icon

Bylinné čaje v 1. trimestri, ktoré neuškodia?

feferonkan
8. nov 2018

Zdravím dievčatá 🙂

chcela by som sa opýtať, som v 6tt a niečo na mňa lezie - dosť ma drhne na kašeľ a bolia ma priedušky. Chcela by som sa preliečiť nejakou domácou cestou, ale čítala som, že väčšina byliniek má účinky na maternicu - prekrvia ju, niektoré spôsobujú kontrakcie - čo môže spôsobiť potrat. A toho sa dosť bojím. Čo si myslíte? Čím je dobré sa liečiť?

Mám doma Karpatský čaj, ktorý obsahuje ibištek, slez maurský, mätu, materinu dúšku a nejakú pľuzgierku - sú tieto bylinky bezpečné? Myslíte, že si ho môžem dať?

Prepáčte za hlúpe otázky, je to moje prvé tehotenstvo tak mám paniku :D
Ďakujem.

silvia5252
8. nov 2018

@feferonkan nie sú to hlúpe otázky 🙂...Je to prirodzené, že nechceš bábätku ublížiť. Ja by som Ti odporučila kúpiť si tehotenský čajík z lekárne a budeš mať istotu, že to nebude mať vplyv na maternicu ani na malé drobátko v nej 🙂...

feferonkan
autor
8. nov 2018

@silvia5252 Ďakujem za tip 🙂 Predávajú aj tehotenské čaje určené na priedušky?
Strašné dilemy z toho mám, viem že 6- 10 týždeň bývajú dosť citlivé na vývoj bábätka, a bojím sa že mu ublížia lieky alebo čaje, ale zároveň sa bojím že zápal priedušiek by mu ublížil ešte viac :/

evittam
8. nov 2018

@feferonkan Ja som pila obe tehotenstva len bylinkové čaje. Iné nemám rada. Mam dve zdravé deti.

topasitta
8. nov 2018

@feferonkan ahoj, skus sirup stopkasel dr.weis. je z byliniek a mozu ho tehotne. Aj by mal posilnit imunitu.

dzulli1980
8. nov 2018

@feferonkan Môžu ho aj tehuľky, je veľmi dobrý a účinný, vyskúšaj

alexa1983
8. nov 2018

@feferonkan ahoj, ja som bola nedavno v 6 tt a velmi chora , pila som caj so susenych sipiek a lipy. O dva dni som bola ok 🙂 navarila som si plny hrniec a cely den popijala 🙂 Inak ked si das do googlu bylinky v tehu tak ti vyhodi stranku kde su vsetky popisane, ktore sa mozu a ktore nie 😉 skore uzdravenie. A ak ta boli hrdlo tak kloktaj slanu teplu vodu aj kazdu hodinu, tiez mi o dva dni preslo a to ma bolelo ako by som hltala ziletky :(

feferonkan
autor
11. nov 2018

Ahoj dievčatá, pred pár dňami som tu dávala túto anketu. žial, zatiaľ mi nič nezabralo. Bola som uy aj u lekara v piatok, povedal že na prieduškách nič nepočuje tak že to mam liečiť domácky. Odporučil mi Oscillo a Stodal - tak to už tri dni si dávam, plus litre šípkového čaju a kilá pomarančov. No mám pocit že to nepomáha veľmi, práve naopak, kašel sa zhoršil a už mi odišiel aj hlas. Neublížuje tá choroba malému? (teploty zatial našťastie nemám). Ďakujem

topasitta
13. nov 2018

@feferonkan oscilo a stodal su asi aj zbytocne, je to len cukor a voda bez ucinnej latky 😑 lepsi bude cibulovy domaci sirup na ten kasel. A na imunitu rybi olej - tam je omega 3 a D vitamin.

janinkakvetinka
11. dec 2018

potieraj si priedušky mastným...ja mám nechtíkovú masť, môžeš, aj kokosový olej, alebo nesolenú kačaciu či husaciu masť...možno aj bravčová...hlavne mastiť si ich, ulaví sa ti...skoré uzdravenie

lenkabukviarova
Odpoveď bola odstránená