Som približne v 6 tt. Avšak už týždeň pociťujem bolesti podbruška a krížov, niekedy ma chytajú až kŕče. Intenzívnejšie je to ráno, ale v podstate počas celého dňa pociťujem buď bruško alebo buď kríže. Mám pocit, že ma chytá aj teplota ( ale neviem či to pripisovať tomuto ) . Som po 2 rizikových tehotenstvách, kedy som bola aj zašitá lebo som sa otvárala. A teraz neviem či sa pre ísť k doktorovi na skontrolovanie či je všetko v poriadku, alebo počkať do ďalšej kontroly. Bojím sa či je malé v poriadku a všetko tak ako má byť.
no ja som si myslela, ze to tak ma byt, ale ako sa neskor ukazalo, nebol to dobry priznak. Ty uz si bola tehotna a ak sa to vyvija inak ako predosle tehotenstva, isla by som k lekarovi s tym.
nechcem ťa strasit, ale aj ja som mala od začiatku tehu bolesti podbruska a skončilo to spontánnym potratom v 8 tt, takze radšej navštív lekára, držím palce
ahoj, no Buba08 má pravdu a čo najskor lekára, ja som tiež v 6tt a bolia ma dosť kríže a brucho, bola som u lekára, a hned ma dal na PN, pretože mi hrozí potrat, ležím a oddychujem, dostala som aj lieky, ktoré by mali pomocť, toto je moje druhé tehotenstvo a s Emmkou som bola na tom tak isto, a teraz mám doma krásnu 6 ročnu slečnu 🙂
ja som mala bolesti a krče v podbrušku celé tehu a až do pôrodu som bola PN aj ked po nasadení magnézia sa to trošku upravilo. Radšej neriskuj a chod hneď k lekárovi .
Ahoj. Bolesti nie vzdy znamenaju potrat alebo nejaku inu hrozbu. Moze ist o roztahovanie maternice a prisposobovanie sa tela tehotenstvu. Ja som mala najhorsie bolesti na zaciatku tehotenstva - 6.,7.,8., 9.tt, potom to sa to zlepsovalo, ale aj teraz to mavam. Niektore zeny na tehu proste takto reaguju. Urcite v tych prvych tyzdnoch sa treba setrit - polihovat, nenamahat sa pokial sa da. Ale pokial ti lekar povie, ze na sone je vsetko v poriadku a krcok sa neotvara, malo by to byt v pohode. Samozrejme, nemoze sa jednat o bolesti neznesitelne a tiez v ziadnom pripade krv ani spinenie - to je nebezpecne.
K lekarovi urcite chod, povedz mu o tych bolestiach, ale ako hovorim - mava to vela zien aj v mojom okoli a niektore aj cele tehotenstvo.
ahojte potrebujem poradit cice my to meška len 2 dni citim sa velmi čudne mam citlive prsia strašne ma bolia hlavne pri dotiku okrem toho ma boli po bruchom a bolia ma križe možem byt v tom? 😒
Ahojte baby. Pred 10 dňami som bola u gyne kvôli pozitívnemu testu a potvrdil mi teho. Vtedy som bola v 4 tt. Dnes som bola u gyne opäť kvôli bolesti v podbrušku. Vyšetril ma, urobil ultrazvuk a celkom som sa vystrašila. Dal mi duphaston + kľudový režim a v pondelok na odbery HCG a potom o 2 dni či sa hodnota zvyšuje. Srdiečko ešte nebolo vidno. Prvý krát mal gestačný vak 9 mm a teraz po 10 dňoch 11,8 mm. Plod už vidno. Myslíte že je to ok? Túžime po ňom a podarilo sa otehotnieť na 1 x.. Mám sa znepokojovať, alebo tie lieky a odber je úplne normálna vec?
Takze 1.den poslednej menštruácie som mala 01.augusta, cyklus každých 35 dni, ale niekedy aj menej. Mávala som ju dosť nepravidelne
@bianka0111 ahoj podla coho usudilize ti hrozi potrat ?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miminka15 Ahoj ..... ja byť na Tvojom mieste a mať za sebou 2 rizikové tehotenstvá tak určite idem k lekárke alebo ju aspoň kontaktujem či je to všetko O.K. ...... bolesť v podbrušku môže byť aj následok zväčšovania sa maternice a tým Ti všetko tlačí na vaječníky .... a bolesť v krížoch? tak to neviem, no niektoré ženy pociťujú bolesti v krížoch od začiatku tehotenstva až do pôrodu .... noradšej by som kontaktovala lekárku .... alebo skús ísť na stránku www.gynda.sk a po registrácii je tam on-line gynekologicko-pôrodnická poradňa kde Ti profesionálny lekár/ka odpovedia na Tvoju otázku najneskôr do 24 hodín