Čakám dvojičky, alebo mám cystu?

zoy3
1. okt 2015

Ahojte kedze mam problem s krvou bola som na utz uz v 4tyzdni.lekarka mi vytlacila foto,potvrdila tehu nooo ale ako to pozerala videla dve machule.jednu vacsiu ale druha bola tiez tak vravela ze to moze byt aj cysticka...strasne ma vydesila kontrola o dva tyzdne strasne som nervozna.mali ste daco podobne a stratilo sa to potom?resp.ak ste mali dvojky ako to prebiehalo?

mirka17
1. okt 2015

@zoy3 neviem či je to tvoj prípad, ale ja ked som bola u svojho doktora v 6 tt, a pozerali sme sa na ultrazvuk, (ja som tam videla, že tam niečo je, ako vedela som že som tehotná) a doktor si len tak pre seba šomral, že čo to tam je (ja som sa zľakla, že bože čo, veď určite som tehotná) a on si šomral že, čo to je, žeby cysta? no mala som dosť, ja som počula čo si šomre, potom sa na mňa pozrie z vážnou tvárou a hovorí my, čo by ste povedali nato keby ste mali dve detičky? no prvý mi to nedochádzalo a potom som sa rozrehotala. takže držím palce

1234lubka
1. okt 2015

Cista na zaciatku tehotenstva je uplne normalna, nestresuj. Tehotenstvo nieje choroba. Nemozes pre kazdu vec teraz stresovat....a este je to velmi malinke aby mohli potvrdit ci ide o jeden plod ci dve

zoy3
autor
1. okt 2015

@mirka17 takze nakoniec uhadol?a ro hned v 6tyzdni?

mirka17
1. okt 2015

@zoy3 ano, mám dvojčatá, v 6 tt to skúsený doktor už rozozná, v 8 tt je to podľa mňa už jasne viditeľne, ale tak ako uvádza 1234lubka, cysta na začiatku tehotenstva nie je zväčša problém, takže by som nestresovala

xevulax
1. okt 2015

No ja som bola v 4tt akurat na kontrole (dr. Som splmenula, ze mam pozitivny test), tobil teda hned sono, na nom absolutne NIC! Sla som na kontrolu o 2 tyzdne s tM ze ma vystrasil, ze je miznost mimomaternicoveho. Prisla som o 2 tyzdne a vravi, ze super, tehu je v maternici tam kde ma byt a ze budu to dvojicky. Bola som stastna ako blcha. Nestresuj sa uvidis za 2 tyzdne, vidis mne v 4ttnic nevidel a o2 tzdne uz krasne videl dvojicky dokonca aj srdiecka boli.

zoy3
autor
1. okt 2015

@1234lubka
@mirka17
@xevulax jasne baby dik pokusim sa nemysliet na to aj ked sa to neda moc.ty brdo.beriem fraxiparin plus mam otocenu maternicu haha dvojky by mi prospeli...baby uprimne ako ste to zvladli?tehu?prebehlo ok?fu myslum ze dvojky by som nezvladla.

1234lubka
1. okt 2015

@zoy3 ako mozes povedat ze by si nezvladla? Co by si ja neviem v 25tyzdni isla za doktorom ze nechesdvojky nech s tym nieco robi? Alebo kedsa narodia tak jedno by si od nervov odniesla do hniezda zachrany? prosimta..vsetky to zvladli...znervali zo vsetkym...aj pri jednom je dost roboty 🙂

1234lubka
1. okt 2015

@zoy3 man kamosku co mala dva potraty, potom pri tretom tehu brala injekcie koli krvy (asi fraxiparin neviem) a to mala bezproblemove....ono v kazdom sa moze nieco vyskytnut nemusi..treba hlavne vsetko nechat nejak preplavat lebo stresy su to posledne co tehula potrebuje..ja siceniesom na vrchole dusevnej blazenosti kazda mame svoje problemy 🙂 mam syna 3.5 ma 18kil beriem ho na ruky casto vsetko trebadoma zvladat...brusko rastie..sem tam krcik sem tam pych 🙂

mirka17
1. okt 2015

@zoy3 tehotenstvo ukážkové, a všetko sa dá zvládnuť, ja som to ani neriešila, brala som to tak ako to je, neviem si predstaviť aké je to mať jedno dieťa, 🙂 prvé týždne síce o držku, ale myslím že niekedy to lepšie zvládam ako baba, čo má jedno, nepotrebujú toľko pozornosti ako jedno,

magdus999
1. okt 2015

@zoy3 nemusíš sa vôbec báť a hlavne stresovať netreba. Ja som síce po IVF, ale pre príklad, vo štvrtok mi robili kontrolné sono, keďže testy aj krv preukázali tehotenstvo. Nebolo ešte nič vidieť, v pondelok som šla opäť na kontrolu a už tam boli dva gestačné vačky, teda dvojičky. Ono to veľmi rýchlo rastie teraz, nič sa neboj, všetko dobre dopadne 🙂 držím palce

zoy3
autor
1. okt 2015

@mirka17 duk toto som chcela pocut nech dovyltedy mozem spat🙂

zoy3
autor
1. okt 2015

@magdus999 diky tak som zvedava 12.10idem na dalsiu kontrolu tak sa necham prekvapit

zoy3
autor
1. okt 2015

@1234lubka nie skor som myslela ze som v meste sama mama ma psychicke problemy cize nic.svokrovci 65rokov atd.nikto to nevie iba manzel nam.sa s kym podelit ani o radost ani o strach tak pteto tie vyjadrenia.zvladli to ine ak to bude aj moj pripad zvladnem aj ja.

1234lubka
1. okt 2015

@zoy3 samozrejmw zw zvladnes kazda do toho pride, urobi si vlastny rezim 🙂

xevulax
1. okt 2015

@zoy3 vies co tehu s dvojkami bolo ovela ovela lepsie ako ked som cakala iba jedno🙂 paradoxne aj menej problemov aj ked nevolnosti boli dlhsie. Po narodeni to bol prvy rok zahul, nakhorsie bolo ked bolo este male babatka ked sa narodili statsia mala iba 15,5 mesiaca muz siel na sluzobku do anglicka na pol roka takze bolo to o hubu. Ale teraz je to super. Dokoca statsia od septembra chodi do skolky a mozem si aj och uzivat. Nikdy by som nemenila. Mat dvojicky je nieco uzasne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre