Ahojte. Ja viem, že už tu máte tému na epilepsiu, ale nie na bývalú epilepsiu. Prvý záchvat som dostala, keď mi bolo 10 r. Dva dni za sebou som mala 2 x záchvat. Odvtedy som brala lieky TIMONIL každé ráno, a každý večer. 19 r. mi postupne vysadili lieky. Teraz mám 22. Záchvaty som nemala, no od 10 r. som omdlela skoro každý týždeň, bez kŕčov. Posledné 2 r. som v poriadku, neomdlievam už tak často, a posledné mesiace už vôbec. Som 8 tt. tehotenstva. U mojej neurologičky som ešte nebola, ale chystám sa tam. Bojím sa, že budem musieť rodiť, a s tým ublížim nielen sebe, ale aj miminkovi.
@alenkababa na tvojom mieste by som šla k neurologicke a trvala na Tom, že chceš rodiť cisárskym a gyndosa tiez tak.nedaj sa a dobre bude! Len odvahu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj ja som mala epi od 2rokov, zachvaty som nemala caste ale lieky som musela uzivat. Postupne okolo 18tky zachvaty presli. Ked som otehotnela v 25r.stale som bola preventivne kvoli zlemu eeg na liekoch.bola som u neurologicky ze ich vysadim kvoli tehu a viac som ich nebrala.do poslednej chvile som nevedela ci budem rodit cisarskym alebo prirodzene no na poslednu kontrolu k neurol.som nestihla lebo malinka sa vypytala na svet o 6tyzdnov skor a zvladla som nakoniec prirodzeny porod. Urcite chod k neurologovi porad sa atd, predpokladam ze gynekologovi si uz o epi hovorila. budu ta zrejme viac sledovat,drzim palce,nech je vsetko ok.