracuje a babatko nan netlaci.
@loxa Je to moje prvé tehotenstvo, 11 tyždeň, v papieroch som našla cervix 3cm, CK uzavrety. Robil mi sono. Nevieš ak= je optimálne skóre na 11 tyždeň ?
@kvetinka245 ak mas uzavretu branku a vsetko je v poriadku, 3 cm su okej...treba aby ta sonom skontroloval aj nabuduce, ci sa to nehybe, ale nemas sa coho bat...
@veronickas tak ty mas ukazkovi krcok na ten tyzden t.t. ja som skor myslela kvetinku...ale netreba sa plasit..
@loxa ďakujem za odpoveď. A teda prosím ťa máš nejakú tabuľku že ako by to malo vyzerať podľa tých týždňov? Keďže je to moje prvé tehu, ešte nie som v týchto veciach zbehla a rada by som vedela čo najviac, nech viem čo sa pýtať lekára...A ešte sa ťa opýtam či náhodou nevieš či je prospešný utrogestan aj na cervix?
@kvetinka245 na to nieje tabulka🙂kazde telo je ine, vseobecne sa ale udava ze riziko predcasneho porodu vyrazne stupa u zien , ktore v 28 tt maju cervix v celej dlzke kratsi ako 25mm, aj ked vnutorna branka moze byt uzavreta vsetko nad 25 je okej...vseobecne rovnako plati, ze je jedno aku ma krcok dlzku pokial sa otvara vnutorna branka..u prvorodieciek by sa v prvach dvoch trimestroch nemala otvarat ani vonkajsia...dufam ze som pomohla
??? Coo?? CS udaj je stav krcka maternice a udava sa v bodoch od 0-10 nie v cm...neviem o com tu pisete,,bo pidla internetu e toho co uz som si precitala v nasej skypinke marcoviek viem ze sa boduje v poslednom trimestri,,body maju pribudat s bliziacim sa porodom (10znamena prakticky porod),,v takom nizkom tyzdni by si mala mat 0 lebo inak hrozi potrat (predcasny porod pri vyssom tyzdni)..takze netozumiem,,uz som z toho zmatena..mne CS udaj uviedli v stredu prvy raz za cele tehu na piradni v nemo nici a mala som CS 6
@babydesire nie cervix skore a dlzka krcka je rozdiel...ak a krcok dlzky 30mm co pisala ze ma, len si to premenila na cm tak je to ok...ak by to bolo cervix skore, teda podovanie 5tich roznych kriterii , tak to naozaj nieje dobre, ale o tom nehovorila🙂
@loxa jaaj,mna to nejak zmiatlo,,bo pise o cervix skore a potom o centimetroch a uz som bola popletena 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne merali v 29-tom týždni a mala som 4,1 cm. Gynekolog mi povedal, ze norma pre ten tyzden je 3,5 cm.