Ahoj prosim Vas tie ktore ste cakal dvojicky, dvojvajecne ako sa Vam vyvyjali, lebo mne povedala gynekologicka ze jedno ja podla velkosti na 8 tyzdnov a druhe na 6 tyzdnov, podla poslednej menstruacie by mali byt 7 +4. Boli obidve zdrave?
čo viem od lekárky tak rozdiel môže byť 2 týždne - je to v norme. Tvoje tehu je ešte na začiatku takže to sa ešte bude meniť ..... maminka kľud...🙂
ak robila sono s bežným sonom bežná gynekologička bežnú chvíľu tak by som si starosti nerobila... určite by som sa objednala k dobrému genetickému dr na sono... keby mi u neho vyšiel taký veľký rozdiel v 1. trimestri tak by som sa hlavne pýtala či je to ok... (na začiatku tehotenstva je to dosť veľký rozdiel... v neskoršom štádiu tehotenstva sú 2 týždne v norme... hlavne u dvojvaječných...) ja osobne pri dvojvaječných dvojkách som na začiatku mala veľkostne minimálne rozdiely (ale sono som mala robené u výborného lekára a v 12. týždni u špičkového lekára...) neskôr v tehotenstve bol rozdiel medzi krpcami väčší... B čko bol tak vždy menší o o pár dní až týždeň oproti termínu a A čko zas o cca 3 týždne väčší oproti termínu... a takto sa aj narodili... a pretože sa mi tak dokonale zrástli placenty, že lekári ktorí nevideli sono zo začiatku tehotenstva, tak neverili že sú dvojvaječní 🙂 a mali podozrenie na TTS tak som bola na sone každú chvíľu... bola som na IVF takže termín "oplodnenia" oboch vajíčok som vedela presne... ale kolegyňa má dvojvaječné dvojky prirodzene a vraj mala dve ovulky v cykle a od začiatku mala medzi nimi vo veľkosti rozdiel ... a všetko dopadlo ok 🙂
2-vaječné dvojičky ani nemuseli byť počaté naraz...
presne tak, mohli byt pocate z 2 roznych ovulacii napr, ja sama som zu 2x tak mala, ze bola jedna ovulacia a po tyzdni zase 2, kedze ju citim, tak viem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To je u dvojiciek normalne, navyse tieto ukazovatele su len orientacne. Mne ukazovalo mensie dieta, mala hlava aj brusko a nakoniec mala 4kg a bola uplne v poriadku.