Dievčence mali ste biele hrudky na mandliach ja to mám na pravej mandli hrudky som si vytlačila ale mám tam aai hnis zajtra idem kd dr zatiaľ kloktam. Končím prvý trimester dúfam to babenko neohrozi v živote som to benala až teraz v tehu. Ďakujem za rady
Ja som to mala prvykrat v zivote tesne pred porodom, aj mi to v nemocke po porode vybrali. Nehrozi nic. A to iste ked som cakala druhe babo..
@benit ďakujem dúfam to zmizne
@alyn dufam to ze to bude oki ďakujem
Chronický zápal podnebných mandlí má takmer každý dospelý človek. U niekoho sa to prejavuje "čapmi" obsahujúcimi mŕtve bunky, zvyšky potravy, zápalové bunky atd, u iného prevláda skôr zväzivovatenie mandlí bez tvorby čapov. Rozhodne by som si to nevytláčala, lebo mechanickým dráždením môže dôjsť k "vzplanutiu" infekcie a rozvoju akútneho zápalu - tam už by boli potrebné ATB....najlepšie nechať tak...ak ti to veľmi vadí, po pôrode a po ukončení dojčenia je možné mandle "vybrať".
@emuemu ďakujem za radu radšej to teda nechám tak
@bobricek1979 ja to mam uz hadam aj 10 rokov, teda, jedine co mi na to pomaha je posilovanie imunity (je to vlastne dosledok slabej imunity, nejdem sa rozpisovat), skratka ani atb mi nezabrali, a vyberat mandle nechcem. Je ti dlha cesta, ked som previdelne cvicila a zdravo sa stravovala, vycistili sa aj mandle. No lenze v tehu som cvicit prestala hoci som jedla zdravo zasa biele mandle a po porode to uz vobec som rada ked sa najem tak je to tu zas.
Sposobiju to -koky, isla by som mozno na vyter aby si vedela aky presne, jeden je tusim nebezpecny v tehu ale ten je prevazne alebo len “dole”, nie v hrdle, uz si presne nepamatam. Nie som lekar ale mam skusenosti 🙂 nemalo by to byt inak nebezpecne. Pre babo nie a pre teba signal ze treba nieco zmenit 🙂
@ebi88 jasné bola som na výter tak čakám no ja som práve že v živote ten problém nemala myslím že je to spôsobené tehotenstvom a súvisí to s mojim žalúdkom resp.zlcnikom no nateraz to neporiesim
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bobricek1979 ja som s tym vynosila obe deti. Nikto nerobil tragediu. Mala som to od decka. Az teraz v dospelosti spm dala mandle von.