Brnenie v podbrušku v 8. týždni

babyttcirl
28. jún 2020

Ahojte tehulky,

Toto je asi dost divna otazka. Som 7.5 tyzdna tehotna a posledne 3 dni mi pocas dna AJ vecer raz za hodku alebo tak brni par sekund vzdy podbrusko na jednom mieste- asi kde je umiestnene baby si myslim. Je to ako keby vas nieco posimralo alebo zabrnelo na par sekund. Neboli to ani nic, ale je to zvlastne. Poslednych par dni mi bolo zle - som po IVF a beriem lieky. Ale dnes mi nebolo nic a jedine co pokracuje je toto uz trojdenne brnenie. Je to v pohode znak, alebo sa mam obavat? Tiez vase priznaky prichadzali odchadzalai a menili sa zo dna na den?
Dakujem.

anile12
28. jún 2020

Áno ja môžem povedať ze zo dňa na deň je to iné. Dva dni mi je dobre, jeden deň má napina ale nezvracam, občas ma bolia prsia, ďalší deň už ani znaku po bolesti. Ak sa ti niečo nezdá tak chod pre tvoj kľud k doktorovi

babyttcirl
autor
28. jún 2020

@anile12 som na pnke.. idem o tyzden na sono. Bola som naposledy v stredu - videli bit srdiecko. Spinila son trochu hnede, to us dnes preslo. Je to ako na horskej drahe. Niektore dni nic niektore hrozne..

anile12
28. jún 2020

Ja to mam tak isto jeden deň zle a ostatné dni sa ani necítim ako tehotná 🤷‍♀️

silviazlat
29. jún 2020

@babyttcirl Myslím si, že je to normálne. Maternica sa prekrvuje, milimeter po milimetri sa zväčšuje, ako aj bábo. Od cca 12tt ťa bude brucho aj bolievať - budú sa ti naťahovať väzy a potrvá to až do konca tehu :D :D ja som 26.tt a chodím už jak lopta - skôr sa gúľam. Takže rada znie, užívaj si, kým ťa ešte nič nebolí. Príde to veľmi rýchlo.

babyttcirl
autor
29. jún 2020

@silviazlat akoze ma of vcera AJ picha v podbrusku. Citim ho.. a samozrejme spinim, ale to uz 2 tyzdne on a off.. je to hrozne.. den po dni. Len tu lezim a par dni mi je dobre a par dni je mi zle. Ale som sa zlakla a lekarka ze jej mam napisat o piatej ak sa to nezlepsi...vsak jen furt vyvolavam. Kazdy tyzden. To je pakaren..

silviazlat
29. jún 2020

@babyttcirl V tom prípade k nej upaľuj čo najskôr. Špinenie môže byť nebezpečné

babyttcirl
autor
29. jún 2020

@silviazlat bola som tam naposledy v stredu.. videla srdiecko, bola som 6+5 .. dnes som 7+3 tak veru neviem ze co s tym

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre